5-6-7 срещи на Цветанов с Пеевски на "общи приказки"

Бившият МВР шеф не бил оказавал натиск и не го молел за услуги
Обновена: 11 фев 2014 13:09 | 11 фев 2014 10:02,
190
5-6-7 срещи на Цветанов с Пеевски на "общи приказки"
Цветан Цветанов. Снимка: архив, Булфото

"Общи приказки" - това са обсъждали Цветан Цветанов, Сотир Цацаров и Делян Пеевски на срещата в кабинета му в МВР, обяви пред Нова тв бившият вътрешен министър от кабинета на ГЕРБ.

На въпрос защо Цацаров и Пеевски заедно са влезли в кабинета му, Цветанов отговори: "Нещата, които сме говорили, са били общи, защото двамата влязоха заедно в моя кабинет. Двамата дойдоха на тази среща, но разговорите, които водихме вътре, бяха неформални", допълни той.

Цветанов бе категоричен, че не помни за какво точно са си говорили с Пеевски, но допълни, че депутатът от ДПС интерпретира по-добре от него разговора им.

"Аз не смятам, че сме имали някакви отношения с него, че да бъдат замразявани, нито ми е бил някакъв личен приятел, нито ми е бил някакъв семеен приятел", уточни той и си спомни, че  5-6-7 пъти се бил виждал с него, когато все още бил вътрешен министър.

"Мога да гарантирам, че никога по никакъв повод не съм оказвал подобен натиск", за който се твърди в интервюто на Делян Пеевски, в което той признава за срещата с Цветанов, но допълва, че на нея Цветанов е оказвал натиск за осигуряване на медиен комфорт за мафиотски босове като Киро Японеца и Йоско, както и настоявал прокурор Ася Петрова, която работеше по делото "Килърите", да бъде назначена за заместник на Сотир Цацаров.

"Смятате ли, че ще го моля за услуги, за хора, за които се твърди, че са босове на организирана престъпност, при положение че нито ги познавам, нито някога съм се срещал с тях, така, че в тази посока твърденията на Пеевски са абсолютно неверни", настоя Цветанов.

Бившият МВР шеф отхвърли и твърденията да е оказвал натиск за назначението на Ася Петрова като заместничка на обвинител №1, но пък я похвали като много добър професионалист, тъй като делата, по които работела били с 98% успеваемост.

Той категорично отрече и твърденията, че е бил закрилян от медиите на Делян Пеевски и допълни: "В момента държавата се управлява от олигархия, организирана престъпност и задкулисие, водено от Станишев и Делян Пеевски", каза той и попита: "Министърът на вътрешните работи как е назначен? Писанчев как е назначен? Пак на такова задкулисие, назначение на Делян Пеевски", отговори си Цветан Цветанов.

Зам.-председателят на ГЕРБ отрече да е имало сделка при избора на главния прокурор Сотир Цацаров.

"Аз не участвам в сделки, единственото което съм правил до този момент, а и ще продължа да правя оттук нататък, е да работя за държавата и да защитавам тези професионалисти, които работеха и работят в системата на МВР", заключи Цветанов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


190
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
149
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Нали платените *** подскачаха по площада с въпроса :"Кой?" Ето кой бе- тоя дето ви плащаше
148
4
 
4
 
! Отговори
Един преди 10 години
В USA вече има списък на първите желаещи туристи да погледнат Земята от Космоса, а ние още си играем на кой при кого влязъл и на тевтерчета и кой какво казъл! *** народ сме!! Поздрав от St. Louis
147
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Ето ви тройнаата коалиция - ГЕРБ ДПС БСП !***, ***, кретеноиден народ !!!
146
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Цветанов: Мафията управлява държавата Водещ: Кой е мафията ?Цв.: Делян Пеевски Водещ : Вие колко пъти сте се виждали с Пеевски Цв: 6-7 Водещ Значи вие сте били част от нея?Цветанов: Тази тема е приключила и е в миналото :)Как не Ви е срам герберио.
145
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Цветанов се кле в дъщерите се пред Борисов, но има Господ, който бави, но не забравя! Би трябвало да наведе глава и да се покае!
144
13
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Защо вече никой НЕ коментира КОЙ избра Пеевски?!? А се насаждат нови и нови измислени обвинения срущу Цветанов?!?
143
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
След като не ти е личен приятел като какъв го дири точно в твоя кабинет? И то по твоя покана, а Цветанов?
142
3
 
4
 
! Отговори
край преди 10 години
Росен Петров плаши БТВ с прокурор. Ми що да не плаши той Цацаров ще направи каквото му кажат Пеевски и Бареков. Ще трябва да правим държавата наново.
141
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
От Легия Антимафия дадоха информация и за таен план за елиминирането на Делян Пеевски от страна на Цветан Цветанов. Към Пеевски е бил приложен тотален натиск да продаде вестниците си на фирми, които са били на подставени лица на Цветан Цветанов. По заповед на Цветан Цветанов е било осъществявано незаконно подслушване и следене спрямо Пеевски, неговата майка Ирена Кръстева и Николай Бареков в дълъг период от време.
140
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
общо взето, общо казано, в общи линии... си е ....ло м......та, най-общо казано :)
139
2
 
11
 
! Отговори
кк преди 10 години
Чета и не мога да повярвам - тези хора са я свършили всичката и им остава време за общи приказки. Ей така, Гл. Прокурор и един от основните олигарси се разхождат неглеже, и от скука се отбиват в кабинета на Министъра на вътрешните работи на "общи приказки"... Г-н Цветанов, г-н Цветанов!!!!!!!! Във Физкултурния не са ли ви учили поне да говорите логични неща???? Те, първите хора на държавата, се занимават с бош-лафове, а ние си мислим, че оправят дереджето ни...
138
0
 
9
 
! Отговори
Кратко и ясно преди 10 години
Кратко, стегнато и ясно - уууууууууууууууууууууу, долууууууууууууу.Просто ми станаха антипатични. И не само тези.Благодаря за плюсовете и минусите.
137
8
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Лъжите на Пеевски са ясни!Има ли някой който да вярва на директор на 24 години и замл министър на 25 години!Дебелло и зло същество, което действа подмолно със старшна злоба и манипулации!
136
1
 
15
 
! Отговори
Черен Петър преди 10 години
За тоя Олимпиадата приключи. Откачиха му се ските и се пързаля по терлици.
135
9
 
4
 
! Отговори
ГЮРО МИХАЙЛОВ 1 преди 10 години
Който не подкрепя БСП и Станишев е национален предател. Ако щете на фона на другите, но е така.
134
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Битиви уж беше на Пеевски, сега пък са подгонили Бареков и Росен Петров, не знам кво става но нещо не се връзват нещата с твърденията на Цветанов.
133
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
По нагъл човек, едва ли има в държавата Само ще спомена с това , с което се гордее ЦЦ данъчната си проверка. Казах нагъл, но по глупав човек от този също няма , да назначиш от благодарност за "идеалната" проверката, шефа на данъчните за депутат. Е такова чудо не е ставало в Б-я от 100 г. , дори при Тодор Живков.
132
2
 
13
 
! Отговори
ЛЛТ преди 10 години
Такова добиче като ЦЦ не е имало, с недоразвити мозъчни гънки и миришещо отвсякъде на простотия.
131
7
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Браво на Пеевски, крайно време беше някой да каже що за престъпник е Цецо
130
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Защо всеки ден ни натрапвате лицето Цветанов ? Какъв е той в момента ? И защо ползва гардове от НСО и кой ги плаща ?