ГЕРБ ще работи против неефективното управление

Делегатите на конгреса решиха, че ще настояват за референдум
Обновена: 16 фев 2014 17:00 | 16 фев 2014 16:58, Камелия Цветанова
72
ГЕРБ ще работи против неефективното управление
Снимка: БТА

Като единствената опозиционна парламентарна сила ГЕРБ ще работи срещу реставрацията на "вредни и неефективни модели на политическо поведение и управление на страната". Това записаха в резолюция делегатите на Третото национално събрание на партията.

Още по темата

В документа се поема и ангажимент за запазване и продължаване на европейския път на България. Това може да се осъществи само с ускоряването на икономическия растеж на българската икономика чрез модерни производства, иновации, ИТ-технологии, модерно и екологично земеделие.

За основен приоритет ГЕРБ приема развитието на българската наука, образование и култура, като партньори и коректив за постигане на целите от формацията посочват гражданските и браншовите организации, бизнеса и синдикатите.

В резолюцията се отбелязва, че партията е разтревожена от обществено-политическата ситуация в страната, която" трупа напрежение и разделения в българското общество прекалено дълго".

Третото национално събрание осъжда всички прояви на ксенофобия, етническо противопоставяне, агресия, междуличностни битки и клевети, както и спекулацията с тях за партийни цели, и призовава трите управляващи партии да чуят и уважат гласа на гражданите, които месеци наред не спират своя протест, и да отговорят на исканията им.

ГЕРБ настоява и за решение на Народното събрание, с което да бъде насрочен и произведен референдум за реформа в изборното законодателство заедно с вота за Европейски парламент.

Изискваме нормализирането на ситуацията в страната по най-демократичния начин - чрез избори. Предсрочното произвеждане на парламентарни избори ще даде възможност на гражданите да определят по безспорен начин своето парламентарно представителство и легитимно управление, заявяват още делегатите на форума. Те призовават българските граждани да гласуват активно на предстоящите избори за ЕП през май.

Вярваме, че страната ни има личностен, политически и демократичен потенциал, за да осъществи своето успешно европейско развитие, се посочва в заключение в документа.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


72
Още по темата: КонгресрезолюцияГЕРБ
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари