Драмите с превозвачите нямало да се решат с магическа пръчка

Правим всичко възможно, увери Бобева
8
Драмите с превозвачите нямало да се решат с магическа пръчка
Зам.-министърът на МИЕ Бранимир Ботев и Даниела Бобева. Снимка: БТА

Транспортното министерство оценява щетите върху бизнеса от блокадата на границата, съобщи вицепремиерът по икономическото развитие Даниела Бобева.

„Разбирате, че правителството не е изпратило протестиращите на границата, уважаваме исканията на българските превозвачи и на политическо ниво правим всичко възможно“, каза Бобева. Пред журналисти тя изрази съжаление, че договорените през 2012 г. квоти не са достатъчни и не са били никога достатъчни.

Българската страна и през 2012 г. е искала по-големи квоти, допълни вицепремиерът и добави, че отговорът на въпроса дали това е възможно и дали турската страна ще направи компромис, ще зависи от преговорите.

Още по темата

Бобева уточни, че турската страна е потвърдила срещата на равнище министри в понеделник и това е дало основание да отворим границата тази нощ. Не очаквайте с магическа пръчка всички въпроси да се решат, този сектор е един от конкурентните, това е глобален сектор, но както пише и в писмото на турския министър - двете страни трябва да се държат не като конкуренти, а като партньори, допълни вицепремиерът.

По думите на Бобева страната ни изцяло споделя предложението на Турция да бъде приложен нов подход в трайното уреждане на проблемите с превозите между двете страни. Вицепремиерът попита риторично възможно ли е две функциониращи пазарни икономики да уреждат взаимоотношенията си с рамка от 1977 г.

Очевидно е, че българските превозвачи имат сериозни проблеми и турските превозвачи също поставят конкретни искания, и на масата на преговори ще започнем в спокоен тон да говорим, а не да решаваме нещата чрез блокади, заяви вицепремиерът.

Границата е била отворена в 1.15 ч. тази нощ и е започнало обработването на всички двустранни и международни разрешителни. За съжаление, турската страна не успя през нощта да открие тяхната граница за малките превозвачи, защото те имаха някакви проблеми със системата, но в 9.30 ч. тази сутрин те отвориха изцяло границата и потокът е възобновен, съобщи вицепремиерът.

Бобева откри днес туристическото изложение "Ваканция и СПА експо" в столицата. Според нея регионът на Балканите може да предложи атрактивен и комбиниран продукт, който да привлече туристи.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


8
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
2
 
12
 
! Отговори
мъгляви исказвания преди 10 години
Правите,ама не е достатъчноооо,вземете си подайте Оставката дружно и спрете да ни занимавате с това колко сте Експертни,че видяхме за няколко месеца как се оплескахте
6
1
 
14
 
! Отговори
vtv преди 10 години
Абе вие сте пътници само,че още се правите на управници.
5
1
 
4
 
! Отговори
Pimk преди 10 години
Darjavata ne moje da se opravi s dve firmi vinovni za situaciata pimk i petko angelov
4
1
 
13
 
! Отговори
Наблюдател преди 10 години
Ако искат нещо да постигнат БГ превозвачите срещу Турция, трябва да се договорят за съвместни действия с гръцките си колеги.Българските политици са доказали че са продажници.
3
9
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Повтарям за последен път, че съм ходил 40 пъти при доказания патологичен лъжец Цветан Цветанов. Това е абсолютно доказуемо. Ще го попитам само веднъж в нощта на 26 срещу 27 юли 2012 г., когато имах рожден ден, дали той ме е извикал в неговия кабинет и злоупотребявайки със служебното си положение ми е оказал натиск по определена тема?Смятате ли, че ми е било приятно да посрещна рождения си ден в кабинета на Цветанов? Смятате ли, че е нормално в полунощ един човек да бъде викан в кабинета на вътрешния министър? Нека Цветанов да отговори защо ме е привикал на рожденния
2
0
 
7
 
! Отговори
Егати преди 10 години
Еми да въведем и ние квоти !Турски камиони 10 пъти повече минават през България, от колкото български - през Турция !
1
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Правим всичко възможно, стискаме палци нещата да се оправят ,самолета с екскурзията на министъра да не закъснее, времето да се оправи и Лукойл-Нефтохим да не вдигне цените на горивата. Правителството е взело нещата в свои ръце- срещата с турският министър е насрочена за 21-ви февруари ,ако е казал Аллах....Ако нещо се случи ,има втора дата договорено за юли месец, преди отпуските.Виждате ,че работим .....Гласувайте за БСП !