Кметовете на ГЕРБ скочиха срещу кабинета

Според тях парите за инвестиции се отпускат по политически признак
Обновена: 8 фев 2014 12:53 | 8 фев 2014 12:06,
111
Кметовете на ГЕРБ скочиха срещу кабинета
Кметовете искат от Чобанов и Орешарски ревизия на процедурата. Снимка: Булфото

"Ние, кметовете на общини, избрани или подкрепени от ГЕРБ, представляващи над 60% от българските граждани и формиращи 80% от брутния вътрешен продукт на Република България, категорично възразяваме срещу начина на разпределение на 500 милиона лева по инвестиционната програма за растеж, устройство и развитие на регионите". Това се казва в декларация на кметовете, публикувана на страницата на ГЕРБ.

Кметовете искат от премиера и финансовия министър пълната документация от процедурата, с която през седмицата бяха разпределени 500 милиона лева от програмата.

В позицията се уточнява, че общините на партията ще получат по 15 лева на човек срещу 90 лева на човек в общините на БСП и 133 лева в общините, ръководени от ДПС.

"Одобрението на проектите беше направено по неясни критерии, без прилагане на обективен анализ и без финансова и икономическа обосновка. Това е поредният пример за непрозрачно, небалансирано и нецелесъобразно разпиляване на публични средства. От всичко това прозира, че критериите, по които са определяни крайните победители, са изцяло партийно-политически, в полза на управляващата тройна коалиция от БСП, ДПС и Атака, пише още в декларацията.

Според кметовете на ГЕРБ „това показва ясно, че политиката на правителството по отношение на общините е крайно и цинично политизирана, и общините, които се управляват от кметове на ГЕРБ, са дискриминирани. С това управляващите отказват да работят за живеещите в тези общини и създават поредното разделение на нацията, наказвайки и собствените си избиратели”.

От БСП отхвърлиха обвинението, че общини са пренебрегнати в инвестиционната програма заради партийни съображения, и изтъкнаха, че правителството е одобрило проекти за милиони лева в София, Варна и други градове, в които кметове са представители на ГЕРБ.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


111
Още по темата: ГЕРБкметове
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
46
1
 
3
 
! Отговори
ДО 46 преди 10 години
До КМЕТАВИЖ КОМЕНТАР 50 тоя глупав народ, който не го излъга, не го избра тоя народ, дето вярва на продажните медии
45
2
 
9
 
! Отговори
Един българин преди 10 години
Е не може, няма как - направете заявка за встъпване в редиците на БСП или ДпС, и ще има и за вас. Друг начин няма !
44
7
 
8
 
! Отговори
до иво преди 10 години
иво, не забравяй, че предишните управ-щи също раздаваха парите по партийта принадлежност на общините! и бая кметове изнудиха да станат от ГЕРБ а как според теб ги изнудват?- защото ще им извадят кирливите ризи! крайно време е да не се гласува по партии, а по това дали човека е ЧИТАВ!!!!
43
8
 
10
 
! Отговори
Иво преди 10 години
Абе може ли да сте толкова нефелни у главите. Забравете за момент омразата си към ББ и четете цифрите. Цитат "общините на партията ще получат по 15 лева на човек срещу 90 лева на човек в общините на БСП и 133 лева в общините, ръководени от ДПС" Щом заради омраза сте готови да приемете тези цифри значи има нещо много сбъркано във вас.
42
10
 
7
 
! Отговори
варна преди 10 години
до КМЕТА, варна е *** не заради герберасткото управление а заради *** които ви крадат вече достатъчно години бюджетите
41
11
 
16
 
! Отговори
КМЕТА преди 10 години
Елате във Варна да видите плодовете на герберското управление.Такава разруха не помня някога да е имало,мръсотия и мизерия ,и кмет от ГЕРБ наркоман.
40
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
na kmetove na dps se davat nai mnogo pari ,zashto tak oligarski , kakva e tazi diskriminacia sreshtu bulgarite , zashto taka postypvash ?
39
9
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Не знам как е възможно да имаме министри на финансите, които страдат от проблеми с главата. Чобанов изглежда като бавноразвиващ се, а Дянков директно го беше ударило в мозъка. Хем гадно за гледане, хем с отвратителни последици.
38
16
 
18
 
! Отговори
от народа съм преди 10 години
Орешарски има вид на безскруполен надменен ***
37
11
 
26
 
! Отговори
шоп преди 10 години
Боцеееее, кметовете ли да ти свършат работата?! И как бе Боце, как?!Кой закара 1 000 000 бали *** до пловдивското сметище и потроши магистралата дотам? Кой после не плати на Пловдив щото кмета беше неГербер? Кой не даде кредит на града за ремонт на улиците и подновяване на автотранспорта? Кой бе, Боце, кой?А сега след 6 месеца и вече ривете за филията с мас,а?!
36
11
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
от началото на прехода БСП и ДПС са били във власта около 7 пъти и вие пак си ги избрахте,какво мрънкате че сте бедни и нещасти,така ви се пада ***
35
17
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Правилно. За тиквите по-малко за крадене.
34
7
 
7
 
! Отговори
чужденец преди 10 години
*** ви е народа,вие си заслужавате мизерията,така ви се пада ***,*** народ слаба държава,*** от мизерия,вие един ден ще изчезнете от картата на света,така ви се пада ***,най бедни,най нещасти най изчезващата нация в света,така ви се пада ***
33
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
ЕС натиснаха България за местно самоуправление и в резултат се стигна до огромен брой раздута администрация на села само с по 500-1000 души. Докато не се уволни тази паразитна администрация, няма да стигат парите и постоянно ще се краде.
32
9
 
14
 
! Отговори
ууу преди 10 години
имало е пари за Пловдив защото кмет беше герберски *** що не попиташ другите кметове как стоят нещата ааааа майна .ГРОБ никога !!!!
31
9
 
22
 
! Отговори
33 преди 10 години
Защо тези кметове не протестираха преди 1 година, когато рогът на изобилието течеше към тях. Е сега палачинката май се е обърнала. Така е у нас. Но все пак сега е по-прозрачно от колкото при Б.Б., тогава той строеше, той даваше парите /сам си го казваше/ и май никой не протестираше /смееше ли/.
30
6
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
ДНЕС НИ УПРАВЛЯВАТ:ОБЛАСТНИ И ЗАМ. ОБЛАСТНИ УПРАВИТЕЛИ НА БЪЛГАРИЯ ПРИ КОАЛИЦИЯТА БСП-ДПС-АТАКА :Бургас -Юсеин Мехмед, Варна-Маткан Ибрямов, Габрово-Кенан Ашиков, Добрич-Исмет Хабил, Кърджали-Муса Сайдаахмед, Ловеч-Юнал Масъков, Пазарджик-Юмер Хамза, Плевен-Енгин Кючуков, Пловдив-Юксел Расим, Разград-Севгин Шукри, Русе-Айдън Караахмед,, Благоевград-Муса Палев, Силистра-Насуф Насуф, Търговище-Емел Расимова, Хасково-Кадир Исов, Сливен-Неджим Ахмед, Смолян-Бейхан Дуран, Стара Загора-Тонджа Йостург, Шумен-Левент Зекериев, Ямбол-Ахмед Мехмедов.
29
0
 
18
 
! Отговори
Димитър Аргиров преди 10 години
Братя селяни, каква стана- уж ви върнаха земятя,разтуреха ви кооперациите,гдето работехте и живееха и вашите семейства, и докараха някакви Рендатори,които присвоиха вашите права върху земята и сега те жънат,те вземат субсидии и печабчи, а вие селяните стоите на страна,гледате и се ,,радвате,,че сте собственици на земя,ат която нищо не получавате, Кавалджиев, ние с теб също имаме принос в тая далавера
28
10
 
12
 
! Отговори
ДОЛУ БСП преди 10 години
Аз за Пловдив мога да кажа само, че когато на власт бяха ГЕРБ пари имаше. 25 млн. лв за софийският *** се изплатиха от Дянков и отделно Борисов даде допълнително още 25 млн. лв.Сега, че Славчо Атанасов се беше сдушил с БСП, че раздаде парите на пловдивчани на Гергов, Баташки, Батаклиев и провее червени престъпници е един съвсем отделен въпрос!
27
10
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Ето до каво ни доведе златния пръст на Сидеров......ДПС да управлява България,това е срам за нацията,ако има война излизам