"Атака" внася сигнал до Цацаров срещу президента

Ставало въпрос за "сериозно нарушение за 14 млн. евро"
Обновена: 13 фев 2014 15:42 | 13 фев 2014 12:50, Веселина Йорданова
120
"Атака" внася сигнал до Цацаров срещу президента
Десислав Чуколов и Павел Шопов се срещнаха с президента. Снимка: БТА

"Атака" ще внесе днес сигнал до главния прокурор Сотир Цацаров срещу президента Росен Плевнелиев в качеството му на регионален министър и бизнесмен. Това обявиха от партията след консултации при държавния глава. На обявения месец на политическите консултации хората на Волен Сидеров бяха поканени първи.

На излизане от президентството зам.-председателят на „Атака“ Десислав Чуколов заяви, че става въпрос за „сериозно нарушение в размер на 14 млн. евро“.

„Става въпрос за ощетени български фирми, за нарушения с европейски пари, неща, от които ОЛАФ се интересува“, разясни Чуколов.

Още по темата
„Атака“ иска президентът да бъде разследван. Още на влизане в президентството хората на Сидеров обявиха, че ще използват срещата при държавния глава, за да го запознаят със сигнала и да го призоват да се откаже от имунитета си с цел прокуратурата да разследва „експресно“ тези нарушения.

В сигнала се посочва, че са налице съмнения за обвързаност на Росен Плевнелиев с офшорни дружества, базиращи се на информации в медиите, които следва да бъдат проверени от компетентните органи. В сигнала се споменава още сделката за закупуване от Плевнелиев на имот в Гърция през 2007 г. и се иска проверка на произхода на средствата, както и дали са декларирани и платени всички данъци за тях. Посочени са още и информации за плащания на суми от 20 000 до 50 000 лв. от фирма към Плевнелиев в брой.

Според "Атака" има и случай от времето, когато Росен Плевнелиев е министър, при който са налице сериозни съмнения за извършени тежки финансови престъпления и който е свързан с финансирания по програма ИСПА проект за проектиране и строителство на пречиствателни станции за отпадни води в басейна на р. Марица.

Чуколов напомни, че лидерът на „Атака“ Волен Сидеров се отказа от имунитета си и призова същото да направи президентът. „Който не се притеснява от нищо, няма защо да се крие зад имунитета си", смята зам.-председателят на „Атака“.

По думите му, когато се провеждат референдуми, българските граждани трябва да бъдат питани по различни теми, а не единствено по 3-4 въпроса. С президента от „Атака“ обсъдили какви въпроси трябва да бъдат задавани на хората, когато се провежда национално допитване.

„Ние смятаме, че на референдум българският гражданин трябва да се произнесе по въпроси като трябва ли Турция да бъде приета в ЕС или не“, обясни той. Според „Атака“ българите трябва да бъдат питани „за важните неща в България, не само да се ограничаваме по темата за гласуването и как да се гласува”.

По думите на Чуколов, основен проблем, който не е обсъден на срещата с президента, е демографският.  Според "Атака" той може да бъде преодолян с рязко повишаване доходите на българските граждани.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


120
Още по темата: Bulgaria ON AIR
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
103
0
 
0
 
! Отговори
Наблюдаващ преди 10 години
До ГакяДа, Сидеров си даде "доброволно" имунитета, в последния ден, в който можеше да го направи сам. Ако не беше го сторил, просто щяха да му го вземат. Но това не му попречи да се провъзгласи за спасител на света от трета световна, буквално. Абсолютен цирк на ниво детска градина.И това хвърляне на прах в очите, неуморно плюене, ровене, чоплене за теле под вола - Борисов това, Плевнелиев онова... а междувременно гласува "ЗА" протурската гробарска пасмина която ни затрива с всеки изминал ден.
102
1
 
5
 
! Отговори
Shisho Bakshisho преди 10 години
Публична тайна е как ГЕРБ се разпореждаха с парите по европейските програми и как всички обществени поръчки отиваха при свои хора, за което Роско като свое послушно момче помагаше. Двамата с Павлова дори си позволиха да прескочат решение на съда и да изплатят пари на турска фирма, ощетявайки родни такива, за какво говори просто.
101
7
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Боленчо е без имунитет и няма смелост да пуска измислени сигнали срещу президента, затова сега праща други да вършат тази работа. Но то е ясно, че всичко е помия, измислена от тяхната група, защото смятат, че една лъжа, повторена 100 пъти става истина ( най-вече в главите на не особено интелигентните поддръжници на тази партия - каквато е и таргет групата на атака)
100
1
 
7
 
! Отговори
teritorialno_podelen преди 10 години
Крайно време беше президента да бъде даден на прокурор и всичко това около неговите офшорки да стане ясно, за да няма спекулации! Нека тази работа веднъж завинаги да стане ясна!
99
2
 
6
 
! Отговори
Jordan преди 10 години
Сумата е доста сериозна и ако се докаже, че Плевнелиев има нещо общо с това, то доста черни дни го очакват така като гледам. Определено положението за него се влошава и ще бъде атакуван и критикуван от доста страни. Единствено ГЕРБ стоят зад него и то по разбираеми причини.
98
5
 
8
 
! Отговори
Иван Георгиев преди 10 години
Президента кради, кради изкупи половин България, че и в Гърция купува имоти сега обаче се скатава, мишкува и не смее да си даде имунитета нали е много "коректен" от какво го е страх?
97
7
 
8
 
! Отговори
Гакя преди 10 години
Всички казват, че АТАКА е турска, комунистическа и каква ли не партия, но е единствената партия дала доброволно имунитета си. Ако президента, както и останалите партии имат доблестта да го направят, може би някой ще повярва в тях. Президента си мълчи, защото го е страх да не се наложи наистина да не остане без имунитет и да не се почувства като нормален гражданин.
96
3
 
8
 
! Отговори
Ниа преди 10 години
До АнонименГласувай за ГЕРБ,браво. Да лежиш на тая логика,че може би всички ги било страх от ГЕРБ и затова трябва да гласуваш за тях е направо скандално. Политиката на тази партия е абсолютно деструктивна за нашата страна.Още повече ,че скандалите около тях не спряха. те по между си не могат да се оправят,държавата тръгнали да оправят.
95
3
 
4
 
! Отговори
хм.. преди 10 години
Да и опъна на кубинката ..ъъ..хастара, ще гласувам за Атака до живот. Замислете се драги ми атакисти за подходяща изборна стратегия, че отново идва времето за броене на пилците. Та давайте кубинки насам и шЪ получите електорат насреща. Вервайте ми!!! За 800 дни ще ви оправя всичките кубинки.
94
9
 
6
 
! Отговори
Leadway преди 10 години
давай другари, коментирайте още в полза на БСП, че обещаните и платени вече коментари недостигат
93
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Ха сега ще оправим и турция за ЕС тЕ СЕ ЦЕЛУВАТ ТУК С дпс и уж бяха против тях като противоконстиционна партия ? Дадоха им малко власт и си мислят,це вече са хванали св.Петър за шлифера и викат у-у-у.Жалко че не познават законите за които гласуват. ***...
92
6
 
4
 
! Отговори
Личност преди 10 години
Да кажеш на комунистите че са продажници и *** ще се засегнат толкова, колкото на Азис да му кажеш ***.Ще има Групово сране на тройната коалиция ,във всички посоки ыако някой се опита да мисли нормално.
91
12
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Тия превърнаха главния прокурор в арменски поп! Плевнелиев е лигав и безличен, той е *** на Борисов и не е никакъв президент, а адвокат на ГЕРБ. И всичките му нелепи опити да се прави на визионер и разумен баланс на властта са всъщност отчаяни PR-опити да излезе от политическата изолираност, в която е попаднал. Но крадец не е! А АТАКА са просто евтини скандалджии, които най-добре да бъдат игнорирани. Клоунска политика а-ла РЗС не ни трябва!
90
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
gledam , 4e izbornia kodeks se pravi izcialo v polza na dps i bsp i ataka, taka 4e gerb kato spe4eli evroizborite , niama da imate povod da revete , a ataka niama da ima evrodeputat i shte po4ne da reve za falshifikacii, tova shte stane shte vidite 100% sigoren sym
89
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
tia dvamata sa za besiloto , za nacionalno predatelstvo
88
4
 
7
 
! Отговори
ГЮРО МИХАЙЛОВ 1 преди 10 години
Имало е и споразумения с престъпници, на които е обещавано излизане от затвора, за да свършат работа на Цветанов. Няма как патологичната алчност на Бойко Борисов, съчетана с една примитивна агресивност и всичко това гарнирано с едно просташко самочувствие да бъде алтернатива на БСП. Вече и раздор в АБВ- Алгафари напуска Първанов. За десните уж времето беше тяхно.... Коя ли е единствената партия, която не се оля и въпреки всичко и всички се опитва и ще ни изкара от калта??? Светна ли червеното
87
6
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Плевнелиев стана министър през 2009, а преди това си е бил бизнесмен. Какъв имот си е купил преди това и къде не ме интересува, а и не е важно. Явно Атака пак се опитват да насочат хорското внимание в друга посока, и по този начин да накарат по-нискоинтелигентните си поддръжници да мислят, че около президента има нещо нередно. Когато избухна скандал с офшорки на Атака и записи на заповед, те направиха скандала на летището и отклониха вниманието от себе си. Сега пак същата песен. Смешни са вече
86
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
kakva ataka , pishete dps vnasia signal , dps i ataka sa edno i sashto
85
5
 
10
 
! Отговори
юрист преди 10 години
Много ме кефят от Атака,как искат имунитет който всъшност президента няма.Или са *** или мислят за *** всички останали.Незнам.
84
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Много ги е страх от Атака от задължителното и електронното гласуване. За това контраатакуват президента точно сега. Тя Атака всъщност е пътник и без задължителното и електронното гласуване защото имат под 2% подкрепа. Но те изпълянват поръчката на Доган да контраатакуват президента вместо ДПС за което Боленчо пак ще гушне една голяма сума за да си разхожда любовницата по света.