Борисов се дистанцира от Цветанов, твърди Безлов

Жандармерията да спре да се снима с бабите, съветва експертът
Обновена: 12 фев 2014 09:34 | 11 фев 2014 21:38, Елена Кирилова
23
Борисов се дистанцира от Цветанов, твърди Безлов
Снимка: Bulgaria On Air

От изказването на лидера на ГЕРБ Бойко Борисов по повод задочния спор между Цветан Цветанов, депутата от ДПС Делян Пеевски и главния прокурор Сотир Цацаров личи дистанция спрямо бившия министър на вътрешните работи, каквато не сме виждали през последните 5-6 години. Това заяви в ефира на Bulgaria On Air Тихомир Безлов от Центъра за изследване на демокрацията.

В днешното си изказване бившият премиер обясни, че е изключително грешно и недопустимо да се атакуват институциите и техните ръководители. Борисов призова партиите и политиците да спрат да се плашат и да прехвърлят неудачите си към прокурорите, защото България не е прокурорска държава.

Според Безлов разказът на Делян Пеевски, в който се посочва, че Цветанов е оказвал натиск върху главния прокурор за назначения, в много отношения е създал проблем за Сотир Цацаров, а полемиката за това как точно се влияе на главния прокурор е в рамките на политическата игра.

По повод последната специализирана полицейска операция във връзка с предприетите мерки за противодействие на битовата престъпност, която Цветанов нарече “Безпомощност”, Безлов заяви, че рационалното използване на жандармерията се обсъжда отдавна

“За да върши работа, тя не просто трябва да се снима и да си говори с бабите, а да ѝ се даде допълнителен ресурс, за да се справи с битовата престъпност, която опустошава някои райони на страната”, категоричен е експертът. По думите му този проблем стои от повече от 20 години и може да бъде решен, ако жандармерията работи със следователи и ако разполага с аналитична информация.

Безлов разкри, че битовата престъпност продължава да е толкова сериозно препятствие, тъй като има малцинства, които са силно свързани с политическото влияние, тъй като осигуряват изборни гласове през годините.

По темата за бежанците в България експертът каза, че експлозия от влизащи хора в страната е предполагала да се вземат мерки още през септември миналата година, но те са закъснели с няколко месеца.

“Хората започнаха да си мислят, че има политически договор и възникна въпросът дали България не беше използвана под някаква форма, защото скоро след това Турция сключи споразумение с Европейския съюз”, заяви Тихомир Безлов.

Повече по темата вижте във видеото на Bulgaria On Air!

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


23
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
17
0
 
3
 
! Отговори
ГОЦКО преди 10 години
Нека да си спомним как този БЛИЗОВ лижеше МУТРАТА и ЦЕЦО лъжецо????
16
1
 
3
 
! Отговори
Васко от Карлово преди 10 години
Подкрепям 18.. Няма значение кой какъв е Христянин или Мюсюлманин важното е да има уважение между хората. Но тези от ДПС само лъжат Мюсюлманите защото в това число в България не са само Турците, има и Българо-мохамедани, сирийци, ливанци, които са от отдавна тук и са големи общности. ДПС се крие зад фалшива кауза и работи само с подкупи. Работят за да унищожат всички ни. Ако ги питаш каква им дългосрочната визия за политика в БГ няма да отговорят
15
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До Анонимен9Голема врачка е тоз Мазньо бе, "предричал", че то и баба знае как врачуват агентите на ДС!!!Мюсюлманин съм, ама тая врачка дето боготвориш не мога да я понасям!!!!
14
4
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
По повод битовата престъпност и присъствието на жандармерия в най-засегнатите райони ще кажа.Само с тази акция битовата престъпност няма да се пребори ,защото има ред фактори които влияят-икономически,демографски,културни,образователни и политически.Но факта че жандармерията се посреща с радост и като "освободители" от населението е показателна-вдъхва спокойствие,надежда и вяра че държавата иска и може да се справи с този масов бич на местното население.Не зрелищните филмови екшъни на ГЕРБ по градовете,всяващи страх в хората и избиващи комплексите на ББ и ЦвЦв.
13
0
 
2
 
! Отговори
KANKUN преди 10 години
BEZLOOOF !!!!! KAKO HUBUUU BOLGARSKO IME !!!
12
5
 
8
 
! Отговори
активен преди 10 години
България пак ще тръгне нагоре, когато се разграничи от *** Бойко Борисов.
11
3
 
8
 
! Отговори
ГОСПОДИНЕ? преди 10 години
НАЛИ БАБИТЕ И ДЯДОВЦИТЕ ОБИРАТ ПО СЕЛАТА И УБИВАТ ЗА НЯКОЙ ЛЕВ - ТИ КОЙ ИСКАШ ДА ПАЗЯТ Г-Н"ЕКСПЕРТ" ДЕТСКИТЕ ГРАДИНИ ЛИ??? ТО НА СОФИЯНЦИ НЕМОЖЕ ДА СЕ УГОДИ ГЛЕДАЙТЕ СИ РАБОТАТА И ОСТАВЕТЕ ХОРАТА ДА РАБОТЯТ НЯМА ЗНАЧЕНИЕ КАКВО КАТО НАПРАВЯТ НЕЩО ХУБАВО И ВЕДНАГА СЕ ТЪРСИ ЗА КАКВО ДА КРИТИКУВАТ
10
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
***.Кой му вярва на този генетичен ***?
9
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До патриотТОЗИ МИЛИАРДЕР ОТ КАНАДА Е ЦИОНИСТ!И ТОВА КОЕТО ВЕЧЕ Е ДОКАРАНО Е - ПАЛЕСТИНИЗАЦИЯ НА ТУЗЕМНАТА ТЕРИТОРИЯ И ПОДМЯНА НА ТУЗЕМНИЯ ЕТНОСТ!Но това не го вълнува туземния ***!Той си мучи пред телевизоро и си маа шльокавицата.....
8
3
 
20
 
! Отговори
патриот преди 10 години
ТОЗИ МИЛИАРДЕР ОТ КАНАДА ГДЕТО ЩЕ КУПУВА СЕЛА В БЪЛГАРИЯ Е РАВНОСИЛНО НА ОКУПАЦИЯ ПРИ КОЯТО ЩЕ ДОКАРА ИСЛЯМСКИ ХОРА .ТОВА ПРАВИТЕЛСТВОТО,АКО Е БЪЛГАРСКОНЕ ТРЯБВА ДА ДОПУСНЕ.ИНАЧЕ СЪД ЗА НЕГО.,КАТО ПРЕДАТЕЛИ.
7
8
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
За съжаление Местан отново се оказа прав. Той го предрече това още прем м.септември миналата година. Тогава го плювахте, но сега ако сте мъже е редно да му се извините.
6
2
 
9
 
! Отговори
стар криманист преди 10 години
САМО АКО ОСИГУРЯТ ПОСТОЯННА ПЛОИЦИЯ ПО СЕЛАТА А НЕ КАМПАНИИНОКАКТО СЕГА ЩЕ ИМА УСПЕХ .ИНАЧЕ ПУСТО В ПРАЗНО СЪС СНИМКИ С БАБТЕ НА СЕЛО.МНОГО ПАРИ ЩЕ СЕ ПОТРШАТ НАПРАЗНО ПОМНЕТЕ МИ ДУМИТЕ.
5
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
до 1. ПО ДРЕХИТЕ ПОСРЕЩАТ ПО АКЪЛА ИЗПРАЩАТ. ТЕБ ВЪНШНИЯТ ВИД ЛИ ТЕ ИНТЕРЕСУВА ИЛИ УМСТВЕНИЯТ БАГАЖ? ПО ВЪНШНИЯТ ВИД НЕМОЖЕ ДА СЕ СЪДИ ЗА ОПРЕДЕЛЕН ЧОВЕК А ПО ТОВА КАКВО ИМА КАТО БАГАЖ В ГЛАВАТА. ЗАЩОТО В ПАРЛАМАТА ИМАТ ВЪНШЕН ВИД А УМСТВЕНИЯТ ИМ БАГАЖ Е КАТО НА СЕЛСКИЯТ ОВЧАР ОТ ЛЕВУНОВО..
4
7
 
11
 
! Отговори
Бен преди 10 години
Поредната глупост. Сценаристи.
3
8
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Така, така, ДЖъндЪрмерията влиза навсякъде, в същото време странен вид скакалци в последните 2 дни опустошиха 2 къщи във Варвара. Това се казва полицейска акция. Да живей милицията, слава на Орегей и техния наместник на земята - цъки йовчевото
2
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Прав е за сирийците и как Турция ги използва да притисне ЕС да подпише да отпаднат визите.
1
16
 
9
 
! Отговори
Hitler преди 10 години
Ти **а експерта, ти е** и урунгела. Виж са на какво приличкаш преди да даваш акъли.