"Авиоотряд 28" полетя към обвинението

"Атака" ще внесе доклада на Сметната палата
Обновена: 7 фев 2014 13:40 | 7 фев 2014 13:40,
74
"Авиоотряд 28" полетя към обвинението
Снимка: Булфото, архив

„Атака“ внася сигнал до прокуратурата за нарушенията, констатирани от Сметната палата, за "Авиоотряд 28". Това стана ясно от думите на лидера на партията Волен Сидеров.

Сметната палата вече излезе с доклад, но в него няма данни за престъпление, макар и да има нарушения.
Надявам се, че още в понеделник ще бъде поискан имунитетът на Бойко Борисов, заяви Сидеров очакванията си към обвинението.

Още по темата
Той обясни, че се надява прокуратурата да действа светкавично като в неговия случай след скандала с чужд дипломат и полицай във Варна.

Сидеров отново обясни, че на самолетите на Авиоотряд е можело да се качи всичко, защото Бойко Борисов и хората около него са слизали от колите на НСО и директно са се качвали в самолета, без да минат проверки.

Лидерът на „Атака“ отново направи предположение, че е възможно да са били изнасяни пари от страната по този начин. Заради това изказване на Сидеров преди месеци Борисов заведе дело за клевета.

„На господин Борисов редовно са му качвали багажа и саковете, без да бъдат проверени“, каза пак Сидеров.
Председателят на временната анкетна комисия, която разследваше полетите на властта, Венцислав Лаков е категоричен, че Сметната палата е констатирала същото като комисията.

Докладът на Сметната палата преповтаря нашите констатации на временната анкетна комисия, каза Лаков. Той обясни, че т.нар. търговски полети са стрували пари на данъкоплатците. Полетите с авиоотряда са най-евтините възможни, защото там не се плащат данъци и всеки един полет с друга авиокомпания и струвал много повече. Държавата освен това отпуска пари за обучение на летци и поддръжка на самолетите. Това обаче бърка в джоба на всички данъкоплатци, каза Лаков. Той обясни още, че партия ГЕРБ е единствената, която е използвала авиоотряда за партийни цели.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


74
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
71
1
 
1
 
! Отговори
турско стайно цвете преди 10 години
Фашистите от "атака" се наср*ха да ни занимават с "авиоотряд 28", явно братята им от ДПС са им поставили задача непрекъснато да атакуват Бойко, иначе ще им спрат траншовете и край с екскурзиите им! Впрочем кога компетентните органи ще се заемат да разследват с какви пари еничарите на Сидероглу обикалят по цялото земно кълбо???
70
2
 
3
 
! Отговори
вихър преди 10 години
53 незаконни полета с правителствен самолет ,малко ли са ?!? Това се нарича злоупотребяване с власт ,през цялото време всякакви хора ,които нямат нищо общо с политиката са се превозвали насам натам с подписа на Бойко ,който си е дал разрешението .. Що не взе да натовариш цял катун ,бе тикво ...
69
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Атака по-добре са престане да се изнесе от парламента,а не да помага на БСП да превръща народа ни в слуги на турците и ДПС.
68
1
 
3
 
! Отговори
vesko02 преди 10 години
Предназначението на авиоотряда не е ли да лети?Ако не лети за какво да служи?
67
2
 
3
 
! Отговори
Gesh преди 10 години
Та значи, има само едно решение. Като се качва някой на правителствения самолет, да се съблича гол пред трима свидетели. Да се прави запис с камера на процедурата. Да се праща по медиите веднага. Дрехите да се разпарят за проверка на скрити пари в подплатата. Куфарите да се изправат. Дрехите вътре също. На политиците да се бърка по дупките, за да не носят нещо. Камери и там и веднага по медиите за сигурност! Парламентарна комисия да ги препипва, пардон препитва. А на бандитите у нас мир!
66
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До АНОНИМЕН 57Оня ден за бъдещето на децата ти, господине, предложи майчински да получават само пълнолетни. Ако се напънеш ще разбереш директно ефекта върху децата ти, които предполагам са българчета !!!Нямате да те обиждам, ти си си обиден по рождение изгелжда... :))
65
0
 
3
 
! Отговори
до 62 преди 10 години
дали има престъпление или не,се произнася съда,не прокуратурата.....и като зная кадрите и на съда и на прокуратурата какви ,,гении'' са.......
64
6
 
6
 
! Отговори
petar преди 10 години
Бойко си го ползваше като частен и за лични нужди. Голям срам с тези фолкаджийки, набута държавата с купища пари тоя човек.
63
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Какъвто е вестника такива са и редакторите му---До 46
62
4
 
5
 
! Отговори
Васил Левски преди 10 години
На ака (Атака).. Пак Хвълят кьор фишеци....Докато си губят времето с багажа на Борисов... Бисеров изнесе милионите от страната през Македонските банки...В момента севдо нацинал партията наака о извиннете Атака всъщност прави чадър за да не се говори за Бисеров както и за бежанците които сформират мюсюлмански отряди из страната....Най накрая пак ще сме под турско робство *** такива
61
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До ........Дали има или няма престъпление се произнася Прокуратурата колега!Ако се налага да повдигат обвинение дори на Моника и всеки който е заслужил,без значение от коя политическа клика е! Според мен от там трябва да се почне,щото с дрънкане на оръжие нищо няма да се получи!
60
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Злоупотреба със служебно положение има от всякъде! Въпроса е на кого ще я натресат!
59
5
 
5
 
! Отговори
Гошо...Тъпото преди 10 години
Даже и Бай Тошо не си е...позволявал,да ползва правителствения Авиоотряд,не по...предназначение.И защо Боко си е позволи това...тежко нарушение,може да отговори само един...честен процес.Прокуратурата дължи това на изстрадалият и онеправдан през годините на...прехода български народ,който плаща мазната...баница на всички самозвани месии и техните партийни...слуги.
58
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До До 57 - Българин съм ,а не обрязан атакист като Болен.
57
3
 
0
 
! Отговори
До 57 преди 10 години
Ти да не си ***, секнаха ли ти далаверата?
56
3
 
11
 
! Отговори
АНОНИМЕН преди 10 години
Престъпление е луд ,ненормален и продажен националист като Волен да решава съдбата и бъдещето на децата ни.
55
11
 
6
 
! Отговори
Неформална преди 10 години
Много правилно са подали сигнал до прокуратурата и правилно е предположил Сидеров за изнасянето на пари. Такова безочие от страна на Герб, за наша сметка да маят *** където си искат.
54
4
 
8
 
! Отговори
... преди 10 години
Гошо...***...добре...си си избрал...прякора...много ясно,че прокуратурата...няма...да...си мръдне пръста...няма смисъл да се харчат още държавни пари...за да симулират дейност...в угода на един...болен човек.Няма престъпление...всичко е платено...къде е проблемът...???...че този път са влязли пари...вместо да излязат...???както е обичайно...за тройно крадливата...
53
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
престъпление е да спиш по пейките в Париж
52
8
 
5
 
! Отговори
x преди 10 години
При неличието на всеобщата бедност,този отряд е цинизъм,пренесен от социализма в днешно време.Цинизъм е,защото масрафа го плащаме ние и то за какво-да си возят посраните *** разни политици!!!