Плевнелиев озадачен: Сътрудничество със Северна Корея!?

Призова тези, които му искат имунитета, да четат Конституцията
14 фев 2014 18:44,
159
Плевнелиев озадачен: Сътрудничество със Северна Корея!?
Президентът Росен Плевнелиев. Снимка: Булфото

Президентът Росен Плевнелиев остана крайно озадачен от обясненията на правителството за сключената спогодба за сътрудничество със Северна Корея в областта на културата, образованието и науката.

Както Dnes.bg писа, управляващи и опозиция вече трети ден си разменят задочни реплики по темата, а от днес към тях се присъедини и държавният глава.

Още по темата
"Лично за мен беше безкрайно разочарование да чуя министър-председателя, който се оправда с предишното правителство. Моля ви, излезте отпред и кажете точно в сферата на медиите ли ще си сътрудничим със Северна Корея? Или в коя друга сфера ще си сътрудничим с последния останал сталински режим на планетата? Трябва да сме малко по-откровени и честни с българските граждани и трябва да имаме позиция, и трябва да я отстояваме. Ние сме демократична държава, член на ЕС", настоя държавният глава.

Плевнелиев посъветва и депутатите от "Атака", които му поискаха имунитета, за да бъде разследван, да четат Конституцията.

Вчера националистите внесоха до главния прокурор Сотир Цацаров сигнал срещу президента, но в качеството му на бивш регионален министър и на бизнесмен, за "сериозно нарушение в размер на 14 млн. евро".

"Който иска да пише доноси, сигнали до когото и да било, разбира се, това е негово право. Институциите ще преценят дали да се сезират, да свършват съответните правни действия. Като президент, аз уважавам институциите, законите и Конституцията на тази държава. Надявам се, и парламентарно представените политически сили да са прочели какво пише в Конституцията и да са се запознали с нея. Докато аз съм президент, Конституцията ще се спазва", категоричен бе той.

Президентът допълни, че оттук нататък ще коментира само значими теми, които са важни за обществото, а не доноси и слухове.

"Иначе е повече от ясно на всички нас, че сме в началото на една много тежка изборна кампания. Лично аз, очаквам атаките към мен да зачестят, да стават все по-тежки, все по-силни. И, за съжаление, така си представят, по-голямата част от българските политици, правенето на избори", изрази съжалението си Плевнелиев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


159
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
99
10
 
9
 
! Отговори
Българка преди 10 години
Колко добре щеше да е, ако Плевнелиев се грижеше и за българския народ, така както за себе си.
98
4
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До 112Не това действие показва, че 3.5 години сме имали премиер ***, който дори не е разбрал кой плаща и за какво на това посолство и е на път да направи Бг за смях пред всичките ни партньори, а иначе по наолу някой беше казал ,че именно благодарение на това споразомение Елена Йончева е допусната и прави един много интересен филм
97
8
 
15
 
! Отговори
N. Kamenov преди 10 години
От няколко дни все едно и също повтаря. Явно Плевнелиев сериозно се е притеснил за мястото си.
96
5
 
12
 
! Отговори
Не разбрах? преди 10 години
Какво ще стане, ако Плевнелиев разбере точно кой е записал, че ще има избори през 2014 г.? Това ли са най-важните проблеми на държавата?
95
8
 
14
 
! Отговори
Саша Безуханова преди 10 години
След като толкова ревностно Плевнелиев настоява да се спазва Конституцията, по отношение на имунитета му, защо така явно и неявно апелираше за предсрочни парламентарни избори. Нали в Конституцията е записано на какъв период се провеждат парламентарни избори.
94
8
 
11
 
! Отговори
tt2 преди 10 години
Вигенин: Спогодбата със Северна Корея е влязла в сила с подписа на Борисов през 2010г. Още ли си озадачен, *** - еднакви *** сте бсп и герб
93
8
 
12
 
! Отговори
Petrov преди 10 години
Президент, а само интриги плете. Ако той беше позитивен, и позитивни решения по предложенията му щяха да се вземат.
92
1
 
5
 
! Отговори
До 91 преди 10 години
Имаме точен отговор ! Браво !Чудя се само защо напоследък някой неща , които всички досега следват принципно или са инициирали сами сега така услужливо се преекспонират ? Най-лошо е лицемерната яростна завист !
91
12
 
21
 
! Отговори
varg преди 10 години
Толкова жалка мижитурка за президент не сме имали.
90
7
 
9
 
! Отговори
1 преди 10 години
Програмите за сътрудничество със Северна Корея са възобновени след 10-годишно прекъсване от правителството на ГЕРБ през 2010 г. Министерството на регионалното развитие и благоустройството е съгласувало програмата "без бележки", а тогавашният министър я е подкрепил на заседанието на Министерския съвет. Намирам за проява на лош вкус същият да задава въпроси на сегашния премиер как ще си сътрудничи с "последния останал сталиниски режим на планетата
89
8
 
3
 
! Отговори
666 преди 10 години
До 101 Роб си *** и още как! Щом имаш ограничени права и свободи ти си под нечия шапка- той да ти казва какво да строиш какви професии да ти работи народа да нямаш собственост а други да ти продават собствения ти ток,природни суровини и природни блага!Какво изнасяш- сервитьорки, сутеньори, миячи на чинии, гледачки на дъртаци и миячки на *** пак за запада ?Малко не ти ли се проясни картинката!
88
4
 
10
 
! Отговори
НагоренПопокатепетъл преди 10 години
Аууу, как няма да подпишем, как ще изпуснем такъв шанс да се свържем с развита страна като КНДР? Че те северните корейци изпратиха тинейджър до слънцето, който отиде до там, взе проби и се върна и нсичко това само за 18 часа! Това дори американците не могат да го направят. Ким Ир Сен няма да е доволен. Нищо че е мъртъв от 30-40 години, той все още се води по закон върховен лидер на КНДР. Язък. Така се надявах да обменяме политически идеи за държавен просперитет с братята корейци.
87
9
 
12
 
! Отговори
Джуджета и великани преди 10 години
Прав е Плевнята, не не трябва сътрудничество с КНДР. Та те са развита страна, изстрелват космически спътници, провеждат ядрени опити, строят собствена атомна централа. Ако бяха бедни, щяха ли да издържат 1 200 000 армия? Не говорете смешки...Към 1989 северно-корейците бяха 17 000 000, днес са 25 000 000, прогнозите за 2030 сочат 35 млн...Когато България ще стигне 5 000 000....Пак по прогнозите на ООН
86
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Абе усещам аз, как заради нашите ***, ке утепат некой разузнаач на партньорските служби
85
7
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Тоз пък какво иска?Ми, че ние сме по бетер и от тях.Половин България под прага на бедността,клошарите се бият за кофи с ***.Политическият терор заменен с икономически,роби на капитала.Без надежда, без бъдеще ,умираща нация.*** политици доктори по Винету ни занимават по цял ден със себе си.Ония поне имат ракетна програма изстреляха спътник канят се човек да изстрелват ама дано първо разбият атома .Пък нашичката мишка се паенти нещо, ама явно от хамериканското посолство нещоооооо, а?
84
12
 
18
 
! Отговори
пантовко преди 10 години
Тоя *** много се е ококорил бе.
83
6
 
8
 
! Отговори
до 666 преди 10 години
Роб е този,който си е мързелив и завистлив,този,който е *** и неук,можещите и знаещите знаят къде им е мястото,където се заселиха 2-3 000 000 БЪЛГАРИ-Западна Европа,Америка и Далечния изток.Затова сме на това положение-защото сме си ПРОСТИ И ЗАВИСТЛИВИ,голяма част от живеещите тук.
82
1
 
8
 
! Отговори
Грешката преди 10 години
За 25 години не се промени нищо от комунизма в България,уж Демокрация,ама комунистическа.Сините комунисти срещу чeрвените комунисти,герберести срещу гей-пигмей-бейчоцовци,днес в новините Илиана Йотова плаща за злепоставяне на Кристалина Георгиева,в Събранието Пейчовци и Сидковци се заканват на Бойчовци,Станчо на Гоцко и резултата-Избягало младо бъдеще и оставащи чалгазиращи българи,неграмотни ***,крадливи,,бизнесмени'' без образование,полу и пенсионери без бъдеще,и *** на високо.КЕФ .
81
1
 
16
 
! Отговори
какви Българи е преди 10 години
Раждала майна България и какви боклуцииии, жалки мухали с п.едалски мищи физиономийки и гнусссс, и това се води като европейски цивилизационен избор, МАЙКО ДЕ СТЕФАН КАРАДЖАТА , КЪДЕ Е АГГЕЛ КОМИТАТА, КТДЕ Е КАПИТАН ПЕТКО ДА ВИДЯТ КАКВИ МАСКАРИ ПАК ДОЙДОХА,,,
80
1
 
14
 
! Отговори
мммммммммм-да преди 10 години
главнокамандващият да обяви война и да поведе напред с г.за.