Засилваме икономическите отношения с Русия

Орешарски и Медведев притеснени от спада на стокообмена
Обновена: 7 фев 2014 20:04 | 7 фев 2014 20:02, Камелия Цветанова
88
 Засилваме икономическите отношения с Русия
Снимка: БТА, архив

Премиерът Пламен Орешарски,  освен че посети нашите олимпийци, се срещна днес в Сочи с министър-председателя на Русия Дмитрий Медведев, съобщиха от правителствената информационна служба.

 Руският премиер благодари на Пламен Орешарски за това, че е пристигнал за участие в тържествата по откриването на зимните Олимпийски игри и че с това е показал отношение не само към Олимпиадата, но към Русия и доброто международно сътрудничество.

Двамата премиери са обсъдили състоянието на търговско-икономическите връзки и са изразили известно безпокойство от намаляването на стокообмена. Те са подчертали, че трябва да се набележат мерки за засилване на икономическото и научно-техническото сътрудничество като в същото време да не се забравя културата и духовността.

Двамата премиери са подчертали големия потенциал в двустранните отношения и особено в областта на търговията, във възможностите за повишаване на българския износ за Русия, в промишленото коопериране, селското стопанство, хранително-вкусовата промишленост. Отбелязани бяха добрите възможности за съвместно сътрудничество в производството за излизане на трети пазари.

Пламен Орешарски и Дмитрий Медведев се договориха за среща тази година след провеждането през април на заседанието на Междуправителствената комисия за търговско и икономическо сътрудничество.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


88
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
68
0
 
2
 
! Отговори
Гошо - продължение преди 10 години
Снощи исках до продължа, но явно не се харесвам на някого и ме пратиха в 9-та глуха - "Грешна парола". Ще опитам отново. Понеже някои си разрешават до обиждат народа, който ни е най-близък и тези някои считам за родоотстъпници и небългари, реагирам. Ако тези плазмодии бяха усетили тази братска любов на обикновения руснак към нас, нямаше да плянкат глупости. В Русия се докоснах до такава висока, при това масова култура, че това е моето богатство. Там съм гледал Алисия Алонсо, слушал изпълнения
67
0
 
2
 
! Отговори
Гошо преди 10 години
До Анонимен 59Момче, аз съм русофил до мозъка на костите си! Първо съм българин! Прахът на всичките ми предци е част от земята ни. Ние, българите сме благороден и благодарен народ и затова обичаме и тачим русите, дали десетки хиляди свидни жертви за освобождението ни от турско иго. Второ, познавам добре този народ, езика и културата му. Получих образованието си в един от най-добрите университети в света и то безплатно.Наречете ме "***". Да, към скромната ми пенсия добавиха за следването
66
7
 
2
 
! Отговори
гешев преди 10 години
Лъже, никой не му е обърнал никакво внимание! Хората са отишли да се забавляват, а не да слушат досадното фъфлене на ореха!Абе хора, кой ти признава такъв андрешко като орешарски?! ако беше Бойко Борисов в Сочи, лично Путин щеше да го покани да седне отдясно до него на видно място!
65
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Само че не мислете,че Русия пак ще купува *** ни,които никой друг не приема.Те вече не се интересуват от верни съюзници,а искат качество като това на развитите икономики,а нашите производители едва ли могат да го осигурят.Не забравяйте,че те се интересуват и от количество,но пак с високо качество,иначе се плащат неустойки.
64
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Bojo ti lyd Li si ? Bulgaria otdavna nema proizvodstvo ,samo vnasiame ot kitai i tyrcia.kvo nie da pratim na rysnacite Kato seloto doide v grada i vseki iska da e barovec ja jenite 4alga peva4ki
63
11
 
6
 
! Отговори
Божо преди 10 години
"братушките" ни ограбват брутално, а ние блеем за "братята славяни" !!! Съотношението внос-износ е отвратително в наша ВРЕДА !!!! Върви едно "братско" ограбване благодарение на "симпатяги" като черепов от снимката и "орешарсите" , които му дърпат конците !!! Иначе "братска Русия" е затънала в корупция и изостанала икономически точно като балканското си "троянско конче" :((( Чудя се на "русофилите" - вие българи ли сте ??????????????????
62
5
 
6
 
! Отговори
ЕТ преди 10 години
"Необятнен, колко да е необятен?Европейския пазар като е три пъти по-голям как да го наречем?"# 70 ЕС е осем пъти по голям от руският.Европа - 16 ТРИЛИОНА Русия - 2 ТРИЛИОНА
61
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
необятният руски пазар---------------------- Необятнен, колко да е необятен?Европейския пазар като е три пъти по-голям как да го наречем?
60
10
 
9
 
! Отговори
ET преди 10 години
Русия ще ни краде.Както винаги!Ние ще беднееме,руската агентура в България ще богатее.Орешарски е предател на служба на Путин.
59
9
 
8
 
! Отговори
пловдив преди 10 години
тоя до април няма да го има вече.Пловдив те мрази!!
58
9
 
10
 
! Отговори
!@#$% преди 10 години
До до 60Личи си че точно ти не си чел учебниците по история.Обичай Боко Тиквата,да бъдеш *** е въпрос на твой избор.
57
9
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Явно Плевенлиев и Борисов не са получили покана да си направят виза :-)А *** със закон ги забраниха в Москва и сега се редят на опашки за евроФондове за вятърна енергия... Опала, не е енергия а само вятър.Или да цитирам: *** the EU!!!Понятно?
56
9
 
7
 
! Отговори
пешо преди 10 години
Ба, Медвеев казал на Орешака:"Добрв го даваш, същия шит като при Станишката и гониш руския интерес. А сега ела да ми подухаш малко, че заради манията ми за величие вече го вдигам само от премиери..."
55
2
 
3
 
! Отговори
... преди 10 години
Тук може би руснаците са по притеснени :Д :Д :Д
54
7
 
18
 
! Отговори
Ани преди 10 години
Интересно този *** наистина ли мисли че някой го взема на сериозно или това просто е от учтивост
53
11
 
13
 
! Отговори
до 59 преди 10 години
Просто са им промити мозъците. В БГ учебниците по история бяха писани от разни русопати под вещото ръководство на Москва. С времето това ще отпадне. Прости им.
52
18
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Добре, де, русофилите,не мога да ви разбера, честно! Обяснете ми! Моля ви! Какво толкова им харесвате на тия руснаци?Православни били. Ами и гърците са православни. Сложете си ръката на сърцето и ми кажете: И на гърците ли по този начин гледате? Ако не, не е православието.Славяни били. Добре. А как гледате на чехи, поляци и т.н.?Велики били. Ами не са. Икономиката им едвам крета; бедни са... Да, ясно е, че са голяма държава; сред водещите са, очевидно е. Но не са чак велики...Какво?
51
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
ЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕ добре беше олимпиядата в Сочи че тоя *** да се види с Медведев,иначе кой ще го покани официално.
50
2
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Орешарски защо се прави на умряла лисица ? Какво да изнасяме ,като няма икономика ,каквото се изработи е за ***?
49
21
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Орешарски е пич. Да живее Русия!!!!!!!!!!!!!!