Борисов посочи с пръст Цветанов, но не му посочи вратата

Смъмри заместника си заради нападките му към прокуратурата
Обновена: 11 фев 2014 18:11 | 11 фев 2014 15:48, Камелия Цветанова
236
Борисов посочи с пръст Цветанов, но не му посочи вратата
Снимка: архив, Булфото

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов не защити, нито пък взе страната на заместника си Цветан Цветанов в задочния му спор с депутата от ДПС Делян Пеевски и главния прокурор Сотир Цацаров.

"Не мога да коментирам интервюто на когото и да било, но е изключително грешно, недопустимо е в една държава да се атакуват институциите, включително и нейните ръководители", коментира той, след като тази сутрин Цветанов заяви, че като министър на вътрешните работи е имал среща с главния прокурор Сотир Цацаров, на която обвинителят довел и Делян Пеевски.

Още по темата
Преди ден Делян Пеевски зяви в интервю, че Цветанов е оказвал натиск върху главния прокурор за назначения. Депутатът от ДПС твърди, че Цветанов поискал от Цацаров да назначи Ася Петрова за заместник-главен прокурор.

Днес ексвътрешният министър отхвърли твърденията и подчерта, че никога и по никакъв повод не е оказвал натиск. Главният прокурор Сотир Цацаров също се включи в медийните обяснения и обяви, че няма да участва в задочния диалог между Делян Пеевски и Цветан Цветанов, който според него "очевидно е породен както от настоящо политическо противопоставяне, така и от техни лични и други отношения в близкото минало".

Сега Бойко Борисов обяви, че заместникът му в партията отдавна е трябвало да направи изводи за поведението си.

"Мисля, че Цветанов трябваше да извади и поука от това, което направи навремето със съдийската гилдия, а сега по същия начин действа и с прокуратурата, още повече, че в европейския доклад главният прокурор е изваден като положителен пример. По думите на Борисов не е нова практика главен прокурор да отиде в МВР", настоя Борисов.

Той добави, че докато е бил главен секретар - тогавашният прокурор Никола Филчев е ходил при него, за да планират заедно операции.

"И при Петканов, и при Румен Петков, и при Цветанов много пъти прокурори са били в МВР, така че това не е нищо осъждащо, напротив – аз винаги съм бил на принципа да се отиде на място, да се участва пряко в операциите на МВР от прокуратурата, защото те са господар на производство, те след това отиват в съда да защитават това, което МВР или ДАНС е направило. Така че много съм разочарован от това, което между депутати се води в публичното пространство, намесват се имена на магистрати, ако някой счита, ако може да докаже това, което смята, че е истина, има надлежен ред да се провери или направо в анкетна комисия да се вкара в парламента, и да видим дали е така или не", заключи той.

Експремиерът добави, че вече води 15 дела заради "такива клевети, лъжи, неистини".

"Призовавам партиите и политиците да спрем всеки ден да се плашим или да прехвърляме собствените си неудачи към прокурорите, ние не сме прокурорска държава, а парламентарна. Прокурорите си имат достатъчно работа освен да им задаваме публични казуси с неуспеха на когото и да било политик", настоя той.

Според него, когато обвиняваш някого, трябва да имаш достатъчно аргументи, за да го докажеш.

"Когато бях главен секретар, депутати от всички парламентарни групи непрекъснато идваха да се срещат с професионалното и политическото ръководство на МВР", спомни си отминалите времена Борисов.

"Казвал съм и на Цветанов, разбирам, че има обвинение и трябва да се защитава и да ги говори тези неща, но той ги говори като пряко засегнат от делата човек, това не е позиция на партията, напротив, тя винаги е била де се пазят институциите, да се оставят да работят на спокойствие", заключи Бойко Борисов, но не заяви категорично, че сваля доверието си от Цветан Цветанов.

Повече по темата вижте във видеото на Bulgaria On Air!

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


236
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
184
0
 
1
 
! Отговори
nana преди 10 години
Te si znaiat , az ne komentiram
183
0
 
0
 
! Отговори
Шоп преди 10 години
До очевидец Не знам колко е верно това за тиквата, но Големия Маргин май доста време прекара в пандиза, някои от онова време вече ги изядоха червеите, а бате ти Бойко още си е тука и за него гласуваха милион и триста хиляди отбрани хора, включително и аз.
182
6
 
2
 
! Отговори
социолог преди 10 години
Кой ще гласува за БОКО-Лъжеца и ЦЕЦО -Наглеца???? + да -не
181
1
 
5
 
! Отговори
Баба Вуна преди 10 години
ТИКВЕНИЦИ!
180
0
 
9
 
! Отговори
очевидец преди 10 години
За тези които не знаят историята за прякора на Бойко Тиквата малко инфо. Тайният прякор датира от мутрагенските години, когато ВИС-2 и СИК бяха в апогея си. Бойко тогава, като човек който обича да е със силните на деня, правеше непрекъснати совалки между двете групировки, но отвсякъде беше гонен или както се казва и двете групировки се караха за него, но като в оня виц - всяка вика "Вземи го ти"
179
0
 
8
 
! Отговори
очевидец преди 10 години
Защото некадърниците никой не ги иска, дори и мутрите. Та именно от това време, любимото занимание на Големия Маргин беше да прегърне Бойко през главата, а с другата ръка да го *** по нея, говорейки "Бойко, Тикво празна, пак ли се ***". Та те тоя същия Бойко сега си го избрахте за премиер. Ама то в царството на тиквите, редно е Тиква да е цар все пак. Между другото, Големият Маргин е кръстник на дъщерята на ББ, а ББ е кум на Маджо.
178
5
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Троловете на БСП: Пишете от време на време с малки и големи букви. Така поне малко ще се маскирате. Копи-пейст от партийната бюлетина само в този формат ли ви излиза?!:)))) А Тиквата и Боко си ги знаем:) ***. Същите, като на Позитано. От една хранилка захранени. То пък коя ли партия в БГ не е от там?! :) Хайде със здраве!
177
1
 
7
 
! Отговори
Shark преди 10 години
Борисов, ако беше показал вратата на Цветанов много отдавна, също така и на Дянков, ако беше вдигнал доходите на хората с 10% годишно, щеше да си несменяем няколко мандата поне. БСП щеше да е в перманентна опозиция и със затихващи функции, а за ДПС и АТАКА никой нямаше и да си спомня. Борисов, ти съсипа ГЕРБ, прояви недалновидност по отношение на хората, на които се довери. Те те подведоха фатално.
176
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
КАКВИ НАГЛЕЦИ
175
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Докато бай *** спори кои са по-крадливи и оак*ни БСП или ГЕРБ и плюе по АТАКА,властта бавно и сигурно преминава в ДПС
174
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Хахаха - червен *** обвинява герберасти в употреба на опорни точки ;)))*** И *** ПРОЗРАЧНИ ИМА ТУКА ;)
173
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Интернет "***" с хиляди коментари в полза на БСП. Четете цялата статия тук и си правете сметка тази крадлива партия БСП как затрива държавата ни: vesti.bg/bulgaria/politika/internet-trolove-s-hiliadi-komentari-v-polza-na-bsp-6005169
172
5
 
11
 
! Отговори
hansa преди 10 години
Още колко дълго ще ни занимават с ВИФ-аджията Цецо!?! Такъв физкултурник, нямам думи...
171
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Братя Борисови се скараха за златната ябълка!
170
14
 
17
 
! Отговори
На ГЕГБ в г..а преди 10 години
Сега разбирам защо не искаха Пеевски за вътрешен министър. Сега става ясно защо цяло лято гербаджиите, предрешили се като реформатори, подскачаха по площадите просто Пеевски знае много неща. Щеше да почне с лицето от снимката. Трябва да окуражим Пеевски да ни разкаже още неща. Не съм му фен (на Пеевски), но с интерес следя изявите му напоследък.
169
12
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Сигурен съм също,че дори след като прокуратурата установи, че тези бюлетини не са предназначени за ГЕРБ, Цацаров поне едно извинете не каза на тази партия , нито пък не започна наказателно производство срещу Мая Манолова и *** за оклеветяване. Според мен този период на прокуратурата ще остане в историята на съдебната власт с името ЦАЦАРАТУРА и няма да бъде оценен положително.
168
8
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Не зная на базата на какво ЕК е оценила действията на гл.прокурор като положителен пример, но съм сигурен, че точно той заедно с Бареков много помогнаха на 11 май , а прокуратурата и преди това, дуетът БСП-ДПС да дойде на власт. Сигурен съм, че на пресконференцията на 15 май Цацаров пряко обвини ГЕРБ за бюлетините на склад в Мултипринт, без да има оснавания за това. Сигурен съм също,че дори след като прокуратурата установи, че тези бюлетини не са предназначени за ГЕРБ, Цацаров поне едно извинете не каза на тази партия , нито пък не започна наказателно производство срещу Мая Манолова и Дуду
167
8
 
10
 
! Отговори
БАБА КУНА преди 10 години
ТИКВУН И ЦВЪКИ - ПОДЛИ БАНДИТИ !
166
7
 
6
 
! Отговори
ВАЗОВ преди 10 години
До али: КВО КАЗА -ГЕНЕРАЛЕ ЛИ ? ТОЯ БЕЗХАБЕРНИК НЯМА ДАЖЕ ЗВАНИЕ КАПИТАН ,КАМО ЛИ ГЕНЕРАЛ ! ДРУГИ ГЕНЕРАЛИ ГО ТИТУЛОВАХА И ДАЖЕ ГО ИЗБУТАХА ДО ПРЕМИЕРСКО КРЕСЛО -ЖАЛКО ЗА ТЯХ ,НЕ ЗА БЕЗХАБЕРНИКА !
165
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
"Бивол" прилага част от отчет за 20 дневен период през януари т.г., изпратен до Антон Кутев, който отговаря за комуникационната политика в БСП. В отчета се посочва, че от 9 до 28 януари са публикувани 1840 коментара, 1389 от които в 53 електронни медии, останалите - в социалните мрежи. В отчета са приложени и линкове към постовете.