Без изненади – третият вот на недоверие не мина

БСП и ДПС гласуваха против искането на ГЕРБ, "Атака" се въздържа
Обновена: 12 фев 2014 13:50 | 12 фев 2014 09:29, Камелия Цветанова
188
Без изненади – третият вот на недоверие не мина
Снимка: БТА

Очаквано правителството на Пламен Орешарски оцеля и при третия вот на недоверие, внесен от ГЕРБ.

„За” свалянето на кабинета гласуваха всичките 93-ма депутати от ГЕРБ, 116 от БСП и ДПС бяха „против”, а 8-те народните представители от „Атака”  гласуваха „въздържал се”.
 
Както и при предишните два вота, премиерът Пламен Орешарски благодари на депутатите, които са подкрепили правителството, както и на опозицията за критиките, с които обеща да се съобрази.

„Общата цел на всички в тази зала е подобряване на сектора сигурност, макар че повечето от аргументите бяха като че ли самокритика към предходния мандат”, заяви той.
 
Както и по време на дебата по вота преди ден, ДПС и БСП акцентираха върху провалите на управлението на ГЕРБ.  

В обяснение на отрицателен вот червеният депутат Петър Курумбашев  напомни за случая с подслушваните лекари от Горна Оряховица, които бившият вътрешен министър Цветан Цветанов нарече убийци.

Още по темата
„В тази зала се намира единственият политик, който е обвинил български медици в умишлено убийство и то от тази трибуна”, коментира социалистът.

Изненадващо лидерът на ДПС Лютви Местан благодари на вносителите на вота от опозицията. Според него той е бил нужен, за да може обществото да сравни двата модела на управлението на сектора сигурност – по времето на ГЕРБ и сега. 

Местан за пореден път обвини бившите управляващи, че са превърнали МВР в основния инструмент за насилие върху политическите  им опоненти, бизнеса и гражданите.

„Тази концепция се сблъска с това, което олицетворява вицепремиерът Цветлин Йовчев – ролята на МВР като защитник на правата и свободите на хората. Продължете в този дух, г-н Йовчев, г-н Орешарски”, заключи Местан.

След него и лидерът на БСП Сергей Станишев продължи в този дух на критики и обвинения.

„Няма как идеологът и организаторът на репресивната полицейска държава да внася такъв вот. Твърде пресни са спомените в цялото общество за безпочвените обвинения, за показните акции, за произнасянето на присъди от трибуната на парламента и в публичното пространство”, нападна той.
 
Според него пресен е и споменът за опита за „подчинение на съдебната система, за рекетирането на бизнеса, за обявяването за злодей на всеки, който дръзне да се противопостави на Цветанов и Борисов.
 
„Именно сферата сигурност, в която се смяташе, че са най-силни, се оказа най-големият провал на кабинета на Борисов”, обобщи соцлидерът. 

Dnes.bg припомня, че първият вот на недоверие към кабинета "Орешарски" в началото на октомври миналата година беше за провал в инвестиционното планиране. Тогава обаче опозицията не се регистрира в пленарна зала и не участва в дебата. Целта на депутатите от ГЕРБ беше да покажат, че парламентът не може да функционира в отсъствието на "Атака”, а по същото време националистите бяха на посещение в чужбина.  Въпреки това в крайна сметка вотът не мина.

Вторият, внесен в края на същия месец, беше заради регионалната политика и отново отхвърлен с гласовете на БСП, ДПС и „Атака”.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


188
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
152
0
 
1
 
! Отговори
МАРИ преди 10 години
Тия как са си стиснали ръцете все едно ще са вечни министри.А пък той миличкия м-р на вътр.работи никога нищо не знае и не чува, но пък бърза да се обади на Статишев,че Волен- е буйствал в самолета за Варна,Изобщо пълна порнография. Как не ги е срам тия ***,облечени с власт само да се хилят.Но със сигурност това високо самочувствие което демонстрират ще им изиграе лоша шега.
151
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Как ще мине при тази глутница от крадци, гладни за още. Ще манипулират до дупка. Ще сипят омраза и ще обвиняват за всичко ГЕРБ, все едно ги е нямало тях предишните 20 години. Ненакрадоха се, ненаядоха се, неналъгаха се. Ще си отидат скоро, но дано не избягат с откраднатото, както ставаше досега. Докато мишоците се налудуват, танцуват Бисеров, Станишев, Местан, Й. Цонев, Бареков, Манолова, К. Нинова, Как хубаво свири Пеевски. Какви чудни акробатики прави Сидеров. Отвратителни са с техните седенки
150
0
 
2
 
! Отговори
уса преди 10 години
Циркът наречен Български политически елит продължава с пълна сила .Нима си мислите че някой от тези хора може с ръка на сърцето да гласува за затваряне на парламента без значение дали управляващи или опозиция отговорът е НЕ естественно .Жалко много жалко и Бог да пази Българите не България защото такава държава няма вече 25 години .Преди беше щат на СССР сега е земя населена с неграмотни роми с корумпиранни политици и алчни олигарси
149
7
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Герберизмът си отива !Спете спокойно деца !
148
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До Петко Димитров;Щеше да е ЛЪЖА ако днес Атака не беше участвала в коалиция с ДПС,и ако лично Волен Лидеров не им осигури кворум за да може именно днес навсякъде турците да ръководят България.А наивниците или платените *** си блеят едно и също.ТОЗИ ДОКУМЕНТ Е ЧИСТАТА ИСТИНА за отношенията на ДПС с Атака цялата им вечна дружба и любов...
147
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
4estito bulgari ataka pak ostavi dps na vlast ,veche i nai golemia naivnik koito im viarva triabva da go e rabzbral dps ataka edna partia
146
1
 
6
 
! Отговори
Бай Цало преди 10 години
Нищо изненадващо, червен Кольо от агенция АХмедиана отдавна прогнозира такъв резултат.
145
3
 
3
 
! Отговори
Петко Димитров преди 10 години
До грозната ИстинаВъпросният документ е фалшифициран и грозен компромат това се доказа много отдавна и е нелепо да се изказваш неподготвен с неща нямащи нищо общо с действителността! Между другото може да провериш и статията ПП Атака осъди Сенгиз Мюмюн заради фалшифициране на документи и клеветничество!
144
6
 
4
 
! Отговори
Националиста преди 10 години
Боко внася вот на недоверие за грешки допуснати при неговото управление и явно е решил само да бойкотира работата на парламента! Явно не може да оцелее като опозиция и иска да е във властта за това пък рейтинга му се смъква със светкавична скорост! Знае, че комисията, която започва да го разследва сега за измами ще го разобличи и започва да му пари под краката! Опитва всячески да смъкне правителството! Атака ги държи на тясно заради сигналите внесени в комисията по корупция! ;)
143
2
 
7
 
! Отговори
грозната Истина преди 10 години
Ето защо никога Вот на недоверие към правителството на куклата орешко няма да успее:Ахмед Доган е дал 1,6 млн. лв. на лидера на "Атака" Волен Сидеров за предизборна кампания през 2005 година.Това става ясно от документ, който беше разпространен в социалните мрежи. До момента за съществуването на такъв документ се говореше неофициално в публичното пространство. Документът е подпечатан с печат на Движението за права и свободи и е подписан от тогавашния началник на кабинета на Доган - Ахмед Емин. Три години по-късно Емин бе открит мъртъв в сараите на Доган в кв. "Бояна", като официалната версия з
142
3
 
6
 
! Отговори
Харалампито преди 10 години
Ало, герберомразците! Стига сте ревали, че те са съсипали държавата. Да не би преди тях да сте имали житейския стандарт на германците, че за всичко плюете Бойко? Герб не са на власт повече от една година. За последните 24 години са управлявали основно БСП и ДПС. Дори при Костов и Царя. Само Герб се опитаха за 3 години ле-е-екинко да се променят статуквото, но не успяха. Не разбрахте ли, че до сега всички управлявали България имат еднакво съсипваща политика? Дано най-сетне се появи Избраният!
141
3
 
6
 
! Отговори
ДПС/АТАКА/БКП преди 10 години
Превратаджиите и некадърниците от ДПС/АТАКА/БКП , ГЕЯ , БЕЯ и ЗЛОДЕЯ ,останат ли се на власт, тогава ще видите истински протести !Рехавите путиноидни разходки на 20 платени червеногъзи макаци по жълтите павета февруари миналата година , ще ви се видят като детски филм.
140
2
 
7
 
! Отговори
ОВЧИЯ преди 10 години
ТОЗ ДЕЛЯНОЙДЕН ЦАЦАРОЙД , ЦВЕТЛИН йОВЧЕВ-ОВЧИЯ КОГА ЩЕ ГО АРЕСТУВАТ ЗА ПРЕВРЪЩАНЕ НА МВР В ПЪРВА ЧАСТНА МИЛИЦИЯ ?
139
3
 
2
 
! Отговори
морски преди 10 години
Случайно ли бившия вътрешен министър и престъпник номер 1 на България Цветан Цветанов беше на посещение при световния диктатор Барак Обама?ч
138
8
 
7
 
! Отговори
МОРСКИ преди 10 години
Никога вече ГЕРБ,ама никога!!!!!!!
137
2
 
7
 
! Отговори
Денислав преди 10 години
В тая тема има мобилизация на "троловете". Типично по комунистически - пропаганда и пак пропаганда.Тоя Волен снощи сигурно добре си е прекарал в стаята на Доганчо. Тая партия от неграмотни *** пак не гласува - Защо са в тоя парламент, като винаги се "въздържат"? Защо взимат такива заплати?Защо трябва да има изобщо "въздържал се" на гласуването за вот на недоверие - трябва да има само "за" и "против" - или си против или си за, няма средно положение.Троловете може да пускат минуси.
136
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
За тия ли момчета става въпрос, познавам го той единия е много ***!
135
7
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Превратаджиите и некадърниците от ГЕРБ върнат ли се на власт, тогава ще видите истински протестиЕжедневните соросидни разходки на 20 платени тъпнари по жълтите павета ще ви се видят като детски филм.
134
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Тук 80% от коментарите срещу БСП са максимум на двама трима човека, Едни и същи думи,едни и същи фрази,опорни точки,лъжи .....ужас! Колкото повече лъжете,толкова повече симпатизанти печели БСП.Няколко *** на БОЙКО и още толкова *** от ДЕФОРМАТОРИТЕ са типични интернет *** профили зад които не стои реална личност създадени с цел да имитират обществена подкрепа... пЛатени агитатори
133
1
 
0
 
! Отговори
Dan преди 10 години
93- от ГЕРБ и 116 от БСП и ДПС, *** те не си и правят труда да ги делят вече, а и 8 от Атака , хубаво е било в Куба и на мен ми се ходи на плаж там ама пусто съм далече от политиката много ми е нечистоплътно там! Та да разбираме ли ,че на изборите ще се явят пак БСП и ДПС УЖ ЧЕ НЕ СА ЕДНА ПАРТИЯ или ще са БСП-ДПС-АБВ в една листа, само от уважение към хората от Атака не включвам и Атака вътре-НЕ КЪМ ЛИДЕРА И ДЕПУТАТИТЕ КЪМ ХОООРАААТА!!!А за тази форумна активност-е де идват избори там се броят там се броят гласовете не тук!