Плевнелиев озадачен: Сътрудничество със Северна Корея!?

Призова тези, които му искат имунитета, да четат Конституцията
14 фев 2014 18:44,
159
Плевнелиев озадачен: Сътрудничество със Северна Корея!?
Президентът Росен Плевнелиев. Снимка: Булфото

Президентът Росен Плевнелиев остана крайно озадачен от обясненията на правителството за сключената спогодба за сътрудничество със Северна Корея в областта на културата, образованието и науката.

Както Dnes.bg писа, управляващи и опозиция вече трети ден си разменят задочни реплики по темата, а от днес към тях се присъедини и държавният глава.

Още по темата
"Лично за мен беше безкрайно разочарование да чуя министър-председателя, който се оправда с предишното правителство. Моля ви, излезте отпред и кажете точно в сферата на медиите ли ще си сътрудничим със Северна Корея? Или в коя друга сфера ще си сътрудничим с последния останал сталински режим на планетата? Трябва да сме малко по-откровени и честни с българските граждани и трябва да имаме позиция, и трябва да я отстояваме. Ние сме демократична държава, член на ЕС", настоя държавният глава.

Плевнелиев посъветва и депутатите от "Атака", които му поискаха имунитета, за да бъде разследван, да четат Конституцията.

Вчера националистите внесоха до главния прокурор Сотир Цацаров сигнал срещу президента, но в качеството му на бивш регионален министър и на бизнесмен, за "сериозно нарушение в размер на 14 млн. евро".

"Който иска да пише доноси, сигнали до когото и да било, разбира се, това е негово право. Институциите ще преценят дали да се сезират, да свършват съответните правни действия. Като президент, аз уважавам институциите, законите и Конституцията на тази държава. Надявам се, и парламентарно представените политически сили да са прочели какво пише в Конституцията и да са се запознали с нея. Докато аз съм президент, Конституцията ще се спазва", категоричен бе той.

Президентът допълни, че оттук нататък ще коментира само значими теми, които са важни за обществото, а не доноси и слухове.

"Иначе е повече от ясно на всички нас, че сме в началото на една много тежка изборна кампания. Лично аз, очаквам атаките към мен да зачестят, да стават все по-тежки, все по-силни. И, за съжаление, така си представят, по-голямата част от българските политици, правенето на избори", изрази съжалението си Плевнелиев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


159
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
39
4
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Посоченият сайт е част от проект за 118 720 евро, финансиран частично от Главна дирекция "Комуникация" на Европейския парламент за популяризиране на предстоящите европейски избори.Европарламентът финансира 50% от сумата с грант, а другата половина е осигурена от изпълнителя на проекта "Актив Груп" ЕООД, дружество с едноличен собственик Моника Йосифова.
38
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Тоя гафаджия не стига че успя да разедини дотакава степен нацията и да настрои българите един срещу друг, ама сега като гледам май и в дипломатически скандал със Северна Корея ще ни вкара.
37
3
 
8
 
! Отговори
ами сега? преди 10 години
Още през октомври 2010 година кабинетът на ГЕРБ е приел и одобрил Програма за сътрудничество в областта на науката, образованието и културата между правителството на Република България и правителството на Корейската народно-демократична република за периода 2010 - 2013 г."Документът е приет на 1 октомври 2010 година от МС, а подписите под него са на тогавашния зам.-външен министър Милен Люцканов и на посланика на КНДР в София.
36
2
 
12
 
! Отговори
Sharia преди 10 години
А защо не се озадачава от топлите връзки на партията му с абсурдни режими от Близкия Изток които не смятат жените за хора, нямат конституции даже, но са им разпродадени български минерални извори и санаториуми? От това че, се одобрява строителството на най-голямата мадраса в Европа, по техен проект? Тази идиотщина даже бегло не се доближава до връзки със страни като КНДР и Китай! Западняците драпат между другото за договори с тях! Поздрав: youtube/watch?v=JbjXyoAgeiQ
35
3
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Абе, Плевнелиев, що така оплюваш севернокорейците. Там няма ли комсомолци или си забравил миналото си ?
34
2
 
13
 
! Отговори
до 40 преди 10 години
Това, че на тебе ти харесва, не значи че си изпълнява функциите! Трябва ни не партиен апаратчик, а обединител на нацията!
33
2
 
17
 
! Отговори
Герб подписа същото преди 10 години
Ами Герб като го подписваха същото сътрудничество през 2010 г. защо не беше озадачен, ***? Или от далаверите, които въртеше, не ти е оставало време да проследиш какво подписвате от Герб?
32
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Да разбирам ли, че родилият се озадечен мушмурок от снимката, току-що обяви война на Северна Корея ?
31
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Ако имахме работеща институция президент нямаше да сме толкова разделени като нация - протест, контрапротест, сини-червени, комунисти-*** и т.н. Историята е показала, че нации, които не са могли да се обединят около общи цели се разпадат от вътрешни противоречия
30
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Пазете се да не дойде истински ляв режим, че тогава няма да сте озадачени, а сведен на реално равнище т.е. няма да гледа живота от върха на стълбата.
29
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Сметките за ток по-ниски от миналогодишните, сметките за парно - и те по-ниски. Май плановете на Тиквата и Пинчера и щабът им от ПР-ки за сваляне на Правителството и този път удариха на камък. Нищо, догодина живот и здраве - пак !
28
17
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
От всички президенти (от диктатора Живков до ден днешен)...Росен Плевнелиев е най-образования и културен ПРЕЗИДЕНТ!
27
6
 
11
 
! Отговори
Петър преди 10 години
Война на Корея, никакво сътрудничество. И главнокомандващия да поведе войската!
26
4
 
4
 
! Отговори
anonimen преди 10 години
ne przidentqa kukla na verigat.e na boko tikvata
25
1
 
14
 
! Отговори
gtf преди 10 години
плевня, ако конституцията се спазваше - нямаше да има дпс ....
24
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Що бе??? От Северна Корея могат да се вземат също много хубави примери да кажем в Воената Промишленост са На Светлини Години от Нас по ДАЛЕКОБОЙНОСТ!!!!!
23
4
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Абе, Плевел, нали щеше да сваляш правителството през зимата ?Тя зимата мина, пък като гледам Ореха още си стои.И ти си ялов като шефа ти от Банкя.Само устите ви големи.
22
5
 
15
 
! Отговори
Goran преди 10 години
Този, така си роден. Озадачен.
21
4
 
7
 
! Отговори
Май пак ще се спи преди 10 години
в ТРАБАНТА си мисли Плевнята и нещо се притеснява, че ТРАБИ вече го няма. Е ще се ходи на Халкидики, няма как. Ама ако го конфискуват имота за пране на пари... И пак притеснения. Споко Плевня, в "демократична" България още няма осъден КРАДЕЦ-МИЛИОНЕР
20
12
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Цялото правителство(тройната червена КОАЛИЦИЯ) да се натовари на самолета с еднопосочни билети и.....право в северна Корея....Там им е мястото...*)))Яервени мафиотски ***!