Кметовете на ГЕРБ скочиха срещу кабинета

Според тях парите за инвестиции се отпускат по политически признак
Обновена: 8 фев 2014 12:53 | 8 фев 2014 12:06,
111
Кметовете на ГЕРБ скочиха срещу кабинета
Кметовете искат от Чобанов и Орешарски ревизия на процедурата. Снимка: Булфото

"Ние, кметовете на общини, избрани или подкрепени от ГЕРБ, представляващи над 60% от българските граждани и формиращи 80% от брутния вътрешен продукт на Република България, категорично възразяваме срещу начина на разпределение на 500 милиона лева по инвестиционната програма за растеж, устройство и развитие на регионите". Това се казва в декларация на кметовете, публикувана на страницата на ГЕРБ.

Кметовете искат от премиера и финансовия министър пълната документация от процедурата, с която през седмицата бяха разпределени 500 милиона лева от програмата.

В позицията се уточнява, че общините на партията ще получат по 15 лева на човек срещу 90 лева на човек в общините на БСП и 133 лева в общините, ръководени от ДПС.

"Одобрението на проектите беше направено по неясни критерии, без прилагане на обективен анализ и без финансова и икономическа обосновка. Това е поредният пример за непрозрачно, небалансирано и нецелесъобразно разпиляване на публични средства. От всичко това прозира, че критериите, по които са определяни крайните победители, са изцяло партийно-политически, в полза на управляващата тройна коалиция от БСП, ДПС и Атака, пише още в декларацията.

Според кметовете на ГЕРБ „това показва ясно, че политиката на правителството по отношение на общините е крайно и цинично политизирана, и общините, които се управляват от кметове на ГЕРБ, са дискриминирани. С това управляващите отказват да работят за живеещите в тези общини и създават поредното разделение на нацията, наказвайки и собствените си избиратели”.

От БСП отхвърлиха обвинението, че общини са пренебрегнати в инвестиционната програма заради партийни съображения, и изтъкнаха, че правителството е одобрило проекти за милиони лева в София, Варна и други градове, в които кметове са представители на ГЕРБ.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


111
Още по темата: ГЕРБкметове
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
12
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Докато не направим комунистите на веро няма да се оправи тази държава!
5
9
 
20
 
! Отговори
Рали1 преди 10 години
Има ли някой ,който още да не е скочил срещу кабинета?Как да са неясни кретириите -ясни са на техните хора,парите ще са за тях.Орешарски какво се готви да прави на чашата с тази зяпнала уста?
4
9
 
28
 
! Отговори
Сливен преди 10 години
тука здраво копаят из града да слагат тръби и само турска реч от работниците. Станишеф искам да дойде в Сливен и да го опънат всички в махалата, ама то ще му хареса
3
25
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Аз не знам ,защо от герб продължават да си мислят, че са политическа сила 1 , те са поредната залязваща издънка на партията кърмилница БКП, която от 70 години държи здраво юздите на държавата!
2
7
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
снощи чух по телевизора как са разпределили парите -за Кърджали 17 млн. лв, за София -6 млн.лв, за Перник -1,5 млн.лв.
1
24
 
6
 
! Отговори
Хасан преди 10 години
да мълчат и да се радват че Доган ефенди и това им е дал