Политиката на БСП e все по-наляво, твърди Красен Станчев

"Поведението на червената партия започва да става опасно за бюджета"
Обновена: 9 фев 2014 12:33 | 9 фев 2014 12:30,
110
Политиката на БСП e все по-наляво, твърди Красен Станчев
Снимка: Bulgaria On Air

Политиката на БСП върви все по-наляво и това ясно си личи. Проблемът е, че ще се отрази негативно на държавния бюджет", заяви в студиото на Bulgaria On Air Красен Станчев, председател на Управителния съвет на Института за пазарна икономика (ИПИ).

Според него внесените за обсъждане на първо четене в парламента промени в Кодекса на труда са пример за неразумна политика.

"С предложенията на БСП ще се стигне до увеличаване на младежката безработица. Говоря за изискването компаниите да плащат стажа на принципа на трудов договор, което на практика обезсмисля стажуването и увеличава младежката безработица. Училищата и университетите не си говорят с бизнеса и затова знанията, които младите хора получават се обезценяват. Стажът има смисъл като нещо, което довършва образованието и не би следвало фирмите да са длъжни да плащат на стажантите си", обясни Станчев.

Промяната към прогресивно облагане е по-вредна и несправедлива, отколкото запазването на сегашното положение, коментира още той идеите за премахване на плоския данък.

"Това, което ще се случи, ако се премахне "десятъка" е подобно на онова, което се случва в Словакия, където беше направена реформа, макар че в други измерения, подобна на тази, която Пламен Орешарски и Румен Гечев се опитват да убедят хората, че е добре за България", добави икономистът.

Относно предстоящите евроизбори, той коментира, че много важен фактор за наближаващия вот ще бъдат противоречията вляво.

"Това ще накара БСП и ДПС да използват средствата на бюджета и на статуквото, за да разчистват сметки по някакъв начин. На практика ще видим защита на статуквото от гледна точка на изборните правила. Ще ги направят такива, че да им бъдат изгодни. Не че това е нещо странно, но този път ще се постараят повече от обикновено", обясни още Красен Станчев.

Вижте целия разговор във видеото


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


110
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
77
0
 
0
 
! Отговори
ИВАН преди 10 години
НА НЯКОИ ХОРА ВСЕ КОМУНИСТИТЕ ИМ ПРЕЧАТ ... И ПРЕДИ 9 СЕПТЕМВРИ 1944 Г. И СЛЕД ТОВА ДО 1989 Г. И В ПОСЛЕДНИЯ 25 Г. ПЕРИОД НА РЕСТАРТИРАНИЯ КАПИТАЛИЗЪМ.. ИЛИ ПОВЕЧЕ ОТ 110 ГОДИНИ.. С ТАЯ ПЕСЕН СИ ИЗКАРАХА ЖИВОТА БЕЗ ДА СЕ ПОТРУДЯТ...
76
0
 
0
 
! Отговори
П.Петров преди 10 години
До Анонимен 84, Ами като "*** бизнеса" направи и ти някакъв биснес, некадърник ***!Ако някой бизнес нещо "***" той е на бившите агенти на ДС, който взеха на концесии ресурсите на държавата с парите, които откраднаха през банките ,направени умишлено безконтролни по законите на Луканов и останалите комунистически ***. Дребните и средни предприемачи едва свързват двата края, защото пазарът е ужасно свит.Единственото ляво в БСП е "клонежът към съединителя", иначе си е партия на крупните капиталисти и мутро-олигарси!
75
4
 
4
 
! Отговори
off преди 10 години
Политиката на БСП e все по-гъзо.
74
5
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
ПИСНА МИ ОТ СОРОСОИДЧЕТА, ВИЖ КВО БЕ В ЕВРОПА И В НОРМАЛНИЯ СВЯТ КОРПОРАТИВНИЯ ДАНЪК Е МЕЖДУ 28-35%, ЗАТОВА ТАМ Е УРЕДЕНО И ПОДРЕДЕНО, ТИ КВО ИСКАШ БЕ САМО ДА СЕ ГРАБИ И ДА НЕ СЕ ПЛАЩА, КВО КАТО Е 10% В БЪЛГАРИЯ, ЗАПЛАТИТЕ ДА НЕ СА ПО 2000 ЕВРО, БИЗНЕСА ***, А НАРОДА НЕ МОЖЕ ДА ВЪРЖЕ ДВАТА КРАЯ, *** С ***
73
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Това че БСП е лява партия е най-голямата лъжа на политическия модел в България ! АМи каква лява партия приела плосък данък обалгодетелстващ най-богатата част от обществото и ощетяващ бедните! Партия подърваща червена олигархия ! А трудовия народ го е хвърлила на кучетата! Това е партия на едрия олигархичен бизнес ! БСП се нуждае от гласовете на най-бедните неуки хора мислещи че ще се върнат времената на Тодор Живков !БСП няма намерение да връща тези времена нито да прави социална държава
72
7
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Да,целта им е да направят всички еднакво бедни,само управляващите да са богати и да ни подхвърлят колкото и каквото те решат,в зависимост от това колко сме послушни. Значи прогнозите на ГЕРБ ще се окажат верни.
71
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Тоя *** първо да каже какво е това ИПИ,каква е неговата роля за развитието на България,и най-важното,откъде идва финансирането.
70
9
 
4
 
! Отговори
lyudmil stoyanov преди 10 години
От Института за пазарна икономика критикуват БСП, че назовава самата пазарна икономика пълен провал... "Крадецът вика - дръжте крадеца" или нещо подобно.
69
1
 
11
 
! Отговори
trafoPOST преди 10 години
До АнонименДа, ще видим, че за дереджето в България са виновни западът и четирите годишни времена, но не и алчната и безскрупулна клика на бивши червени куфарчета с крадени пари и зловещата Държавна сигурност, същата ДС, която се бореше срещу запада, но сътвори днешните милионери. Това ще прочетем в книгата на дъщерята на червената *** Пиргова.И като е толкова лош тоя запад, защо сега живее в Страсбург, а не в Пхенян.
68
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Четете "Експертите на прехода" на Достена Лаверн и ще видите за какво става дума наистина!
67
6
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
БСп отива по на ляво,но за смeтка на това чeрвeнитe олигарси стават всe по богати,а чeрвeнитe бабички всe по бeдни !
66
10
 
7
 
! Отговори
вихър преди 10 години
Партийно лицемерие е най-леката степен на определение към бившия президент Първанов ! Като един истински предател той може да бъде засипан с хиляди обиди ,но това не е цел на Бсп ! Вчерашния огромен и шикозен конгрес на левицата ни показа много образовани и интелигентни хора ,видяхме много човечност и сърдечност в тях ,имаше сълзи и усмивки ! Столетницата има защо да бъде обичана от народа ,а Герб има защо да бъдат мразени !
65
2
 
9
 
! Отговори
хахаха преди 10 години
какво ляво!? само в услуга на червената буржоазия! няма дясно - това е проблема. като се появи дясно ще дойде и ляво...
64
10
 
13
 
! Отговори
ceco преди 10 години
Писнало ми е от такива платени "специалисти". Защо изобщо ги питат и ги канят насам-натам?! БСП работи точно за намаляване на безработицата, този кратун казва, че ще я увеличат. Нямам думи.
63
5
 
14
 
! Отговори
Красен преди 10 години
Човека не лаже. Още в заглавието, че БСП се ОЛЕВЯВА и отслабва., но засега само за сметка на ДПС. Скоро ще се наливат още пари от районите в проекта дудук льохман
62
6
 
27
 
! Отговори
Черен Петър преди 10 години
Единственото ляво в политиката на БСП е, че са леваци.
61
5
 
20
 
! Отговори
Judas Lady Gana BG преди 10 години
Бесепето става все по-опасно не само за България, но и заплаха за стабилността на Европа и света. Като достойни наследници на благоев, димитров и подобните човекопредатели, амбицициозните станишеви искат да надминат учителите си по извратеност.
60
4
 
13
 
! Отговори
Иван преди 10 години
Красене, да уточним, моето ляво или твоето, щото струва ми се нещо се объркваш. Това че на конгрес се говорят леви, левичарски и други подобни неща е забавно, но както някой беше казъл по делата ще ги познаете.... Честно казано политиката на управление в момента е доста по вдясно от приказките на реформаторския блок, да не говорим за г е р б
59
3
 
14
 
! Отговори
Economist преди 10 години
Абе видите ли "Институт за....", "Фондация ххххх", "Сдружение на...." - добре подплатени плювачи на... за каквото са им платили. Може и против това, че има лед на полюсите понеже атмосферата там е дискриминираща ЛБГТ и подобните им прайдчета. Те с БХК са едно.
58
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Ot Pozitano pak sa vpregnali draskachite. Ne vi li iztekoha imenata v internet predi edin dva meseca be glupaci.