5-6-7 срещи на Цветанов с Пеевски на "общи приказки"

Бившият МВР шеф не бил оказавал натиск и не го молел за услуги
Обновена: 11 фев 2014 13:09 | 11 фев 2014 10:02,
190
5-6-7 срещи на Цветанов с Пеевски на "общи приказки"
Цветан Цветанов. Снимка: архив, Булфото

"Общи приказки" - това са обсъждали Цветан Цветанов, Сотир Цацаров и Делян Пеевски на срещата в кабинета му в МВР, обяви пред Нова тв бившият вътрешен министър от кабинета на ГЕРБ.

На въпрос защо Цацаров и Пеевски заедно са влезли в кабинета му, Цветанов отговори: "Нещата, които сме говорили, са били общи, защото двамата влязоха заедно в моя кабинет. Двамата дойдоха на тази среща, но разговорите, които водихме вътре, бяха неформални", допълни той.

Цветанов бе категоричен, че не помни за какво точно са си говорили с Пеевски, но допълни, че депутатът от ДПС интерпретира по-добре от него разговора им.

"Аз не смятам, че сме имали някакви отношения с него, че да бъдат замразявани, нито ми е бил някакъв личен приятел, нито ми е бил някакъв семеен приятел", уточни той и си спомни, че  5-6-7 пъти се бил виждал с него, когато все още бил вътрешен министър.

"Мога да гарантирам, че никога по никакъв повод не съм оказвал подобен натиск", за който се твърди в интервюто на Делян Пеевски, в което той признава за срещата с Цветанов, но допълва, че на нея Цветанов е оказвал натиск за осигуряване на медиен комфорт за мафиотски босове като Киро Японеца и Йоско, както и настоявал прокурор Ася Петрова, която работеше по делото "Килърите", да бъде назначена за заместник на Сотир Цацаров.

"Смятате ли, че ще го моля за услуги, за хора, за които се твърди, че са босове на организирана престъпност, при положение че нито ги познавам, нито някога съм се срещал с тях, така, че в тази посока твърденията на Пеевски са абсолютно неверни", настоя Цветанов.

Бившият МВР шеф отхвърли и твърденията да е оказвал натиск за назначението на Ася Петрова като заместничка на обвинител №1, но пък я похвали като много добър професионалист, тъй като делата, по които работела били с 98% успеваемост.

Той категорично отрече и твърденията, че е бил закрилян от медиите на Делян Пеевски и допълни: "В момента държавата се управлява от олигархия, организирана престъпност и задкулисие, водено от Станишев и Делян Пеевски", каза той и попита: "Министърът на вътрешните работи как е назначен? Писанчев как е назначен? Пак на такова задкулисие, назначение на Делян Пеевски", отговори си Цветан Цветанов.

Зам.-председателят на ГЕРБ отрече да е имало сделка при избора на главния прокурор Сотир Цацаров.

"Аз не участвам в сделки, единственото което съм правил до този момент, а и ще продължа да правя оттук нататък, е да работя за държавата и да защитавам тези професионалисти, които работеха и работят в системата на МВР", заключи Цветанов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


190
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
169
0
 
0
 
! Отговори
Единотмногото преди 10 години
Абе хора ... защо ви е толкова къса паметта ... не си ли спомнате, че никой не знаеше за този Пеевски преди майка му да стане известна. как така стана медиен магнат и милионер ... ка се поствят в схемата скандалите в тотто ... знаета ли че математически и нъвъзможно две поредни сидмици да излязът 6 еднакви числа ... защо все гледаме резултотите а те причините за тях ...не за тотото говоря в момаета ... Пров беше ББ кат каза лош материал в Канада ...
168
1
 
0
 
! Отговори
стоян преди 10 години
пълни глупости са това. Пеевски много иска да очерни Цецо, ама по този начин сам си показа, че той е мутра
167
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
някой вярва ли на мутрата пеефски. Този *** даже не се показва по ТВ, и изведнъж обявявя някакви пълни тъпотевини. Няма ли по сериозни проблеми в България?
166
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
И какъв е проблема? Не е лошо да се занимаваме с истинските теми които пряко ни засягат. Това кога как и колко пъти са се срещали е все тая. Това няма да промени сегашното ни положение.
165
1
 
1
 
! Отговори
Тодорина преди 10 години
Айде моля ви се....жълтини ... нека медиите се занимават с истинските проблеми, а да не питат само кой с кого пие кафе. Дали това не е цензура?
164
1
 
6
 
! Отговори
ТОНИ преди 10 години
АКО ИМА НЕЩО ВЯРНО В ПРИКАЗКИТЕ НА ТАЯ *** ПЕЕВСКИ ДО СЕГА ИЗЛЯЗЛО НАЯВЕ ВСЯКА ВТОРА ДУМА МУ Е ЛЪЖА НА ТАЯ *** ИСКА САМО ДА ОПЛЮЕ ЦВЕТАНОВ НИЩО ДРУГО НО СКОРО ЩЕ ИЗЛЕЗЕ ВСИЧКО НАЯВЕ И ПЕВСКИ ЩЕ ТРЯБВА ДА ВЛЕЗЕ В ЗАТВОРА
163
1
 
4
 
! Отговори
Ина преди 10 години
Ама бСП и ДПС нямат почивка за изливане на помия върху Цветанов. То какво ли не беше, всеки ден нови истории с измислени неща. Пеевски не искам да го гледам, камо ли да го слушам какви лъжи ръси.
162
6
 
4
 
! Отговори
Ая преди 10 години
Поредният опит за гавра с Цветанов!
161
1
 
5
 
! Отговори
doreto преди 10 години
Ако имаше нещо с което да компроментират Цветанов отдавна да беше излязло , а нямаше да чакат 8 месеца за да пуснат тази новина и ако е имало някакъв наттиск за който Пеевски говори защо е мълчал до сега?
160
4
 
3
 
! Отговори
деко преди 10 години
Пешо Сумиста отдавна го разкри Цвъто
159
5
 
4
 
! Отговори
бачо преди 10 години
Колкото повече се оправдават герберите толкова повече се оплитат в лъжите
158
4
 
5
 
! Отговори
миндил преди 10 години
Е въобще не бяха закриляни Цвъ и Бойко от медиите, въобщеЦяла България ставаше и лягаше с геройствата на двамата гербери крадливи
157
3
 
5
 
! Отговори
перун преди 10 години
голям лъжец , нагъл та нагъл Цветанов, даже Винету се отдръпна
156
4
 
2
 
! Отговори
малчо преди 10 години
Бившият вътрешен министър Цветан Цветанов направи позорно жалък опит да се обясни след шокираща изповед на Делян Пеевски. Цветанов не помнел какво точно станало на срещата в кабинета му между него, главният прокурор Сотир Цацаров и Пеевски. Обаче не можел да интерпретира, а пък Пеевски интерпретирал. Цветанов, очевадно гузен, драпаше да се измъкне от позата, с която Пеевски го просна по очи.
155
4
 
3
 
! Отговори
хорхе преди 10 години
Цъвто Цветанов се размириса отново
154
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Оооооо, Цветанчов! Оооооооо, Велики проста_ко! До кога ще си мислиш, че народът не знае за домогванията ти до босовете на крими-контингента?! Че нали три години и половина ти снасяха, за да ги пазиш бе, изр_од такъв! Ти и за Бобслея от Свищов не си чувал, нали?! И за това, че лично ти го пазари да работи за мутренската ти партия ГРОБ по време на парламентарните избори през 2013 г?! Или май си забравил и това, ааааа!
153
2
 
4
 
! Отговори
Отчаян гербер преди 10 години
Ами сега колеги, кого да защитаваме и кого да оплюваме? След като и Вожда ни, би дузпата на Цецо! А той поне разбира от футбол, знае как се изпълнява!
152
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Дааа, току що Цветанов се присъедини към олимпийците ни. Борисов го пусна надолу по пързалката за бобслей.
151
4
 
4
 
! Отговори
ранобуднитепияндета преди 10 години
Сега изгледах интервюто на цецко по нова.. е няма такъв смях.. Направо го нас*аха с въпроси а той милия вика аз ви казах вече,че не е така, значи не е така.. ахахаха по такъв нелеп начин може да лъже само безмозъчен индивид или малко дете.. и като го настъпят се ядосва и повишава тона и веднага измества върпсите.. Голямо Евала за водещите, които не му спестиха нищо.. Въпроса е народа толкова ли е *** и слабоумен,че след едно такова предаване още има хора дето се връзват на цветановия акъл
150
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Вярно е че Делян Пеевски е чист образ на мафията с неясно минало, тъмен произход на парите му пълна липса на обяснение за произхода на забогатяването, непрекъснат участник в кражбите от държавата чрез политическо влияние и тнт и тнт. Но това че той е най-лошия в държавата оправдава ли ЦВЦВ който до вчера беше ортак на софрата на Пеевски?