Миков зове партиите да не създават напрежение в Деня на Левски

Председателят на НС внесе проект на декларация в парламента
Обновена: 18 фев 2014 19:05 | 18 фев 2014 19:01, Веселина Йорданова
53
Миков зове партиите да не създават напрежение в Деня на Левски
Михаил Миков. Снимка: архив, БТА

Председателят на парламента Михаил Миков предлага Народното събрание да призове с декларация партии и други организации да се въздържат от действия, които биха могли да се определят като партийно или друг вид неприемливо използване на Деня на Левски.

Утре президентът, депутати и други официални лица ще участват в отбелязването на 141 години от обесването на Васил Левски пред паметника на Апостола в столицата.

Проектът на декларация във връзка с ескалацията на напрежение на етническа, религиозна и политическа основа е внесен днес от председателя на парламента.

Още по темата
В проектодокумента се предлага Народното събрание да призове в навечерието на Деня на Апостола на свободата Васил Левски всички български граждани и политически формации да се ангажират да следват неговия завет за „демократска република”, в която „българи, турци, евреи и пр. ще бъдат равноправни във всяко отношение… и всички ще спадат под един общ закон…”.

В проекта на декларация е записан и призив за висока отговорност на всички политически сили, на първо място – на парламентарните групи, да не допускат техни представители с неприемливи и провокативни изказвания да създават напрежение, омраза и засягане на националното единство и интересите на българските граждани.

Михаил Миков предлага парламентът да декларира, че отхвърля и се противопоставя на проявите на екстремизъм и вандалщина, публичното оправдаване на събития и признаване на личности от българската история, изповядвали фашистка идеология, както и да осъди всякакви посегателства срещу религиозни храмове и обругаването им по брутален начин в съчетание с недопустими ксенофобски послания.

В мотивите към проекта на документ Михаил Миков подчертава, че утвърждаването на политическата умереност, на конструктивния диалог, на атмосферата на разбирателство и добронамереност и на търсенето на съгласие в името на националния интерес нямат алтернатива и следва да се прогласят изрично за приоритет на 42-то НС.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


53
Още по темата: НСмихаил миков
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
27
9
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Бареков да иде и да ги размаже тези ***!
26
0
 
9
 
! Отговори
Bad Company преди 10 години
Ой милия той! Вижте снимката: "След поредната "тежка" нощ":))))) Напрау го съжалявам. И в погледа му си личи колко му е лошичко:))))))
25
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Миков, времето ви изтича!
24
1
 
5
 
! Отговори
Рали1 преди 10 години
До язеНе само до китките , а за пропускателните пунктове ,само срещу лична карта ! Ако не съм от София и съм с дете и с по-обемист багаж,багаж за детето и т.н.,също не може ! В коя държава живеем,вече имам чувството че е някакъв нереален сън ! В нашата държава ,в столицата ,в ден за почит на Велик Българин, да не можеш дори да минеш ,защото всичко ще е ОГРАДЕНО ? Не съм чула да има въведен полицейски час, да има военен преврат?Това е безумие !Страх !!!
23
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Проблема не е в някоя партия. Проблема е че сме в ЕС и НАТО и който и да дойде все тая, защото ние отдавна не сме сверена страна, а нашите така наречени партньори с радост подпомагат процеса на нашето изчезване като народ.
22
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Миков, хайде сега вземи да издекламираш декларацията си и на турски, че да те разберат и вашите коалиционни партньори, най-вече оня бръснатия Хафъзов, а и да не забравиш да я прочетеш и на украински. Все пак Станишката преди да стане българин беше руски гражданин.
21
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Значи партиите да не създават напрежение .Ами обикновените българи ,които нямат нужда от партии за да може да мислят..
20
0
 
9
 
! Отговори
язе преди 10 години
СРАМУВАМ СЕ, ЧЕ СЪМ БЪЛГАРИН. ДПС постигнаха своето. В деня зя памет на АПОСТОЛА, пиле да ни може да прехвъркне над паметника му, не ли обикновен българин да поднесе китки... Срам и позор за БЪЛГАРИЯ....
19
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Значи в Деня на Левски да няма напрежение /Гоуем страх/ , а после напред с изцепките,Що не се покажеш и утре с преводач..
18
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Българи, да припомним утре на дупетатите, че България не е тяхна частна собственост, която може да продават безнаказано! Да им напомним, че както сме ги избрали, така и ще ги свалим!
17
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Масонът Михаил Миков би отменил и всякакви чествания, по повод обесването на Апостола, само и само да не развали рахатлъка на БГ-олигархията с турските милиардери.
16
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Създадохте напражение измислено, породено от неистовото ви партийно интересчийско кюскане, а сега призовавате! Внушихте на нагаждаческата журналистика и други мекерета да наричат джамията при Централна баня в София Баня Баши джами и те повтарят като патки тъпо и безродно. По новини, дискусии, културни прояви. Защо? Какво значат тези чужди думи? В България българите ще се нуждаят от превод на наименования на места и обекти ли, в угода на коалиционния партньор на БКП=БСП.
15
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Тези партии да хванат да поработят, че ми писна от тяхното празнословие всеки ден. Време е вече да има мандатност за депутатите, вижда се че така не става, те се самозабравят когато седят толкова дълго на едно място.
14
0
 
15
 
! Отговори
Рали1 преди 10 години
Защо утре ,за да поднесем цвете на паметника на Левски трябва да си носим личните карти?Защо отново ще бъде окупиран центъра на София? От какво се боите,г-да управляващи? Левски е БЪЛГАРИН и ние като СВОБОДНИ български граждани ще можем ли да стигнем до паметника,за да поднесем частица уважение ? Нали за свободата ни е умрял,или пак сме под турско робство ? Та с какви чувства официалните лица ще застанат пред този паметник ?
13
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
"..изповядвали фашистка идеология.."А престъпната комунистическа идеология къде я забравяш, Миков ?!!! И припомни си какво е казал Левски за народните предатели и изедници като вас - всички производни на комунистическата ДС !!
12
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
kapitalizma e suzdaden za 10-setina zapadni darjavi koito kato oktopod sa si zabili smukalata v celiq svqt i tochat resursi a zaplashtat s hartiq :) vinagi zapadniq svqt e bil kolonialen ... toi bez kolonii koito da smuchi nqma kak da ocelee s tozi konsumatorski egocentrizam :)
11
0
 
4
 
! Отговори
do 12 преди 10 години
chuval li si frazata ROBI NA KAPITALA ?
10
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
как да не ги намрази човек тези червени чушки.вчера гласува за агитация на турски,като се гаври с българите,днес се прави на ощипана мома под напрежение!баси и политиците.хвани единия,набий другия,наритай третия.евала на украинците.те по бързо от нас ще си минат скапания преход.
9
0
 
5
 
! Отговори
do 9 преди 10 години
bili sa bylgarski evrei a ne bylgari :) vprochem bylgarskite evrei sa potomci na ispanskite i prez perioda na almohamedanite qko sa podkrepqli robstvoto v/u iberiicite .... sled tova iberiicite se osvobojdavat i gi gonqt ot ispaniq i venecianskia bankerski sinedrion im namira mqsto v osmanskata imperia
8
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
MIKOV VIE OT PARLAMENTA NE STE DOSTOINI I STE NEJELANI UTRE NA PAMETNIKA NA LEVSKI TOI NEE OT VA6ITE PARTII.TOI ZA NARODA GO E NAPRAVIL VIJTE TAM UTRE IDETE NQKYDE SI INI OSTAVETE DA MU SE POKLONIM.