Делян Пеевски: Цветан Цветанов е патологичен лъжец!

Срещите им били цели 40, а си говорил и с други "фигури от ГЕРБ"
Обновена: 12 фев 2014 14:12 | 12 фев 2014 12:32,
463
Делян Пеевски: Цветан Цветанов е патологичен лъжец!
Делян Пеевски. Снимка: архив, Булфото

Депутатът от ДПС Делян Пеевски обяви в писмо, изпратено до Агенция "Фокус", че многократно се е срещал с Цветан Цветанов в неговия кабинет в Министерство на вътрешните работи, а и на други места.

Неуспелият шеф на ДАНС допълва, че писмото му е в отговор на твърденията на ексвътрешния министър, че вижданията им били 5-6-7, както и че главният прокурор Сотир Цацаров го е въвел на една от срещите им в МВР.

"Изумих се от наглостта на този човек, като с направените изявления Цветанов за пореден път доказва, че е един патологичен лъжец", пише Пеевски и продължава:

Още по темата
"Бях решил да не коментирам повече лицето Цветанов и неговите изявления, но съм длъжен да разкрия истината по случая, така както го направих и в интервюто, а истината е, че многократно съм се срещал с Цветан Цветанов в неговия кабинет в Министерство на вътрешните работи и на други места и никога не е било необходимо някои да ме води или представя.

Бях в кабинета на Цветанов и по време на коментираната среща между Цветанов и главния прокурор преди идването на главния прокурор, и в този смисъл не съм бил доведен от него. Правя това разяснение, тъй като Цветан Цветанов, воден от свои користни подбуди, цели единствено да забърка една сериозна държавна институция в манипулиран от него скандал", пише депутатът.

Делян Пеевски твърди, че за да изясни истината, е поискал от настоящия вътрешен министър Цветлин Йовчев справка от регистъра на министерството за проведените между него и предщественика му срещи.

"От нея е видно, че броят на регистрираните посещения, които съм правил в централната страда на МВР, на ул. “Шести септември“ №29, за периода 2009 – 2013 г. (когато Цветан Цветанов бе министър), е общо 40, т.е. много повече от твърденията на Цветанов за не повече от седем проведени срещи между нас. Какви са били темите на провежданите между нас разговори, следва да питате него – не е в мой стил да коментирам същите, но представената от мен справка доказва един вече безспорен за мен факт, а именно, че Цветан Цветанов е лъжец", пише Делян Пеевски.

Депутатът настоява да изясни в писмото си, че освен с Цветанов се е срещал и с други политически фигури от ГЕРБ, "но не коментирам тези срещи, защото не съм бил предизвикан да го направя. Коментирам единствено срещите си с Цветан Цветанов именно защото бях провокиран от Цветанов, но не защото съм засегнат лично, а защото Цветан Цветанов с лъжливите си изявления се опитва да дискредитира трети лица, което считам за недопустимо", заключава", Делян Пеевски.

Той вече обвини Цветанов в кадруване на най-високо ниво в прокуратурата, в медийни и полицейски чадъри над лица от криминалния контингент и за политически контрол над прокуратурата и ВСС.

Главният прокурър  Сотир Цацаров пък още вчера обяви, че няма да участва в задочния диалог между Делян Пеевски и Цветан Цветанов, който според него "очевидно е породен както от настоящо политическо противопоставяне, така и от техни лични и други отношения в близкото минало".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


463
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
16
 
29
 
! Отговори
светло бъдеще преди 10 години
Това е бъдещият президент на България подкрепян от бсп
3
4
 
42
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
И двамата сте лъжци и престъпници... проблема и, че и в прокуратурата са такива...
2
20
 
27
 
! Отговори
Цвинокио преди 10 години
Нямам информация да съм ходил на каквито и да е срещи. Нямам и информация да съм бил Вътрешен министър.
1
43
 
41
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Може да е дебел, може да е всякакъв, но за това е 100% прав.Цветанов непрекъснато се оплита в лъжите си.И всички го търпят и му прощават само защото е човек на Вожда Борисов.