Плевнелиев зове за мирен изход от кризата в Украйна

Президентът осъди остро проявите на насилие
Обновена: 19 фев 2014 15:23 | 19 фев 2014 15:23, Елка Василева
43
Плевнелиев зове за мирен изход от кризата в Украйна
Росен Плевнелиев. Снимка: БТА

Президентът Росен Плевнелиев остро осъжда проявите на насилие в Украйна и призовава политическите лидери в страната да поемат отговорност и да предприемат неотложни действия за намирането на мирен и демократичен изход от кризата. Това се казва в съобщение, разпространено от прессекретариата на държавния глава по повод ескалацията на напрежението в Украйна.

През януари 2014 г. президентът Росен Плевнелиев отложи планираното за месец май посещение в Украйна в знак на несъгласието си с нарушенията на човешките права в страната. 
 
Поредната ескалация на напрежението в Украйна, довела до смъртта на десетки украинци – протестиращи и представители на органите на реда, е недопустима за една демократична и правова държава, посочват от прессекретариата на държавния глава.
 
Република България призовава украинските власти и опозицията към установяването на конструктивен диалог и намиране на политическо решение с цел прекратяване на насилието и стабилизиране на страната. Трайно решение може да бъде постигнато само чрез обществен дебат и съгласие за демократичното развитие на държавата, се казва в съобщението. 
 
Президентът изразява от свое име и от името на българския народ най-искрени съболезнования към близките и семействата на загиналите, а на ранените - бързо възстановяване.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


43
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
36
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Nali v negovata darjava vsichko e ok...
35
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Расиме, п*тко заспала, па ли се праиш на демократ :) Нали наиш ко става като руснаците си вземат Украйна и стигнат дотук. Май ше се повтори 44та *** тоя пък ше хвърчат нео комунистически тикви.
34
0
 
2
 
! Отговори
ognyanz преди 10 години
Плевньо кой ли пък го бръсне за слива.
33
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
И вие с кликата ви от Боковисти се опитвате да поддържате безредие и да нагнетявате напрежение, Президенте! Проклети да сте, ако ни вкарате в Украинския вариант, *** нещастни! Не ви омръзна да насаждате омраза и да плюете, мекеренца самовлюбени и крадливи!
32
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Власта в Украйна ще се справи с метежниците.Много дълга се оказа ръката на Америка. Ще я отсекат.А, когато се сетя за Европейският съюз,ми се повръща.
31
1
 
4
 
! Отговори
Мончо преди 10 години
Плювка, само политическите лидери ли ще поемат ОТГОВОРНОСТ? А *** *** предизвикващи метеж и разкол,действащи против държавата си и законите няма ли да отговарят? Кого всъщност подкрепяш ти бе ГЕРБава ***? Беззаконието или държавноста в Украйна? Защо си мисля че и ти си близач на САЩ и Европейските перекендета целящи падането на законното правителство е Украйна? Засрами се ***!37398
30
0
 
4
 
! Отговори
Зб. Бжезински: преди 10 години
- "За да се лиши Русия от шанс за възраждането й като "империя", трябва да се откъсне от нея Украйна." ЕТО КЪДЕ Е ЗАРОВЕНО КУЧЕТО НА МЕГДАНА. Американското куче
29
0
 
7
 
! Отговори
истината преди 10 години
Чехлю и Тиквата искаха същия сценарий за България. Но народа излезе разумен и изпрати с насмешка и смях втръсналия ни сценарии, използван вече в над 6 държави.
28
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Мариенотеката на ГЕРБ, която използва всеки случай за да разединява българския народ, сега пък зове за единство. Жалък ***.
27
0
 
17
 
! Отговори
стой си на гъза преди 10 години
Плевел гледай си пред носа а не мисли за Украйна и Ирак .Като пратихме войска в Ирак какво докарахме тъй ,че си мирувай не е за твоя болен мозък.
26
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
много ти е лесно да говориш, но не е лесно
25
0
 
12
 
! Отговори
Румен221 преди 10 години
Лъжльо Офшорналиев,- КАКВО СТАНА С ХИМИЧЕСКОТО ОРЪЖИЕ ИЗПОЛЗВАНО ОТ АЛ,КАЙДА, нали щеше да ги НАКАЗВАШ И БОМБАРДИРАШ?Лейбъристите твърдят, че британска компания е получила разрешение за експорт на химически вещества за Сирия (ОТ КОИТО МОЖЕ ДА СЕ ПОЛУЧИ ЗАРИН) десет месеца след началото на въоръжения конфликт (но не за Асат). - ПРИЗНАХА СИ! - ВИНОВНИ ЗА АТАКАТА СЪС ЗАРИН СА БАНДИТИТЕ ОТ АЛ,КАЙДА И ЛОНДОНОФШОРНАЛИЕВ, - "И...КВО ЧЕ ПРАЙМ СЕГА, НАЧИ"...? ШЪ ТРЯАА НАЧИ ДА УДАРИМ ЛОНДОН С ТРИТЕ ИЗПРАВНИ САМОЛЕТА!?- ***!!!
24
0
 
8
 
! Отговори
Румен221 преди 10 години
Приятели,В Русия, Украйна, както и в България... се бият ДВЕ ГРУПИЧКИ от ПРОДАЖНИЦИ...!!!Едните ПРОДАВАТ народа си на Русия, другите на Америка... и не е важно на кого... - ВАЖНО Е, ЧЕ ПРОДАВАТ ИНТЕРЕСИТЕ НА НАРОДА СИ...!!!- Също като Гоце и Б.Б. (Баш Буда-лата) ...!!!.
23
1
 
9
 
! Отговори
Румен221 преди 10 години
Вильо Офшорналиев,Защо, всеки ден рота Талибани пробиваше Шенгетска ти граница? - С ТЯХ ТАЛИБАНИТЕ УСПЕШНО ПРОБИЛИ ШЕНГЕНСКАТА НИ ЗАЩИТА, по покана Боковия министър Н.Младен ДОСТИГНАХА ЕДНА ДИВИЗИЯ ОТ 10 000 души...(Върховния главнокомандващ, Лъжльо Офшорналиев, само констатира пробива на Националната ни сигурност)- ДА ВИДИМ ЗА КОЛКО ВРЕМЕ В ПРОБИВА ЩЕ ВЛЕЗЕ ЦЯЛ ТАЛИБАНСКИ КОРПУС...(30 000 талибана... и Какво ще предприеме Лъжльо Офшорналиев).
22
1
 
16
 
! Отговори
Мемо преди 10 години
Тоз пък кой го пита?!
21
3
 
2
 
! Отговори
Аз преди 10 години
До АнонименАбе, ***! Да не би да не съчувствате на близките на убитите и ранените?! Да не би да искате насилието да продължава?! Да ви... и *** ниедни!
20
2
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
***, недей да говориш от името на народа каква била позицията на България. Това, че повтаряш позицията на САЩ и ЕС по въпроса, не означава, че всеобщото мнение е такова, а с бойкота на посещението ти в Украйна само доказа, че слугинажът е приоритет за теб.
19
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
ei HITMANE ... to homoseksualizma go nalaga ljubimiq ti zapad ... vij kakvo stava v uchebnicite ... ivan vazov greshal za osmancite .... levski bil terorist .... uchat gi na seksualno ogramotqvane chrez primeri kato da vlizat v rolqta na prostitutki i geyove i taka da stavat toleratni kum podobni elementi oshte ot malki deca ....
18
17
 
2
 
! Отговори
hitman преди 10 години
Човека иска да няма повече убийства вие го нареждате. Дано да се разболеете да си дадете всичките пари за лекарства и децата ви да нямат да ви погребат даже платени/ неплатени / ***/ про-руски хомосексуалисти.
17
1
 
17
 
! Отговори
Анонимният преди 10 години
Край нямат тия истории. Затова е излишно да изреждаме изсилванията на този пишман президент , попълнили вече една завидна колекция от скандални несъобразности, с която накичи набързо президентството.