5-6-7 срещи на Цветанов с Пеевски на "общи приказки"

Бившият МВР шеф не бил оказавал натиск и не го молел за услуги
Обновена: 11 фев 2014 13:09 | 11 фев 2014 10:02,
190
5-6-7 срещи на Цветанов с Пеевски на "общи приказки"
Цветан Цветанов. Снимка: архив, Булфото

"Общи приказки" - това са обсъждали Цветан Цветанов, Сотир Цацаров и Делян Пеевски на срещата в кабинета му в МВР, обяви пред Нова тв бившият вътрешен министър от кабинета на ГЕРБ.

На въпрос защо Цацаров и Пеевски заедно са влезли в кабинета му, Цветанов отговори: "Нещата, които сме говорили, са били общи, защото двамата влязоха заедно в моя кабинет. Двамата дойдоха на тази среща, но разговорите, които водихме вътре, бяха неформални", допълни той.

Цветанов бе категоричен, че не помни за какво точно са си говорили с Пеевски, но допълни, че депутатът от ДПС интерпретира по-добре от него разговора им.

"Аз не смятам, че сме имали някакви отношения с него, че да бъдат замразявани, нито ми е бил някакъв личен приятел, нито ми е бил някакъв семеен приятел", уточни той и си спомни, че  5-6-7 пъти се бил виждал с него, когато все още бил вътрешен министър.

"Мога да гарантирам, че никога по никакъв повод не съм оказвал подобен натиск", за който се твърди в интервюто на Делян Пеевски, в което той признава за срещата с Цветанов, но допълва, че на нея Цветанов е оказвал натиск за осигуряване на медиен комфорт за мафиотски босове като Киро Японеца и Йоско, както и настоявал прокурор Ася Петрова, която работеше по делото "Килърите", да бъде назначена за заместник на Сотир Цацаров.

"Смятате ли, че ще го моля за услуги, за хора, за които се твърди, че са босове на организирана престъпност, при положение че нито ги познавам, нито някога съм се срещал с тях, така, че в тази посока твърденията на Пеевски са абсолютно неверни", настоя Цветанов.

Бившият МВР шеф отхвърли и твърденията да е оказвал натиск за назначението на Ася Петрова като заместничка на обвинител №1, но пък я похвали като много добър професионалист, тъй като делата, по които работела били с 98% успеваемост.

Той категорично отрече и твърденията, че е бил закрилян от медиите на Делян Пеевски и допълни: "В момента държавата се управлява от олигархия, организирана престъпност и задкулисие, водено от Станишев и Делян Пеевски", каза той и попита: "Министърът на вътрешните работи как е назначен? Писанчев как е назначен? Пак на такова задкулисие, назначение на Делян Пеевски", отговори си Цветан Цветанов.

Зам.-председателят на ГЕРБ отрече да е имало сделка при избора на главния прокурор Сотир Цацаров.

"Аз не участвам в сделки, единственото което съм правил до този момент, а и ще продължа да правя оттук нататък, е да работя за държавата и да защитавам тези професионалисти, които работеха и работят в системата на МВР", заключи Цветанов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


190
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
109
2
 
13
 
! Отговори
ПИТАГОР до 108 преди 10 години
Може би си искал да напишеш, че Цветановата глава е с формата на ОВАЛЕН ГЛУПЕНОИД.
108
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
КОЙ назначи БОРИСОВ и ПЕЕВСКИ ?Минчо Спасов: Първанов назначи Пеевски и Борисов. Бриго Аспарухов: Не познавам Пеевски, а с Първанов едновременно се запознахме с Борисов
107
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
"Цветанов бе категоричен, че не помни"...Абе Цецо, ти ни чул ни видял. Се една песен пееш, смени диска малко бе...тоя не го знам, оня не го познавам, тва не го помня...ти верно ни взе за рибенца...кротни се малко..
106
2
 
15
 
! Отговори
ЦвъЦвъ лъже яко! преди 10 години
Цветанов: Мафията управлява държаватаВодещ: Кой е мафията ?Цв.: Делян Пеевски Водещ : Вие колко пъти сте се виждали с Пеевски Цв: 6-7
105
3
 
11
 
! Отговори
НАГЪЛ ЛЪЖЕЦ! преди 10 години
5-6-7 срещи на Цветанов с Пеевски на "общи приказки"!!!
104
12
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
бсп ни се натрисат през 4 год и накрая се измъкват като мокри парцали така ще е тоя път значи по план трябва да си тръгнат 2017год 2017+4=2021 год значи сега ако ни крадът ,следващия път ще е през 2021 годПРЕДСТАВЯМ СИ СЕГА КОЛКО ТРЯБВА ДА ОТКРАДНАТ ЧЕ ДО 2021год да живеят като бохеми
103
5
 
13
 
! Отговори
Анонимният преди 10 години
Традиционно и без никаква изненада бившият вътрешен министър с особената форма на главата Цветан Цветанов за пореден път цъфна , за да обясни колко е невинен. Цветанов с очарователния си интелект направи фундаментален мозъчен опит да ни внуши, че е жертва на репресия като е подслушван. Той продължава да се счита за политик, опозиционен лидер, а не за обвиняем по четири, пет, или колкото дела бяха там.
102
5
 
3
 
! Отговори
evgeni1234 преди 10 години
Цветанов не отчита подробност която е,че и американските служби знаят за мосадския терористичен акт в Сарафово.Колкото бе помилван Флоров(американски възпитаник),толкова и Цветанов(а.в). ще се върне в политиката
101
4
 
7
 
! Отговори
Анонимният преди 10 години
Тоя има бръмбари - ама в главата и те не го подслушват, а му говорят.
100
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Тиквуня пак ще дърпа ушите на Ушатия.
99
1
 
8
 
! Отговори
Куроландес преди 10 години
Формата на главата на Цветанов е ОВАЛЕН ГЛЕПЕНОИД.
98
1
 
2
 
! Отговори
evgeni1234 преди 10 години
Toy razchita na amerikansko lobi,s kakvoto ne mozha dase vazpolzva dazhe i Florov.
97
2
 
5
 
! Отговори
Анонимният преди 10 години
Ама как, мига на парцали Цветанов, регионалните дирекции имаха пълна свобода Бившият МВР-министър направи позорен опит да набута на пангара шефовете на регионалните дирекции на МВР, след като и *** в дирекциите прекрасно знаят, че без думата на Цветанов същите регионални негови слуги не смееха дори да пръднат.
96
2
 
6
 
! Отговори
Анонимният преди 10 години
До arhar 90 продължениесамо едно-единствено жилище,докато Цветанов само за пет-шест години напълнозаслужено е станал собственик на близо една дузина жилища
95
2
 
5
 
! Отговори
Анонимният преди 10 години
До arhar 90Няма такъв ненадминат капацитет по правни знания, какъвто е г-нЦветан Г. Цветанов,който макар и да е завършил Академията зависоко спортно майсторство и да е специалист по лека атлетика,се е изявил (макар и само веднъж) като абсолютно ненадминат гений икорифей в сферата на правното консултиране, и само с една даденаот него юридическа консултация е получил хонорар, равняващ се нагодишния трудов доход на британския премиер Дейвид Камерън,който е завършил Оксфордския университет и е специалист по философия,политика, икономика и право,и който притежава само едно-еди
94
2
 
7
 
! Отговори
Анонимният преди 10 години
По времето на Тиквата и след това по време на Цвинокио бяха изгонени най - добрите професионалисти, както в МВР , така и в службите за сигурност.ГДБОП и Икономическа полиция бяха превърнати в инструмент за саморазправа с противниците/политически и икономически съсипвани, или рекетирани
93
2
 
6
 
! Отговори
до архар преди 10 години
ако ще всички курсове на света да мине, цецо *** *** ще си остане, който е завършил с връзките на баща си дори един *** ВИФ и не знае никакав чужд език, а дори и на български само вънка.ФАКТ !!!
92
2
 
5
 
! Отговори
до 90 преди 10 години
архарче, напиши по колко дни е бил всеки курс - 2,3,4, или 7 и после на какъв език се е обучавал. Напиши и кога е тръгнал по курсове! И защо е завършил задочно ВИФ!
91
1
 
8
 
! Отговори
ранобуднитепияндета преди 10 години
Веднага след издигането на кандидатурата на Цацаров Цветанов каза: "Сотир Цацаров има безупречна репутация в Пловдив и това мисля, че е достатъчно, за да бъде избран за главен прокурор".
90
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Цветанов е наистина отвратителен шмекер , лъже , маже за три ***!Спрете го бре, медийни б.клуци , спрете го , забравете го !Голям срам за България и Демокрацията е една персона като въпросния господин да цъфти по всички медии и сайтове , просто ОТВРАТИТЕЛНО!Това не е свобода , а обикновен слугинаж и мутризация на журналистиката!!!