Кои са най-любимите страни на българските депутати?

Има парламентарни групи за приятелство от по 130 избраника
Обновена: 9 фев 2014 22:28 | 9 фев 2014 22:25,
18
Кои са най-любимите страни на българските депутати?
Снимка: архив, Булфото

У нас има парламентарни групи за приятелство от по 130 души, но има и такива, в които членуват само по трима депутати. Този парламент е създал 78 групи за приятелство. Най-малките от тях са от по четирима народни представители. Има и една с трима, които се интересуват от Северна Корея.

"Аз имам интерес към азиатската култура и съм учил и корейски език в СУ. Аз съм и в групата със Сирия и Иран, - все такива държави, които не се харесват на много хора", заяви пред bTV Илиян Тодоров от "Атака". Депутатът смята, че човек трябва да се интересува от нестандартното.

Колегата му от ГЕРБ Пламен Манушев пък е председател на групата за дружба с Пакистан. В нея са четирима депутати.

"Хората, които имат опит в парламента, сигурно са търсили екзотични дестинации. Аз в Пакистан имам един съученик от морския колеж в Щатите, вицеадмирал от резерва", призна народният представител.

Групата за приятелство с ЮАР също не е особено популярна.

"Аз лично познавам доста добре и страната, и политическата и бизнес средата. Затова съм изявил интерес в този конкретен случай", заяви Румен Йончев от левицата.

Мненията за ползата от тези групи са различни. Някои твърдят, че чрез тях се предразполагат инвеститори, а други - че всичко е въпрос на това до къде му се пътува на депутата.

"Някои от тях според мен вършат добра дейност, защото когато дойде чужд инвеститор, той много често иска среща в българския парламент. Обажда се в посолството си и те го пращат към нас, тоест ние сме нещо като мост", казва Георги Кадиев от БСП.

Най-масовите групи за приятелство в това Народно събрание са ориентирани на изток и са с Русия и с Китай.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


18
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
16
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Най-любимата страна на депутатите от управляващата руска тройка е Съветския Съюз, но за голямо тяхно съжаление той се спомина преди 22 години. Големи са надеждите на руската тройка, че товариш Путин ще възкреси любимата им страна за нов живот.
15
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
ХАЙДЕ ВСИЧКИ ОТ АТАКА КЪМ СЕВЕРНА КОРЕЯ
14
0
 
0
 
! Отговори
s преди 10 години
Както и Куба...
13
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
А кога ще създадете група за приятелство с България, сигурно когато я затриете вашта м---а недоносена!!!!!
12
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Eeee, тe всички свързани с Ал Кайда ?!!!!!!!!!!!!!!!!
11
1
 
16
 
! Отговори
СЕГА ПЪК... преди 10 години
Русия и Китай- същите тези, които пляскаха преди 25 години и станаха на крака след приемането и подписването на плана Ран- Ът, сега пият руски чай в китайски порцелан !!! Малко е да повърнеш !!! Направо съм погнусен от тази паплъч в коптора наречен " народно събрание " ! Бягайте и се спасявайте, защото тези вече няма какво да крадат и ще ви насилят да работите, като роби в следващите 30 години, за да има какво да крадат техните деца и внуци и копелетата им, разбира се !!! Смърт на тази " държава
10
1
 
6
 
! Отговори
СЕГА ПЪК... преди 10 години
Русия и Китай- същите тези, които пляскаха преди 25 години и станаха на крака след приемането и подписването на плана Ран- Ът, сега пият руски чай в китайски порцелан !!! Малко е да повърнеш !!! Направо съм погнусен от тази *** в коптора наречен " народно събрание " ! Бягайте и се спасявайте, защото тези вече няма какво да крадат и ще ви насилят да работите, като роби в следващите 30 години, за да има какво да крадат техните деца и внуци и копелетата им, разбира се !!! Смърт на тази " държава
9
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Сараите и анадола са любими на гея и злодея. За другите не ми дреме какво харесват а кога ше убием триглавия змей? Проекта доган скоро приключва!
8
0
 
7
 
! Отговори
hmm преди 10 години
Auschwitz да им стане любим :)
7
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
А българските гласоподаватели най си харесват Абсурдистан.
6
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
България е още в 1989 г. Избираме си мумии от комунизма. Като в мавзолей сме. За винаги млади и глупави.
5
1
 
10
 
! Отговори
Един българин преди 10 години
Най са им любими задните им страни. Особено депутатите от ДПС много обичат да гледат другите отзад и да им се наслаждават !
4
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
и Мангалия
3
1
 
29
 
! Отговори
Offshore преди 10 години
Каймановите острови, Джърси, Кипър, Малдивите, Швейцария, Монако... все кътчета, в които инвестират октраднатите данъци.
2
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
ами мисля че любимите й страни са Сирия ,Сумалия ,Нигерия .....щом така любезно приютяват семалийци ,сирийци ,нигерийци .....
1
0
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
със сигурност не е България иначе не биха се отнасяли така зле с народа