Миков зове партиите да не създават напрежение в Деня на Левски

Председателят на НС внесе проект на декларация в парламента
Обновена: 18 фев 2014 19:05 | 18 фев 2014 19:01, Веселина Йорданова
53
Миков зове партиите да не създават напрежение в Деня на Левски
Михаил Миков. Снимка: архив, БТА

Председателят на парламента Михаил Миков предлага Народното събрание да призове с декларация партии и други организации да се въздържат от действия, които биха могли да се определят като партийно или друг вид неприемливо използване на Деня на Левски.

Утре президентът, депутати и други официални лица ще участват в отбелязването на 141 години от обесването на Васил Левски пред паметника на Апостола в столицата.

Проектът на декларация във връзка с ескалацията на напрежение на етническа, религиозна и политическа основа е внесен днес от председателя на парламента.

Още по темата
В проектодокумента се предлага Народното събрание да призове в навечерието на Деня на Апостола на свободата Васил Левски всички български граждани и политически формации да се ангажират да следват неговия завет за „демократска република”, в която „българи, турци, евреи и пр. ще бъдат равноправни във всяко отношение… и всички ще спадат под един общ закон…”.

В проекта на декларация е записан и призив за висока отговорност на всички политически сили, на първо място – на парламентарните групи, да не допускат техни представители с неприемливи и провокативни изказвания да създават напрежение, омраза и засягане на националното единство и интересите на българските граждани.

Михаил Миков предлага парламентът да декларира, че отхвърля и се противопоставя на проявите на екстремизъм и вандалщина, публичното оправдаване на събития и признаване на личности от българската история, изповядвали фашистка идеология, както и да осъди всякакви посегателства срещу религиозни храмове и обругаването им по брутален начин в съчетание с недопустими ксенофобски послания.

В мотивите към проекта на документ Михаил Миков подчертава, че утвърждаването на политическата умереност, на конструктивния диалог, на атмосферата на разбирателство и добронамереност и на търсенето на съгласие в името на националния интерес нямат алтернатива и следва да се прогласят изрично за приоритет на 42-то НС.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


53
Още по темата: нсМихаил Миков
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
47
0
 
0
 
! Отговори
акуд преди 10 години
микоф, нещо май нещо не си в час . посегателството е на дпс и ромското мюфтистви спрямо Българска територия
46
3
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До Анонимен 48; Не е вярно безбожнико daжжe и царквата в твоя град или село е строена по време и от Османците живей като човек и почитай правото и справедливостта. Защото ако тези земи където ти живееш сега бяха господствали англичани,французи, португалци, испанци, руси ... сега дае да има и помен от твоето грабливо и кравогадно племе. Сега щеше да бъдеш верен Католик, и дума нямаше да говориш на смахнатия си език - погледни Югна и Северна Америка, Австралия, Африка....Там ясно личи що е това поробител...Още по твоите земи стоят мостовете, пътищата, кервансараите, баните, цели градове и с
45
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
...Васил ИвановКунчев -Левски е предаден от бугарин, осъден от бугарин...Майка му се хвърля в кладенец в Карлово след "освобождението ", когато пак *** отказват да дадат късче хляб на майката на " апостола на свободата на ***". А брат му Петър , участник във войната като опаченец , загубил ръката и крака си умира в глад и лешения като просяк по улиците на Карлово...***..По-вече не трябва да се говори..
44
7
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Васил Иванов Кунчев, или Левски, както го наричате вие този убиец на 12 годишно дете е съден и осъден не поради "ровилюционната си дейност " а поради това, че "умишлено, задушавайки и в пълно съзнание на извършваното деяние е умъртвил дете на 12 годишна възраст (пак българин-чирак в ханчето ) " за това е смъртната присъда.Не е за "революционна дейност"..Но след като само у вас хайдутите и крадците са на почит, няма как убийците да не застанат редом с тях...Васил ИвановКунчев -Левски е предаден от бугарин, осъден от бугарин...Майка му се хвърля в кладенец в Карлово след "освобождението "
43
6
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
В Османската Империя "революционерите " се заточавали а не са се бесили. Бесили са убийците в което се явява и вашият " герой" та вашите герой все такива- я убийци на деца и жени ил крадци и обирджии. Ням прокопсия в тази изтрадала земя. Слава на Създателя, че изчезвате ...Скоро ние ще се самоуправляваме в Шарки -Румели виляети и такива главоболия с такова нищожно, свирепо, грабливо, безсрамно племе няма. На света няма племе в което хайдут, обирджия, убиец, терорист да са герой, Само при бугарите е така. Не ви искаме, искаме да се отарвен за винаги вас. Освободете окупираните територии
42
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Спасии ,25 год вече си де.. дЕБАТИраме! Комунист на власт има да си дебатира ,докато се усетиш , че си докаран до просешка тояга
41
0
 
5
 
! Отговори
Българин преди 10 години
Да бе да ! ПРоблема бил в ЕС и НАТО !Това че комунистите са готови да ни харижат за жълти стотинки ...все някой друг ни е виновен
40
1
 
0
 
! Отговори
спаси преди 10 години
Нали много настоявахме всички за нов изборен кодекс?! Май повечето никога не знаят точно какво искат.
39
2
 
1
 
! Отговори
спаси преди 10 години
Защо пък сте против декларация, която би свалила напрежението в НС и то започне работата си.
38
1
 
5
 
! Отговори
спаси преди 10 години
Миков този път е прав! Решението този път трябва да се дебатира и вземе "пред очите на целия български народ и в неговото име!"
37
0
 
2
 
! Отговори
саси преди 10 години
Дуган - овците отдавна драпат за "езика", сега и плашат с разваляне на "сговора", отдавна са си пресметнали ходовете! Гамбита на Дуганпаша е убийствен!
36
0
 
9
 
! Отговори
АнтиГлобалист преди 10 години
Долу всякакви комунисти, масони, ислямизатори, циганизатори и терористи!Да живее България и Новото Българско Възраждане!
35
0
 
4
 
! Отговори
йоце преди 10 години
По тази логика като "десни" комунисти, вие утре и Миковата декларация ще подкрепите и за "майчиния" език ще гласувате! Голяма уврътня сте ей!
34
0
 
2
 
! Отговори
йоце преди 10 години
То е ясно отдавна вече че, комунист за социалиста е враг, ама чак толкова "фурнаджийски лопати", бива ли бе джанъм?!
33
5
 
0
 
! Отговори
йоце преди 10 години
Що така, ГЕРБ яхна "недоволството" на Атака? Как така изведнъж, ГЕРБ "стана по-красив и бял"?!...
32
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
VREME E DA SE POMISLI ZA SERIOZEN REMONT NA PARLAMENTA.NAMALQVANE NA BROQ NA DEPITATITE NARODNI XRANTUTNICI I MANDATNOST.MAXIMUM DVA MANDATA.NQKOI DEPUTATI SE POMISLIXA ZA POJIZNENI FARAONI TAM UTRE 6TE POISKAT DA GI BALSAMIRAME I MAVZOLEI DA IM NAPRAVIM AI SIKTIR .DOGAN NE MISLI LI DA SE MAXA OTTAM.POJIZNEN BIL OTKYDE NAKUDE
31
0
 
6
 
! Отговори
Paul Rodgers преди 10 години
Само на мене ли ми се струва ,че Бареков става все по гнусен и гнусен.Що ли не се появи утре свободно между хората,като е толкова загрижен..
30
0
 
9
 
! Отговори
Миткалото преди 10 години
Василе, как стана тая работа, През робството ние двамата с теб с дни обикаляхме по градове и паланки и незнайни друмища без да се боим от никого, а сега, утре, за да дойдат хората на твоя паметник цвете да оставят, за сигурността им И ЗА СИГУРНОСТТА НЕ НА ТЕБ, А НА ТВОЯ ПАМЕТНИК, ПРАВИТЕЛСТВОТО Е ОСИГУРИЛО НАД 1000 ТЕЖКО ВЪОРЪЖЕНИ ЗАПТИЕГА , Василе, как стана тая работа,
29
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Кво ми е зор с какво, важното е да свърши работа!)))
28
0
 
5
 
! Отговори
Bad Company преди 10 години
До Анонимен 29Как?? С дупе по топките ли??? Ххахахах!