ГЕРБ ще работи против неефективното управление

Делегатите на конгреса решиха, че ще настояват за референдум
Обновена: 16 фев 2014 17:00 | 16 фев 2014 16:58, Камелия Цветанова
72
ГЕРБ ще работи против неефективното управление
Снимка: БТА

Като единствената опозиционна парламентарна сила ГЕРБ ще работи срещу реставрацията на "вредни и неефективни модели на политическо поведение и управление на страната". Това записаха в резолюция делегатите на Третото национално събрание на партията.

Още по темата

В документа се поема и ангажимент за запазване и продължаване на европейския път на България. Това може да се осъществи само с ускоряването на икономическия растеж на българската икономика чрез модерни производства, иновации, ИТ-технологии, модерно и екологично земеделие.

За основен приоритет ГЕРБ приема развитието на българската наука, образование и култура, като партньори и коректив за постигане на целите от формацията посочват гражданските и браншовите организации, бизнеса и синдикатите.

В резолюцията се отбелязва, че партията е разтревожена от обществено-политическата ситуация в страната, която" трупа напрежение и разделения в българското общество прекалено дълго".

Третото национално събрание осъжда всички прояви на ксенофобия, етническо противопоставяне, агресия, междуличностни битки и клевети, както и спекулацията с тях за партийни цели, и призовава трите управляващи партии да чуят и уважат гласа на гражданите, които месеци наред не спират своя протест, и да отговорят на исканията им.

ГЕРБ настоява и за решение на Народното събрание, с което да бъде насрочен и произведен референдум за реформа в изборното законодателство заедно с вота за Европейски парламент.

Изискваме нормализирането на ситуацията в страната по най-демократичния начин - чрез избори. Предсрочното произвеждане на парламентарни избори ще даде възможност на гражданите да определят по безспорен начин своето парламентарно представителство и легитимно управление, заявяват още делегатите на форума. Те призовават българските граждани да гласуват активно на предстоящите избори за ЕП през май.

Вярваме, че страната ни има личностен, политически и демократичен потенциал, за да осъществи своето успешно европейско развитие, се посочва в заключение в документа.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


72
Още по темата: конгресрезолюцияГЕРБ
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
40
8
 
4
 
! Отговори
Компира преди 10 години
Добре е , че решиха да направят днешния конгрес. Взеха важниполитически решения, както в краткосрочен, така и в дългосрочен план. Победа!!!!
39
3
 
13
 
! Отговори
Асен Шувар преди 10 години
Целите на *** са постижими само с ГЕРБ.
38
9
 
5
 
! Отговори
Криско преди 10 години
Само герб бе, братоци! Е тва е най- яката партия на най- яките пичове. Всички които сме готини и имаме кинти сме в герб!!!!
37
2
 
7
 
! Отговори
Абсент преди 10 години
"За основен приоритет ГЕРБ приема развитието на българската наука, образование и култура, като партньори и коректив за постигане на целите от формацията посочват гражданските и браншовите организации, бизнеса и синдикатите." Смея се с глас :)))
36
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
ЛЕЛЕ, КОЛКО НАДЯВАЩИ СЕ НА ПОСТОВЕ В ТАЗИ ЗАЛА
35
0
 
7
 
! Отговори
Minчо преди 10 години
Как беше рефрена? "Кой не скача е червен" ХА-ХА-ХА
34
6
 
13
 
! Отговори
Луцифер преди 10 години
,,ГЕРБ ше работи....,, ГЕРБ не работи,това са манипулаттори,лъжци,крадци,рекетьори и вярващи Будали.
33
4
 
9
 
! Отговори
Цъфнал герб преди 10 години
Слава на нашите лидери Борисов иЦветанов!
32
9
 
5
 
! Отговори
пепи преди 10 години
хора трябва да изметеме червената мафьотска вархушка и да върнеме нашите лидери Борисов и Цветанов на власт само те могат и знаят как да водят даржавата към просперитет
31
3
 
12
 
! Отговори
Културно наследство преди 10 години
Плановете на герб няма как да се осъществят, това е повече от ясно.
30
0
 
3
 
! Отговори
Мукеш преди 10 години
Кво става с Жекова?
29
4
 
8
 
! Отговори
валя преди 10 години
Боже, пази ни от тези самодоволни мутри!Не ги допускайте, хора, отново във властта!Опомнете се!Те ще съсипят България!От нея ще остане описана с магистрали държава по които ще бродят бледи сенки./Разбирай народа /
28
7
 
2
 
! Отговори
st преди 10 години
Само дясното нищо друго,ненавиждам комунисти.
27
10
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Браво юнаци най после намерихте цаката на тройната,*** и .Да видим пак какво ще измислят за референдома.Мале голям кеф пак щеса пълни арестите,Станишев ЮОвчев Пеевски Сидерефенди Доган Местан Орещарски и всички други от валса на смърт на мафията.Първата задача ще бъде тогава да сменим Цацаров.чрез конституцията абе тя тогава ще стане една,главният прокорор щесе назначава от президента както в цял свят.Маймундйюлуците вървът до едно време.Има 2 мил и половина в чужбина всичко е за референдомът.
26
0
 
7
 
! Отговори
Група роми преди 10 години
Давайти ги побързо тия избори чи сми гладни
25
1
 
2
 
! Отговори
Токайто преди 10 години
Оставете го бойко, сега трябва да се нищи защо изтървахте медала.
24
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Нека се стопли времето и ставаме,вече всички сме болни.Нема да може никoй да ни спре.Свобода или смърт. Нека се стопли времето и ставаме,вече всички сме болни.Нема да може никoй да ни спре.Свобода или смърт.
23
7
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Бойко с теб сме ако ще да разгадаят че тиси взривл едно време земята когато е станал потопа пак сме с теб.Трябва дъги накажем превратажиите,особено 4 римата.А Сидерефенди дъго дю.а на бойко,Бойко е златен човек,и като човек и като ръководител и като генераи и войвода на БГ.Всички други са локомжии,най големият локомжия е Сидерефенди с чалмата.Тия пари дето сега *** щему излезнат през газът и през носът.е м .Сидерефенди ще свърши както кадафито.
22
7
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Гн Борисов искаме ви отново със гн Цветанов на върхът,вие министър председател а гн Цветанов министър на МВР.Гн Цветанов яде най големият кайш от тройната,така че страшно желаем да се случи това ннаше желание.АМИН ДАЙ БОЖЕ.Вече сте били на тази работа и сега сте като дялани камъни.До сега невиждаме нищо грешно в политиката на гн Цветанов.ОСТАВКА И НИЩО ДРУГО.
21
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Въпрос към българските журналисти:Какво е работил сегашния главен секретар на МВР,в деня на убииството на Илия Павлов и къде е бил в часовете на убииството. Копирано от standartnews