Миков зове партиите да не създават напрежение в Деня на Левски

Председателят на НС внесе проект на декларация в парламента
Обновена: 18 фев 2014 19:05 | 18 фев 2014 19:01, Веселина Йорданова
53
Миков зове партиите да не създават напрежение в Деня на Левски
Михаил Миков. Снимка: архив, БТА

Председателят на парламента Михаил Миков предлага Народното събрание да призове с декларация партии и други организации да се въздържат от действия, които биха могли да се определят като партийно или друг вид неприемливо използване на Деня на Левски.

Утре президентът, депутати и други официални лица ще участват в отбелязването на 141 години от обесването на Васил Левски пред паметника на Апостола в столицата.

Проектът на декларация във връзка с ескалацията на напрежение на етническа, религиозна и политическа основа е внесен днес от председателя на парламента.

Още по темата
В проектодокумента се предлага Народното събрание да призове в навечерието на Деня на Апостола на свободата Васил Левски всички български граждани и политически формации да се ангажират да следват неговия завет за „демократска република”, в която „българи, турци, евреи и пр. ще бъдат равноправни във всяко отношение… и всички ще спадат под един общ закон…”.

В проекта на декларация е записан и призив за висока отговорност на всички политически сили, на първо място – на парламентарните групи, да не допускат техни представители с неприемливи и провокативни изказвания да създават напрежение, омраза и засягане на националното единство и интересите на българските граждани.

Михаил Миков предлага парламентът да декларира, че отхвърля и се противопоставя на проявите на екстремизъм и вандалщина, публичното оправдаване на събития и признаване на личности от българската история, изповядвали фашистка идеология, както и да осъди всякакви посегателства срещу религиозни храмове и обругаването им по брутален начин в съчетание с недопустими ксенофобски послания.

В мотивите към проекта на документ Михаил Миков подчертава, че утвърждаването на политическата умереност, на конструктивния диалог, на атмосферата на разбирателство и добронамереност и на търсенето на съгласие в името на националния интерес нямат алтернатива и следва да се прогласят изрично за приоритет на 42-то НС.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


53
Още по темата: нсМихаил Миков
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
0
 
9
 
! Отговори
tih velikan 681 преди 10 години
Mikov zamulchi che murtvite patrioti se obrushtat,zaradi TOVA BEZUMIE KOETO PRAVITE S ATAKA!GNILA GNILA GNILA E CYALATA POLITICHESKA SISTEMA SUS SUDIITE S POLICIATA I S LEKARITE ZAEDNO!NIKAKUV MORAL NE VI E OSTANAL PA SEGA IMITIRATE UVAJENIE KUM LEVSKI.KOLKOTO E BILO I PO ONUI VREME...OT 12 SUDII 9 SA BILI BUULGARI IZDALI SMURTNATA MU PRISUDA.VAS VI TROGVALO ZAMOJNI BULGARI MAFIOTI I PRESTUPNICI KAKTO I TOGAVA....S DVAMA KIRLIVI FESA OT KARLOVO.....
6
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
MIKOV KYDE E GLAVIQT VINOVNIK SERGEQ 6TO SE KRIE?MESTAN PONE NE SE KRIE.OAKA SE I GO XVANA BYZ.MAXA PSYRT V NARODNOTO SYBRANIE ZAQJDA SE I KATO SE NAPE4E PLOJENIETO BEJ PRI PREZIDENTA DA GO SPASQVA .
5
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
абе тавариш миков, би ли обяснил като как се вписва в картинката екстремиста хафъзов и какви наказания ще има, след самопризнанията му от трибуната на парламента?
4
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
MIKOV TI NALI GLASUVA ZA TURSKIQ OTI SI DNES BEZ FES ,4E I AKYL DAVA6 KYDE TIE PREVODA4YT NE TE RAZBIRAME
3
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Вчера батака се разсърди, днес имаше починал, утре ще честват Левски, четвъртък ще поработят , петък е ден на майстора и хайде замина още една работна седмица на парламента ей това е живот на тия *** не им се връзват и 8 часа на седмица работа, а после всички ще отидат на банкомата.
2
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
"Миков зове партиите да не създават напрежение в Деня на Левски"Един от може би няколкото дни в годината, в които депутатите се сещат, че са българи. В следствие - благодарение на натрупаните им негативи партии като ДПС утре ще посещават паметника на Апостола.Национализма утре не е "нарушаване на правата" на малцинства. Утре е празник в който не знам си колко двуличници, ще се изсипят пред паметника на Левски и ще твърдят, че са истински българи.
1
1
 
14
 
! Отговори
someone wrote преди 10 години
Махнете матурите в 4. клас, просто са излишни, защото по села и по паланки не са истински резултатите.