ГЕРБ ще работи против неефективното управление

Делегатите на конгреса решиха, че ще настояват за референдум
Обновена: 16 фев 2014 17:00 | 16 фев 2014 16:58, Камелия Цветанова
72
ГЕРБ ще работи против неефективното управление
Снимка: БТА

Като единствената опозиционна парламентарна сила ГЕРБ ще работи срещу реставрацията на "вредни и неефективни модели на политическо поведение и управление на страната". Това записаха в резолюция делегатите на Третото национално събрание на партията.

Още по темата

В документа се поема и ангажимент за запазване и продължаване на европейския път на България. Това може да се осъществи само с ускоряването на икономическия растеж на българската икономика чрез модерни производства, иновации, ИТ-технологии, модерно и екологично земеделие.

За основен приоритет ГЕРБ приема развитието на българската наука, образование и култура, като партньори и коректив за постигане на целите от формацията посочват гражданските и браншовите организации, бизнеса и синдикатите.

В резолюцията се отбелязва, че партията е разтревожена от обществено-политическата ситуация в страната, която" трупа напрежение и разделения в българското общество прекалено дълго".

Третото национално събрание осъжда всички прояви на ксенофобия, етническо противопоставяне, агресия, междуличностни битки и клевети, както и спекулацията с тях за партийни цели, и призовава трите управляващи партии да чуят и уважат гласа на гражданите, които месеци наред не спират своя протест, и да отговорят на исканията им.

ГЕРБ настоява и за решение на Народното събрание, с което да бъде насрочен и произведен референдум за реформа в изборното законодателство заедно с вота за Европейски парламент.

Изискваме нормализирането на ситуацията в страната по най-демократичния начин - чрез избори. Предсрочното произвеждане на парламентарни избори ще даде възможност на гражданите да определят по безспорен начин своето парламентарно представителство и легитимно управление, заявяват още делегатите на форума. Те призовават българските граждани да гласуват активно на предстоящите избори за ЕП през май.

Вярваме, че страната ни има личностен, политически и демократичен потенциал, за да осъществи своето успешно европейско развитие, се посочва в заключение в документа.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


72
Още по темата: конгресрезолюцияГЕРБ
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
20
7
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Цветанов е истински герои,никога и никъде несее споменавалп чее краднал нещо или е ползвал незаконо нещо.Мафията е голяма.Много ясно че щеса срещо Цветанов защото лично той им бръкна в задниците на мафията.А гн Борисов се опитва дъго загърби нее прав изобщо.Всеки има досие какво му пише в досието преди тройната да дойде.Има голяма мафия по върховете много отдавна се говори и излезна на яве Пеевски е босът.Цветанов пак требва да бъде шеф на МВР,от това гие страх.
19
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
АХМЕД БАШЕВ КАЗА,НАРОДЕН ПРЕДСТАВИТЕЛ ОТ ДПС.ТРЯБВА ДА ЗАВЗЕМЕМ ЦЯЛАТА ДЪРЖАВА.И ЕТО В МОМЕНТА ТОВА ПРАВАТ.ДОГАН И ПЕЕВСКИ ЗА ТОВА ПЛАЩАТ ЯКО НА ЛЯВО И НА ДЯСНО.САМО ГЛЕДАЙТЕ БЪЛГАРИ КАКВО СТАВА НА ВСЯКЪДЕ И ВЪВ ВСИЧКИ ПОСОКИ.ПРАВЕЛНОКАЗАХА ЧЕ ПЕЕВСКИ ОПРАВЛЯВА СЪДЕБНАТА СИСТЕМА И ПРОКУРАТУРАТА И ДЪРЖАВАТА.
18
7
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Колко вярно са го казали,ГЕРБ ще работи срещу реставрацията на "вредни и неефективни модели на политическо поведение и управление на страната" и не са в интерес на ГЕРБ и лично на техния вожд Бирисов.Не на безсмисленото опозиционно минаване на дните за 2000лв.Да на ЕООД Бирисов-ГЕРБ ,на ШЕФА ГЕНЕРАЛ и раболепните клиентелисти-кариеристи ,кандидат милионери.Да на един вожд(BOSS),една партия,една власт.Няма ляво,център,дясно.В кулоарите на НС за нас е тясно.Къде е ТОЙ и ние,къде са те и вие.
17
9
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
пак да напомня, че на Дюнигейт другото име ббеше Цецо и Кумецо. Герберите и това вече забравиха.
16
7
 
12
 
! Отговори
Загорчев преди 10 години
Само в кадъра на снимката има около 800 човека, по 2000 лв средно заплата на човек прави 1 600 000 , за една година прави 19 200 000 лева заплати!Отделно субсидии, комисионни, "работа" в комисии....После нямало пари ! Не можели да се увеличат пенсии и заплати защото видите ли нямало пари...НА СТЕНАТА !!!
15
11
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Пожелавам успех! Тази "управляваща тройка" ще падне. Никой не я харесва. Въпрос на време. Инатът не може да бъде безкраен. Особено когато не е полезен.
14
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
"Третото национално събрание осъжда всички прояви на ксенофобия, етническо противопоставяне, агресия, междуличностни битки и клевети, както и спекулацията с тях за партийни цели, и призовава трите управляващи партии да чуят и уважат гласа на гражданите, които месеци наред не спират своя протест, и да отговорят на исканията им."Ксенофоби сте вие - депутатите, защото не можете да използвате български думи, за да си кажете мнението, а ни пропагандирате с термини, които дори не знаете какво значат
13
11
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
То пък на ГЕРБ управлението беше много ефективно.
12
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Не може да бъде
11
8
 
12
 
! Отговори
Дюни Гей Станишев преди 10 години
Застрояването на Черноморието отново е в ход. Вчера багери започнаха да разрушават дюните в Несебър, скоро и на други местаТолкова струва думата на Станишев, който обяви, че "застава на страната на протестите срещу бетона".
10
8
 
4
 
! Отговори
7 преди 10 години
До Не сме в редНе се каним, за това Посоченият президент иска да ни накара на сила да гласуваме за тях
9
9
 
4
 
! Отговори
Кутев преди 10 години
юруш колеги, вдигаме производството
8
8
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Тази *** е от банкоматни войски
7
6
 
10
 
! Отговори
Не сме в ред преди 10 години
Това всичкото е на наш гръб, от нашия джоб се храни и печели!!! Тези всичките как са наредили системата , взимат страшно много пари за нищоправене! Отделно далавери, и мошеничества!И пак се каним да гласуваме за да им осигурим следващите 4 години безпроблемно бозаене от вимето на Народа!
6
7
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Ами ходете в АБВ на Първанов и напуснете шумно БСП на украинецът Станишев.
5
6
 
16
 
! Отговори
до 3 преди 10 години
Отидете в друга статия тази е за герб.
4
17
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
ГЕРБ щели да работят против неефективно управление.. Все едно ходжа да работи срещу исляма.
3
9
 
20
 
! Отговори
Тормоз на ДПС преди 10 години
Приятели, пиша ви от областния град Хасково, тук е пълна отврат, даже за нас от БСМ, социалистите от групата на Драго Стойнев няма работа, навсякъде ни слагат хора на Мехмед Атаман, само турчета, в социалната служба съм бил, но ме махнаха от работа заради 3 от младежкото ДПС. Писна ми, не се търпи, никой не ни чува, ходиха до София на Позитано 20, изгониха ни делагатите, къде да отидем сега, ние сме 56 души по списък от младежкото БСП.Огнян Дренов, 32 години, Хасково
2
21
 
25
 
! Отговори
ха-ха-ха преди 10 години
Достатъчно е да прочетеш само първите думи "ГЕРБ ще работи (демек Боце ще работи) за да изпаднеш в пристъп на неудържим смях :)
1
23
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Успех на ГЕРБ!