Борисов пак води ГЕРБ, но вече с трима заместници

Цветанов запази поста си, Фандъкова и Николов сядат до него
Обновена: 16 фев 2014 20:44 | 16 фев 2014 16:05, Камелия Цветанова
254
Борисов пак води ГЕРБ, но вече с трима заместници
Снимка: БТА

Бойко Борисов остава лидер на ГЕРБ. Той беше преизбран от националното събрание с  пълно единодушие. Борисов вече има трима заместници. Това са кметът на Бургас Димитър Николов, столичният кмет Йорданка Фандъкова и Цветан Цветанов, въпреки че през последната седмица той беше остро критикуван от Борисов заради конфликта му с прокуратурата.

Делегатите на форума избраха за членове на Изпълнителната комисия Цецка Цачева, Красимир Велчев, Менда Стоянова, Томислав Дончев, Живко Тодоров, Пламен Нунев, Румяна Бъчварова. В нея влизат и тримата заместник-председатели, както и председателят на партията.

Борисов категорично обяви, че занапред за формацията няма да се говори като за "лидерска", решенията ще бъдат в ръцете на Изпълнителната комисия.

"Нека си има хубав лидер, но важните задачи да се взимат от всички тези хора от ИК", пошегува се Борисов.

Той отново даде заявка, че ГЕРБ ще е първа политическа сила на евроизборите.

Още по темата
 „Ще има много тежки още един-два месеца, докато победим през май. Тогава вече страхът в хората ще почне да преминава. Сега е тиха ярост, защото има страхливи хора. Десетки хиляди всяка вечер минаваха по улиците на София. Те не са станали по-доволни. Това рано или късно ще избие. Напрежението в страната витае. Затова се опасявам с разиграването на етническата карта“, заяви той.

По думите му в ГЕРБ има много български мохамедани.

„Когато някой хвърли камък по църква или джамия, за мен е едно и също. На Балканите това е все едно да си играеш с динамит”, заяви той.

По думите му "Атака" и Сидеров подкрепят управляващите и няма да отидат на предсрочни избори, ако няма натиск от Европа. Надявам се Реформаторският блок да го осъзнава, както и че заедно трябва да имаме повече депутати от тях (БСП, ДПС и "Атака") на предстоящия вот, заяви Борисов.

Без да порицава поименно заместника си Цветан Цветанов, Бойко Борисов настоя повече да не се влиза в епизодични войни с една или друга институции." За това има политически начини в парламента. Особено със съдиите, със съдийската гилдия партията влизаше в пререкание и това не доведе до нищо добро", припомни лидерът на ГЕРБ и поиска да се търси правилен политически диалог на базата на закона, а не на лични пристрастия, за да "падне мониторинговият механизъм от  Евросъюза".

Той посочи, че не ГЕРБ е виновна за неудачите на някои формации. "Не ГЕРБ уби СДС, Иван Костов уби СДС. Вчера той каза, че ГЕРБ не може да се разбере с никого - това е  най-големият комплимент, който съм чувал. Хората се плашат най-вече от задкулисието, от партиите на прехода", смята новоизбраният лидер на партията.

Борисов отбеляза, че опорните точки на БСП, ДПС и "Атака" са еднакви - "лъжа, лъжа, но ежедневно се повтарят".

"Тогава, като се обърнете към мен и кажете: "Шефе, какво да правим"?, на базата на тази социология в страната предпочитам да сме сами, докато РБ не разбере, че говорейки по този начин, помагат на БСП, ДПС и новата им патерица и няма шанс да се съберем в парламента".

В същото време лидерът на ГЕРБ не пропусна да похвали свършеното от неговото правителство.

„Построихме повече, отколкото за 20 години преди нас. Това беше един успешен мандат и ни се падна да управляваме в най-тежкото време за света, най-тежката финансова икономическа криза. Успяхме да удържим. Цели държави катастрофираха – Италия, Испания, Гърция. С тази крехка икономика успяхме да задържим финансово стабилна България, да я извадим от дефицит”, заяви Борисов.

„С няколко тефтерчета, бири ни държат в обяснителен режим. Това време приключи. ГЕРБ няма да се обяснява. Грешките са отчетени, направеното е направено”, продължи той.

 „Друга алтернатива, освен ГЕРБ, няма. Оправдават се с нас, защото сме най-силни, само от нас се плашат реално. Какво да ги е страх от партия с 5-7 % – я ги вземат, я не. Знаят, че ще ги победим и затова търсят виновни, че АБВ ще им вземат гласовете”, допълни Борисов.

„Не си спомням БСП да е била в такова окаяно състояние, каквото е в момента. Те са толкова уплашени хора. Те самите разбират, че и техният електорат, и техните хора страдат и се мъчат”, посочи той.

Повече по темата вижте във видеото на Bulgaria On Air!

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


254
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
206
1
 
0
 
! Отговори
Смях преди 10 години
До азАбе байчо, ти незнам колко дипломи за висше образование имаш но съм сигурен че повечето дето вирите глави колко сте образовани не познавате неща като посоките на света стрелките на часовника и ляво и дясно а ми се напъвате за интелигенция. Цитат: "Българите като сте толкова работливи и интелигентни, защо сте толкова бедни?" Докато викате "Оставка" и не предлагате НИЩО градивно ще ви наричам "Викачи" за да не съм вулгарен !
205
2
 
1
 
! Отговори
neni4a преди 10 години
До А.Кутев 212 То ако бяха само писачите от БСП,хаир да е.А то и от партията ГЕРБ,са се навъдили много. Та присмял се Хърбел на Щърбел
204
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
214 също.
203
3
 
3
 
! Отговори
mitova преди 10 години
216 и 217 са платени герберски тролчета. Толкова личи, че няма накъде !
202
3
 
3
 
! Отговори
mitova преди 10 години
216 и 217 са платени герберски тролчета. Толкова личи, че няма накъде !
201
3
 
3
 
! Отговори
аз преди 10 години
на всички комунисти трябва да ви е ясно, че младите, образованите, работливи хора не ви обичат, не ви избрахме да ни управлявате а откраднахте власта од нас с ДПСто и Атака. Така че тези и следващите избори ще изчезнете завинаги ***, 100 години не можем да се отървем от вас. не герб не бойко не цветанов, а интелигенцията ще ви свали, младите, учените. Оставаме пенсионерите и *** на вас ***.
200
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Такова истерично крещене без мярка срещу ГЕРБ и Б. Борисов е достатъчно ярък знак, че всички останали са с много повече грехове от него. Излагат се тройната коалиция, а с пълна сила им помага Николай Бареков, чиято наглост в момента никой не може да надмине. Такъв арогантен популист никога не сме имали. Със собствени пари правел кампанията си. Боже! Равен по словесна омраза му е само Сидеров, но на него вече никой не му вярва. Дано хората не се излъжат за пореден път и да дадат път на Бареков.
199
8
 
6
 
! Отговори
Гочо преди 10 години
Ха така!...С Тримапо-сигурно ще ги заведена бунището.
198
11
 
9
 
! Отговори
TankoBG_ преди 10 години
Този конгрес на ГЕРБ разби окончателно илюзиите на Станишев, Местан и Сидеров за влизане отново във властта. Това, което се очаква от тях до изборите е да минират държавата и нейните институции, да опразнят напълно държавната хазна, да сключат колкото се може повече и по-*** договори, накрая да си гласуват един закон, който да им осигури неприкосновеност (както направиха в края на мандата на предишната тройна коалиция) и да се приберат в бърлогите си. Само че този път номерът няма да мине.
197
12
 
15
 
! Отговори
БАБА КУНА преди 10 години
БАНДА ***, ГЕРБАДЖИЙСКИ МАФИОТИ !
196
8
 
9
 
! Отговори
А.Кутев преди 10 години
В интернет отново излиза порция опорни точки към симпатизантите на БСП, които активно пишат коментари в десетки сайтове. Целта е да изградят обществено мнение по важни въпроси. Интернет троловете, както са известни, са отбор от анонимни хора, натоварени със задачата да пишат мнения във форумите и новинарските сайтове.
195
1
 
2
 
! Отговори
* преди 10 години
много евтино искаш да минеш...
194
2
 
0
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 10 години
До ИСКАМРазрешавам...
193
4
 
4
 
! Отговори
* преди 10 години
Ще ви връчкам в гъзовете много лошо, да знаете!
192
3
 
6
 
! Отговори
спасителят от сос преди 10 години
Ей, гномове грозни, хитри и прикрити! Сложили сте що-годе представителни на вид хора като тия, на които да диктувате в ухото, докато се правят на управляващи; ще изскочите на светло. Ще се види що за *** *** сте всичките тука писачи, коментатори, политолози, сценаристи и лечители като измисленият от вас Менгеле (но в живота сте наистина такива).Гответе си много чифтове ***!
191
16
 
8
 
! Отговори
анонимен преди 10 години
До 201! Разбира се че ще подкрепя Бареков и Петров пред Боко и ЦВетьо.
190
14
 
17
 
! Отговори
ИСКАМ преди 10 години
Искам охранителя на Тодор Живков за премиер и всичкознаец!Искам олигарха ББ да назначи олигарха Плевенлиев за презиент с пълни костинбродски чували!Искам да ме подслушват безконтролно ЦЦ и да ме мачка Фидосова!Искам Дянков да ми окраде здравните осигуровки!Искам по заповед на ББ да ми замразят заплатата и живота 4 години!Искам да плащам високи сметки за ток на фотоволтаиците на ББ и Бориславова!Искам да се правя че не разбирам как се гаврят ОЛИГАРСИТЕ облечени във власт ББ, ЦЦ, ИФ, ИТН
189
10
 
13
 
! Отговори
к преди 10 години
Изпята песен от ГЕРБ нищо нова а съмо отчаяние и калинки.
188
9
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Другари подписахме ли договора за сътрудничество със Северна Корея ? Нямам търпение да ни научат как се създават по хубави паметници на деца и жени с калашници в героични пози. В сферата на науката също могат много да ни покажат. Например как се изпраща човек на луната с балистична ракета. Това е невероятна технология която никой до сега в света не е направил. Те дори са донесли от там проби които са ги връчили на великия вожд Ким Чен Ун но как това да го знаят западналите демократчета.
187
7
 
10
 
! Отговори
24 преди 10 години
Трябва да е луд, за да "жертва" г-н Цветанов.Свидетели сме на същия сценарий, който години наред работеше с/у г-н Иван Костов (и успя)!Години наред повтаряха едно и също отвсякъде - от радия, телевизии и пр., с повод и без повод. И частично успяха - частично го отстраниха.Само че Борисов не е вчерашен - постановката му е абсолютно ясна. Не само, че не го елиминира, но го подкрепя с още двама асистенти!