"Транспортният проблем между България и Турция е временен"

Елван и Папазов обсъждат въпросите с превозите
Обновена: 17 фев 2014 21:58 | 17 фев 2014 21:36, Петя Славова
1
"Транспортният проблем между България и Турция е временен"
Снимка: Булфото

Проблемът на Турция с България със сухопътните превози е с временен характер. Това е мнението на турския министър на транспорта, корабоплаването и съобщенията Лютфи Елван, предаде БНР.

Министърът подчерта, че конфликтът, който доведе до затваряне на общата граница, е бил решен благодарение на благоразумието, което са демонстрирали двете страни по време на днешната среща в Анкара.

„На днешната среща в рамките на сухопътните превози обсъждаме още какво бихме могли да направим и по отношение на другите модалности в сектора, как да укрепим по възможно най-добрия начин двустранните ни отношения”, каза министър Елван. „Сигурен съм, че тази среща ще спомогне за създаването на здрава основа за продължаване на двустранното ни сътрудничество.”, каза още турският министър.

На министерската среща в Анкара се предвижда да бъдат договорени квотите разрешителни за българските и турските превозвачи за 2014 г.

Преговорите ще продължат може би и утре, информираха от пресцентъра на транспортното министерство. Крайната цел е подписване на протокол, с който да се реши проблемът с разрешителните за товарни превози между двете страни, които бяха анулирани от Турция на 30 януари. Министър Папазов даде да се разбере, че ако тези искания не бъдат изпълнени, България може да анулира разрешителните за турските превозвачи.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


1
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
0
 
0
 
! Отговори
tyno преди 10 години
ЕИ СЕГА Е МОМЕНТА ДА СЕ ЗАДАДАТ И ОЩЕ ВЪПРОСИ НО АС НЕ ВЯРВАМ ЧЕ ТОВА ПРОДАЖНО ПРАВИТЕЛСТВО С ТАЗИ ПРОДАЖНА ПОДКРЕПА ОТ СТАНА НА ПАРТИИТЕ КОИТО СЕДЯТ ЗАТ НЕГО ЩЕ СМЕЯТДА ПИТАТ НЕЩО ДРУГО СЕРИОЗНО ТЕЗИ МИШКИ ТЕЗИ ДЕТОИМ СА МНОГО МЕКИ КИТКИТЕ