Парламентът пак без кворум – "Атака" ги няма, 109 са вътре

Извънредното заседание за Изборния кодекс бе провалено
Обновена: 17 фев 2014 12:09 | 17 фев 2014 12:02,
77
Парламентът пак без кворум – "Атака" ги няма, 109 са вътре
Оредели парламентарни редици. Снимка: Булфото

Парламентът приключи работа за днес, след като не успя да събере нужния кворим от 121 депутати, за да продължи работа по текстовете от Избория кодекс.

Още по темата
Проверката бе поискана от ГЕРБ, след като депутатите от "Атака" напуснаха заседанието заради отказа на председателството да допусне в зала разглеждането на декларация на националистите, която да осъди думите и поведението на депутата от ДПС Хюсеин Хафъзов, чиято скандална реч за защита на агитацията на майчин език, взриви залата в петък.

Впоследствие се оказа, че "Атака" нямат внесена декларация в деловодството на НС, но въпреки това националистите напуснаха залата, макар Мая Манолова да ги призова да останат.

След 30-минутна почивка заместник-председателят на парламента Алиосман Имамов поиска проверка чрез регистрация с електронната система на НС.

Регистрираха се 109 народни представители, така се оказа, че освен от "Атака", в залата липсваха и депутати от други ПГ.

Единственото, което остана като вариант за Имамов, бе да удари парламентарния звънец за край на заседанието и да насрочи ново извънредно – утре от 10.00 часа.

Минути след това "Атака" внесе в деловодството на Народното събрание проекта си за декларация за осъждане на изказването на Хюсеин Хафъзов.

В мотивите се посочва, че депутатът от ДПС е направил "безпрецедентни изказвания, които са пример за говорене с езика на омразата, екстремизъм и антибългарска позиция".

"Изказванията му взривиха българската общественост и доведоха до нарушаване на гражданския и етнически мир, до протести, вълнения и нагласи, които застрашават устоите на демократичното общество и държава", отбелязват вносителите.

Според "Атака" нито ръководството на ДПС, нито Хафъзов са изразили "разкаяние", дори са поискали прегласуване на спорния текст за езика, на който се води предизборната кампания.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


77
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
76
0
 
0
 
! Отговори
Удряй по главата преди 10 години
Невероятно, Костов и Радан на среща с Краси Стефанов и Влади Горановчететев 7plus7. net
75
0
 
4
 
! Отговори
bgpobeda преди 10 години
АТАКА - До пълна победа !
74
0
 
0
 
! Отговори
Велес преди 10 години
Taка!Лесно обяснимо е защо всички мразят ПП АТАКА!И ГЕРБ,и ДПС,и БСП,и "реформаторите",СДС-та, НФСБ-та,разни"цензуристи"и всякаяква друга политическа ***!Всички злословят срещу нея!И има защо!Тази партия охарактеризира цялата политическа върхушка като тлъсти прасета;и с право!На герберските *** ще кажем:Да,Атака съдействаше чрез кворума да работи парламента,а не БСП и ДПС, и за да не се върнат продажниците от ГЕРБ!Атака винаги е отстоявала родолюбивата си политика и не е предала България!
73
0
 
1
 
! Отговори
Националиста преди 10 години
По тази логика излиза, че Атака имат 131 депутата, а дали е така на практика! ;) Ми щом при наличието на 109 депутата няма кворум защо търсят вината в най-малката парламентарна група!!!???
72
0
 
1
 
! Отговори
Мирослав Недялков преди 10 години
Ами неслучайно АТАКА липсват...
71
1
 
4
 
! Отговори
niamarkova преди 10 години
Атака ги няма с прао,защото арогантността на ДПС придоби небивали размери. Трябва да се отсече главата на това недоразумение,иначе сме обречени.
70
0
 
3
 
! Отговори
georgi преди 10 години
Всички български граждани трябва да знаят български език.Иначе как ще изберат за кого да гласуват след като разбират какво им говорят само кандидатите,говорещи на майчиния им език?Как ще следят предизборната кампания,която тече по електронните медии и по вестниците?
69
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
какъв кворум да има, като половината депутати са подсъдими - бисеровцки, сидеровци, станишевци, цветановци...вече им изгубихме края..половината време киснат по прокуратури, другата половина бягат да спасяват парите от офшорките..
68
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До SharkКаква точно власт ще изгуби Атака бе, ***? Каква власт има Атака в момента, че да я изгуби?
67
1
 
1
 
! Отговори
pecheneg преди 10 години
моля ви посследните трима под мен да пишат на кирилицаиначе много трудно се чуту и се уморяват очитеблагодаря ви
66
4
 
11
 
! Отговори
Shark преди 10 години
В момента АТАКА са в едно мека казано малоумно положение, т.е. хем им се иска, хем пък не им стиска. От една страна се дразнят много на ДПС и противоконституционните им прояви напоследък, хем не им стиска да оттеглят подкрепата си защото ще изгубят властта. Това е разкрачено положение, а в това положение знаете кво се прави. Но от цялата работа разбрахме едно - те не са никакви националисти, а национални предатели. За БСП изобщо не говоря, те винаги са си били такива, но сега особено лъснаха.
65
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
BLAGODARQ TI RUMENE A SEGA VZEMI ORGANIZIRAI KURSOVE PO KONSTITUCIQ V PARLAMENTA.VIJDAM MNOGO SA NEOBXODIMI TO4NO TAM.IMA DOSTA NEGRAMOTNI DEPUTATI I ZA KVO LI SA TAM.DEPUTATITE KATO NE SPAZVAT KONSTITUCIQTA I ZAKONITE TE RABOTQT SRE6TU NARODA BYLGARSKI I NQMAT MQSTO TAM TE TOVA E.A NQKOI KATO MESTAN DOGAN I XAFYZ SA SE KLELI V TAQ BYLGARSKA KONSTITUCIQ A NEQ SPAZVAT VYN OT PARLAMENTA
64
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
DOBRE SI IZU4IL KONSTITUCQTA RUMENE.SEGA EDIN VYPROS S POVI6ENA TRUDNOST.POKAJI MI DRUGA DYRJAVA NA BALKANITE KYDETO DA IMA PROTURSKA PARTIQ V PARLAMENTA?I MI KAJI KAK SE NARI4A TAKAVA BYLGARSKA PARTIQ KOQTO RABOTI ZAEDNO S PROTURSKATA I PROKARVA ANTIBYLGARSKI ZAKONI I RE6E NIQ VIZIRAM BSP?
63
0
 
10
 
! Отговори
Румен221 преди 10 години
КонституцияЧл.6.Не се допускат никакви привилегии, основани на раса, народност, етническа принадлежност...Глава .Чл.26.Гражданите имат всички Права и Задължения по тази Конституция Чл.36.Изучаването и ползването на българския език е право и задължение на българските граждани Чл.47.Отглеждането и възпитанието на децата до пълнолетието им е право и задължение на техните родители Чл.53.Училищното обучение до 16-годишна възраст е задължително1.Конституцията забранява ЗАПЛАЩАНАТА ОТ ДЪРЖАВАТА ПЕДОФИЛИЯ 2.Отделно за секс с деца под 14г. се предвижда затвор- КАЗАХ!.
62
0
 
9
 
! Отговори
Румен221 преди 10 години
До Анонимен 60,Приятелю,1 От 1878г. в България всичко движимо и недвижимо е на Българската Държава, защото сме изплатили пропорционално на това, от дълговете на Османската държавица!2. Съгласно Ангорския договор, нито България, нито Турция имат претенции за земи и население...!!3. ОБРАТНОТО Е ВЯРНО Съгласно Берлинския и Договорите от Първата и Втората световни войни, от България СЕ ОТНЕМАТ (АНЕКСИРАТ) БЪЛГАРСКИ ЗЕМИ..., С БЪЛГАРСКО НАСЕЛЕНИЕ...!!!.
61
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
ALOO RUMENE Q MI KAJI ZA6TO MESTAN E V PARLAMENTA I IMA LI PRAVO PO KONSTITUCIQ DA ISKA TURSKI I BYLGARSKI IMOTI Q OBADI?NE SYM OTKYM BUDA AKO IMA6 TOVA PREDVID NO MESTAN I SERGEQ NI NAPRAVIXA VSI4KI JIVI BUDALI
60
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Пак са се нашмъркали.
59
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
RYMENE TAQ KOSTITUCIQ DETO Q CITIRA6 OTDAVNA NEQ BIVA.AKO VSI4KO BE PO KOSTTITUCIQ DPS I BSP NQMAT MQSTO V PARLAMENTA ZA6TOTO SA NEZAKONNI.PYRVI DPS I BSP Q NARU6IXA NOVA TRQBVA
58
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
VREME E E ZA MAJORITARNI IZBORI I PREZIDENTSKA RAPUBLIKA KATO BELITE DYRJAVI.MAINATA MU NA TOQ PARLAMENT.
57
2
 
4
 
! Отговори
Не им е там мястото преди 10 години
Така или иначе не е по силите на Българският парламент да оправи страната така че се замислям не е ли по-добре изобщо да го няма. Така де всички вътре се вземат на сериозно и си мислят че са интелегентни и че предложенията им най-после ще оправят нещата но си остават само с мисленето. Същите тия тупани винаги правят стена на единствената сериозна партия имаща потенциала да се справи с изключително сложната задача-да оправи страната-партия Атака!