Плевнелиев озадачен: Сътрудничество със Северна Корея!?

Призова тези, които му искат имунитета, да четат Конституцията
14 фев 2014 18:44,
159
Плевнелиев озадачен: Сътрудничество със Северна Корея!?
Президентът Росен Плевнелиев. Снимка: Булфото

Президентът Росен Плевнелиев остана крайно озадачен от обясненията на правителството за сключената спогодба за сътрудничество със Северна Корея в областта на културата, образованието и науката.

Както Dnes.bg писа, управляващи и опозиция вече трети ден си разменят задочни реплики по темата, а от днес към тях се присъедини и държавният глава.

Още по темата
"Лично за мен беше безкрайно разочарование да чуя министър-председателя, който се оправда с предишното правителство. Моля ви, излезте отпред и кажете точно в сферата на медиите ли ще си сътрудничим със Северна Корея? Или в коя друга сфера ще си сътрудничим с последния останал сталински режим на планетата? Трябва да сме малко по-откровени и честни с българските граждани и трябва да имаме позиция, и трябва да я отстояваме. Ние сме демократична държава, член на ЕС", настоя държавният глава.

Плевнелиев посъветва и депутатите от "Атака", които му поискаха имунитета, за да бъде разследван, да четат Конституцията.

Вчера националистите внесоха до главния прокурор Сотир Цацаров сигнал срещу президента, но в качеството му на бивш регионален министър и на бизнесмен, за "сериозно нарушение в размер на 14 млн. евро".

"Който иска да пише доноси, сигнали до когото и да било, разбира се, това е негово право. Институциите ще преценят дали да се сезират, да свършват съответните правни действия. Като президент, аз уважавам институциите, законите и Конституцията на тази държава. Надявам се, и парламентарно представените политически сили да са прочели какво пише в Конституцията и да са се запознали с нея. Докато аз съм президент, Конституцията ще се спазва", категоричен бе той.

Президентът допълни, че оттук нататък ще коментира само значими теми, които са важни за обществото, а не доноси и слухове.

"Иначе е повече от ясно на всички нас, че сме в началото на една много тежка изборна кампания. Лично аз, очаквам атаките към мен да зачестят, да стават все по-тежки, все по-силни. И, за съжаление, така си представят, по-голямата част от българските политици, правенето на избори", изрази съжалението си Плевнелиев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


159
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
19
4
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Плевньо, с решение на Министерски съвет, за което и ти *** си гласувал, е прието такова сътрудничество 2010г. Не ставаш за президент, жалък си и слушаш само господарите си - мутроолигарсите!
18
4
 
21
 
! Отговори
аз съм българче преди 10 години
"Трябва да сме малко по-откровени и честни с българските граждани и трябва да имаме позиция, и трябва да я отстояваме. Ние сме демократична държава, член на ЕС""Роска, аз също съм озадачен, ти като един стожер на демокрацията защо отиде в комунистически Китай и подписа споразумения за сътрудничество? Знаеш ли, че Китай помага на Северна Корея в много области?
17
11
 
3
 
! Отговори
memberls преди 10 години
До АнонименТи правиш ли разлика между Китайския комунизъм и Северно Корейския?Айде комунистче тъпо образовай се първо и тогава пиши.
16
4
 
20
 
! Отговори
гост преди 10 години
И аз съм озадачен, че бивш ЩАТЕН КОМСОМОЛЕЦ е президент и той менторства на тема КОМУНИЗЪМ
15
7
 
3
 
! Отговори
memberls преди 10 години
Божееееее образование,култура и наука от комунисти.Тези управляващи *** трябва да си направят примка и да я използват но не срещу народа както обикновено правят а да я използват върху себе си.Досега толкова прости управляващи сме нямали,явно с годините стават все по-*** и ***.
14
5
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
След като акцията със студентските протести, организирана от ПР-ките му, се провали тотално, жалкото сламенно човече е измислило нов сценарий да дестабилизира Държавата. Смешен гафаджия.
13
19
 
7
 
! Отговори
Драган преди 10 години
Прав е човека , за какво сътрудничество със Северна Корея става въпрос Тия комунисти (бсп) са напълно изтрещяли Защо цялото БСП не емигрира в Северна Корея ? Ние ще им платим билета !Ааааа, сетих се в областта на ядрената енергетика ще си сътрудничат *** и как да се задържат на влас 50 години....минимум!
12
3
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Росен Плевнелиев 2012г. "Моите посещения са от София на Запад. Както искате го разбирайте"Разбирам, че от запад отиде на изток в комунистически Китай, където властва еднопартийната система. Защо не се озадачи и тогава бе Росене?
11
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
смърделия *** и син на дерибей от окръжен комитет на бъкъпъто--антикомунист--айде оди си бе мутро--награби се и се усра от грабежи!!!!
10
6
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Тоя и господарят му Мутрата май наистина са се заели да вкарат държвата в Гражданска война. Стана за смях на всички българи. Жалък фалшификатор и ***.
9
6
 
17
 
! Отговори
3 в 1 преди 10 години
На снимката - Разединителят на нацията, Пинчера на Мутрата, Слугата на Олигархията.3 в 1
8
4
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Президентката е озадачен??????????? германския ми колега изгоря за 80 евро. на мен колко ли ми трябва????????????
7
8
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Абе Плевня, защо не вземеш да посочиш една основателна причина поради която да има нещо нередно в сътрудничество със Северна Корея, една основателна причина. Какви са тези глупости за сталинистки режими и така нататък, какво си мислиш, че ще се "заразим" ли? :DЯ си налягай парцалите и се заеми с истинската си работа вместо да изразяваш възмущението на западните си партньори.
6
5
 
22
 
! Отговори
Пешо преди 10 години
***! А мутрата 4 години се оправдаваше ако не със Станишев, то с предхождащите го.Колкото до това: "Докато аз съм президент, Конституцията ще се спазва" - то тя ще се спазва и след теб, ама на теб не ти остава много да си президент!!
5
4
 
24
 
! Отговори
Росенье, преди 10 години
ти осъждаш ли турците за искането за ТУРСКИ ЕЗИК в БЪЛГАРИЯ на изборите?..... Я СИ КАЖИ КАКВО СИ ЛАФИХТЕ НА ТАЙНАТА ВЕЧЕРЯ В ПЛОВДИВ СЪС "СЪБРАТЯТА"
4
6
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Президентката е озадачен..кво ли има отзад?
3
7
 
25
 
! Отговори
Да те пратим там преди 10 години
с колет. Оня лудия дето е пожизнен президент може да ти даде акъл как да останеш на власт. ОСТАВКА ГЕРБЕРСКА МАША!
2
8
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Президентски избори напролет и тоя да си ходи в имението в Халкидики.
1
14
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Абе ей, гербомарионетко, докога ще се правиш на паднал от Марс и независим ?Вземи си облечи вместо костюма, фанелката с ГЕРБ, която Мутрата ти е дал и не баломосвай и настройвай хората един срещу друг.