Какъв сценарий тече в държавата, чуди се Борисов

"След като свалиха ГЕРБ с метеж, същото готвят и за президента"
Обновена: 13 фев 2014 17:25 | 13 фев 2014 15:47, Анисия Иванова
188
Какъв сценарий тече в държавата, чуди се Борисов
Бойко Борисов Архив: Булфото

След като ГЕРБ беше свален с метеж, сега се готви същото и за президентската двойка, смята лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов.  В профила си в социалната мрежа той коментира спорния параграф 12, който се оказа включен в доклада на предишната временна комисия за изработването нав Изборен кодекс, в която участваха и граждански организации. Текстът обаче не присъстваше в окончателния вариант на кодекса, който парламентът гласува днес.

Вчера президентът Росен Плевнелиев също видя задкулисни планове в коментирания текст и заяви, че "за пореден път в проект на закон намират място идеите и плановете на тайни лаборатории за политически инженеринг".

Още по темата

Днес в пленарната зала зам.-председателят на парламентарната група на ГЕРБ Цецка Цачева запита по повод текста дали той е опит за преврат, или решение на някакви кръгове, че в държавата ще се случат процеси, които ще доведат до президентски избори. Депутатката от ГЕРБ Десислава Атанасова пък заяви, че е видна атаката срещу президента и вицепрезидента.

От страницата си във Facebook лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов също се включи в дебата около въпросния параграф и написа, че това е нечуван скандал, защото с този текст управляващите явно подготвят държавен преврат.

"Чета параграф 12-и от проекта за Изборен кодекс, който е изпратен до Венецианската комисия. В него се казва "при произвеждане на изборите за членове на Европейския парламент от Република България през 2014 г. едновременно с избори за президент и вицепрезидент на републиката и за народни представители, районите за организационно-техническата подготовка на изборите за членове на Европейския парламент от Република България и за президент и вицепрезидент на републиката съвпадат с изборните райони за народни представители"., пише в коментара му на страницита му.

"Президентските избори са 2016 година. А говорейки за избори 3 в 1, означава, че БСП, ДПС и “Атака” очакват до май месец президентската двойка да бъде дискредитирана. Какъв сценарий тече в държавата? След като ГЕРБ беше свален с метеж, сега се готви същото и за президентската двойка.",  анализира Борисов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


188
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
17
 
19
 
! Отговори
Мутрафоне, преди 10 години
не съм привърженик на БСП и другите в коалицията, а бях един от тези , които бяха площадите за да те свалим. Трудно е да ти бъде обяснено, не можеш да го "смелиш",така че просто го приеми!
11
15
 
24
 
! Отговори
гришо преди 10 години
Плевло ще остане в историята на българските държавни глави като президентът -мишка ..И на снимка не мога да го гледам това мекотело ..
10
16
 
14
 
! Отговори
dorman преди 10 години
Не им е удобен президента затова,не могат да го купят.Хората ще им покажат на изборите къде им е мястото.
9
15
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Това че Бойко Борисов е пълен *** в областта на правото не е тайна. По-голямата идиотия е,че и Цецка Цачева е същото правно недоразумение.Къде в текста пише,че се насрочват президентски избори?НИКЪДЕ.Употребена е думата ПРИ. Това означава "в случай, ЧЕ има такива избори" или "ако има".И тъй като в законите думата АКО не се употребява, тя е заменена с ПРИ.Обаче герберските бандити владеят 90% от средствата за масова информация, при това са особено кресливи с лъжите си.
8
7
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Не само от ГЕРБ са ***,подобни на тях са и от всички останали партии! Една шепа хора в държавата си въртят схемите,назначават политиците,а нас ни залъгват снякаква измислена демокрация!Какъвто е тоя *** на снимката,такива са и тия срещу,които театрално и много патетично се възмущава!
7
16
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Какъв метеж, бе непрокопсаник? При метеж има стрелби, убити, ранени...
6
13
 
19
 
! Отговори
Попова преди 10 години
Тиквата може да иска оставки, но другите не.Защо да не искаме оставката на Плювню? Тук е свободна страна.Абе тиквени размисли, както винаги глупости плещи.
5
20
 
19
 
! Отговори
вили преди 10 години
Президентът трябва да се свали непременно ,този плъх трябва да си подаде оставката незабавно не може такава безхарактерна гнида да стои начело на държавата ни !
4
14
 
20
 
! Отговори
:/ преди 10 години
НЯМА ДА ДОПУСНЕМ НОВ ПРЕВРАТ БСП,ДПС НИКОГА НЕ СА ПЕЧЕЛЕЛИ ИЗБОРИ БЕЗ ЛЪЖА,КУПУВАНЕ НА ГЛАСОВЕ И МАНИПУЛАЦИЯ.ТОЯ ПЪТ НЯМА ДА УСПЕЯТ,ХОРАТА СЕ ОТВРАТИХА ОТ ТЯХ
3
19
 
24
 
! Отговори
Венелин преди 10 години
Споко Бойче! Избори 3 в 1 няма да има през май. А иначе избори за президент са си актуални по всяко време - този *** Росенчо не трябва да ни излага повече. А и щом те е страх, че ще го дискредитират сигурно има с какво и ти го знаеш.
2
29
 
28
 
! Отговори
вихър преди 10 години
Хората се усетиха макар и късно ,че от Герб сте *** затова ви свалихме задружно ,ние хората от народа ! Нерелано високите сметки за ток и парно ни накараха да излезем на улицата и да премахнем предишното управление завинаги от живота си ! Метежа го направихме срещу безпощадни животни като вас ..!
1
1
 
10
 
! Отговори
без коментар преди 10 години
.......................................................