Дават по 40 000 лв. на малките партии за медийно отразяване

С тях ще бъде представяна предизборната им кампания
Обновена: 13 фев 2014 22:31 | 13 фев 2014 20:54, Красимир Ангелов
13
Дават по 40 000 лв. на малките партии за медийно отразяване
Снимка: БТА

Държавата ще предоставя средства за медийни пакети в размер на 40 000 лв. на партиите и коалициите, които са регистрирали кандидати за президент и вицепрезидент, за евродепутати и за народни представители във всички изборни райони и нямат право на държавна субсидия по Закона за политическите партии, реши парламентът, който прие на второ четене текстове от новия Изборен кодекс.

Държавата ще предоставя по 40 000 лв. за медийни пакети на инициативни комитети, регистрирали кандидати за президент и вицепрепрезидент, и по 5000 лв. на инициативни комитети, регистрирали кандидати за европейски и парламентарни избори. Средствата за медийните пакети ще са за сметка на Държавния бюджет и ще се използват за заплащане на различните платени форми на отразяване на предизборната кампания чрез доставчиците  на медийни услуги.

Още по темата

ЦИК ще заплаща различните платени форми на отразяване до изчерпване на средствата на партията, коалицията или инициативния комитет. Доставчиците на медийни услуги ще са длъжни да обявяват на интернет-страниците си информация за договорите, сключени с партиите, коалициите и инициативните комитети, регистрирали кандидати, и/или с друг възложител във връзка с предизборната кампания, включително ако договорът е сключен с посредник, записаха депутатите.

Партиите и коалициите ще могат да изхарчат за предизборните си  кампании за парламентарни избори не повече от 3 000 000 лв., а инициативните комитети - до 200 000 лв. Досега таванът за партиите и коалициите беше 4 000 000 лв.

В новия изборен закон се запазва размерът на допустимите дарения. Едно физическо лице може да дари на партия, коалиция или инициативен комитет не повече от 10 000 лв. за една календарна година, решиха депутатите. Забранява се партиите, коалициите или инициативните комитети да получават анонимни дарения под каквато и да е форма, финансиране от юридически лица и от еднолични търговци, средства от религиозни институции, средства от чужди правителства или от чуждестранни държавни предприятия, чуждестранни търговски дружества или чуждестранни организации с идеална цел.

Забранява се и безплатното използване на публичен административен ресурс, допълва БТА.

Утре депутатите ще продължат с гласуването на текста от проекта на Изборен кодекс, свързан с реда за провеждане на агитация и дали българският да е единственият език, на който да се води предизборната кампания. Заседанието на парламента ще започне в 09.00 часа.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


13
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
13
0
 
2
 
! Отговори
MRAWKA преди 10 години
Чудовищно престъпление е да се дават каквито и да било пари на която и да било партия.Тези ракови образования не са направили абсолютно ниощо за 24г. добро за народ и държава.Върхушката на тези партии са престъпници,мразещи България и обикновените хора.Те са продажни *** и единственият бог на които се кланят са парите.Виж те ги как живеят и какво имат тези престъпници.
12
0
 
1
 
! Отговори
Джагара-джугара преди 10 години
Вместо да ги да даатът на тез *** да ги разпределят на народа не мисля че са нужни глупавите им реклами народа има нужда от пари а не реклами.
11
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
daytegi na pensionerite.vse nyama pari kato doyde vreme za vas vsicko ima.dolna politika izpidihte naroda ot balgariya
10
0
 
3
 
! Отговори
Tman преди 10 години
Е много ясно, нали Бареков трябва да заработи пари за работодателите си: БСП и ДПС
9
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
znachi nqma da si puskam televizora dokato ne svarshi tazi prostotia.
8
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
И от къде ще ги дадат, мама им и прасета?
7
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Обществени пари, хвърлени на вятъра или отиващи в джобовете на някакви вероятни уродо-клоуни!
6
0
 
10
 
! Отговори
kokalala преди 10 години
Да взема и аз да си направя партия.
5
0
 
8
 
! Отговори
до 2 преди 10 години
От твоя коментар става ясно че подкрепяш големите *** - ха ха ха .
4
0
 
8
 
! Отговори
Сър Пичук преди 10 години
Смърт за малките банди, както и за големите.
3
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
ЕВАЛААА. ПЛАЩАЙТЕ СИ ДАНЪЦИТЕ ДРУГАРКИ И ДРУГАРИ ЧЕ ПАРИ НИ ТРЯБВАТ. ЕЙ!!!!!. КОЙТО НЕ СИ ПЛАТИ НАВРЕМЕ ДАНЪЦИТЕ ГЛОБИТЕ И ТЕМ ПОДОБНИ БЛАГИНКИ ЩЕ ГО РЕСПЕКТИРАМЕ!!!. Я ПОГЛЕДНЕТЕ КОЛКО МИЛИОНЧЕТА НИ ТРЯБВАТ ДА ГИ УСВОИМЕ. ОТ КЪДЕ ЩЕ ГИ ВЗЕМЕМЕ АКО НЕ ОТ ПЛЕМЕТО? ВНИМАВАЙТЕ!!!!!!.ЕЙ!!!!
2
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Малките *** не заслужават нищо!
1
0
 
9
 
! Отговори
rai1 преди 10 години
bg narod spira parite za bg partiii.hahaha!