Соломон Паси: Янукович трябва да се оттегли и да бъде съден в Хага

Брюксел държа Украйна твърде дълго във фризера, смята бившият външен министър
Обновена: 21 фев 2014 09:49 | 20 фев 2014 21:09,
131
Соломон Паси: Янукович трябва да се оттегли и да бъде съден в Хага
Снимка: Bulgaria On Air

„Задължително е украинският президент Виктор Янукович да се оттегли и след това да бъде съден в Хага“, каза в ефира на Bulgaria On Air бившият външен министър Соломон Паси.

Според него не е ясно дали Украйна ще се задържи като единна държава.“Това е много сложна страна, която е раздвоена. Близо една трета от населението й е руско, друга голяма част е католическо и прополско. Киев дълго време е била столица на Русия и е наивно да мислим, че тази дълбока връзка между двете държави може да бъде разкъсана“, посочи още Паси и добави, че основният проблем пред Украйна е, че самият народ е раздвоен.

 „Брюксел държа тази държава твърде дълго във фризера и когато се сети да я извади оттам, връзката между Украйна и Русия вече беше много трудна за прекъсване. В момента положението на руския президент Владимир Путин също е доста сложно. Причината е, че той не може да си позволи да подкрепя едновременно двама диктатори. Говоря и за режима в Сирия. Международната общност няма да позволи такова поведение, макар и още да не е мобилизиран механизмът Русия – НАТО“, допълни Соломон Паси.

Според него в момента Европа няма обща външна политика, а що се отнася до Украйна, стъпките, които ще бъдат предприети, се свеждат само до ембарго и декларации. „По този начин не се прави външна политика. В крайна сметка трябва да е ясно, че ако Русия и Европа се разберат, това ще сложи край на конфликта в Украйна. Докато Путин не вземе решение, размириците няма да спрат“, каза още бившият външен министър.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


131
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
45
1
 
11
 
! Отговори
пет преди 10 години
Според мен на площада в Киев вече няма мирни демонстранти. Който е бил заблуден и е бил там , вече се е прибрал при семейството си и залостил вратата и пуснал пердетата.Другите демонстранти които са там , са извадили пищовите,а скоро и автомати ще им раздадат . Това са хората които започнаха този сценарий,те не са случайни ,те са обучени да убиват и използват глупоста на някои хора да ги показват и да им правят клипове и да ги разпространяват в нета като сензация. Всичко е подготвено отдавна и няма връщане. Парите ,които са получили ,трябва да се заработват. Най-голямото оръжие за манипулация
44
0
 
18
 
! Отговори
рррр преди 10 години
Не знам за Янукович но Соломон Паси със сигурност трябва да бъде осъден кото един от тези които със сълзи на очи от *** кеф вкара Бг в Нато. Резултата-безсмилени жертви на българи в Афганистан и Ирак
43
10
 
2
 
! Отговори
Боздуган преди 10 години
До вън ***--47 ;И ние нямаме нужда от вас бе комунистически тикви.Вървете в Русия че да се отървем от вас и да си оправим живота.Вие ни докарахте до тук.
42
1
 
18
 
! Отговори
чочо преди 10 години
Преди Янукович трябва да бъдат съдени Блеър, Буш виновни за смъртта на 700 хил. иракчани и натовски войници, във запалена с измама и лъжи война. Някои техни *** също.
41
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Я БСП-то да си признае кви ги е дробило за еврорегион Тракия и май ще има смъртни присъди за държавна измяна по корейски!
40
10
 
4
 
! Отговори
н преди 10 години
нищо не оправдава янакович да убива хора на улицата,протестирали,така искат да си протестират,эащо ги убиват,иэбори ако толкова го обичат хората да го иэберат пак,нищо друго не го оправдава,драм эа него и Украйна
39
13
 
2
 
! Отговори
Боздуган преди 10 години
До Дончо--25 ;По-- големи предатели от Русофило--*** няма.Цялата ни история епълна с такива. Колко пъти се мъчихте да ни направите руска губерния. От къде се извъдихте толкова предателски плюнки бе ХАЙВАНИ.
38
1
 
12
 
! Отговори
ЛК преди 10 години
Не мога да ги разбера тези не успели наши политици те България не можаха да оправят, а я само обраха.Тръгнали Украйна да оправят, че и акъл да дават кого къде да съдят. Като махаленски клюкарки по всичко компетентни и кадърни, като управленци кръгла нула, че и по зле.
37
1
 
13
 
! Отговори
222 преди 10 години
Забъркаха я жестока каша САЩ и ЕС, но забравиха, че все още не са се справили с арабската пролет, , жалко но всичко се връща, ако си по силен, то природата отмъщава!!!!
36
0
 
16
 
! Отговори
Многа са се разпасал преди 10 години
Туй евреите май много са се разпасали?Само арабеските ще ги оправят!!
35
1
 
7
 
! Отговори
мими преди 10 години
Защо тези от запада не отидоха при себеподобните на площада.Щяхме да гледаме смях и ужас!!!!
34
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Украйнците не са толкова ***. Те видяха как ЕС оправи България като кучето на нивата и едва ли ще се натъртат така лошо. Ще ликвидират бандеровците и ще се кротнат! Лапайте го еврогееве скапани!
33
1
 
10
 
! Отговори
Ааааааааааа преди 10 години
Крайно време е някой арабин да го опне тоя.Ама яката.Та да видим НАТО ли ще му го вади изодзаде?
32
0
 
9
 
! Отговори
Румен221 преди 10 години
ЗАЩО...???- Защо честните и мирно протестиращи про-европейци НЕ ДАВАТ ИМЕНАТА НА УБИТИТЕ си бойци?- Защото убитите са... ЗАЛОВЕНИ ПОЛИЦАИ НАСИЛА ПРЕОБЛЕЧЕНИ С ЦИВИЛНИ ДРЕХИ И ХЛАДНОКРЪВНО ЗАСТРЕЛЯНИ В ТИЛА!Цитат:- Украинското вътрешно министерство съобщи, че 67 военнослужещи от вътрешни войски (патрулиращи без оръжие) са били пленени.Цитат:- В центъра за съдебна медицина са докарани 67 трупа, посочва общинската администрация Янукович е всичко друго но не е ***, но убийствата се приписват на управляващите- В СИРИЯ ТОВА ПРОДЪЛЖАВА 3г., а в Украйна сега започва
31
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
US наемници в Украйнаyoutube/watch?v=xYW5gbrZr44
30
0
 
13
 
! Отговори
ком преди 10 години
Много са настръхнали буржоата. Евтината ръка в китай взе да се надига, а и с петрола на Иран не стана така както искаха. Та пак призрака на комунизъма изкараха. Блянуват за Чаушеско и желязната завеса. Какъв комунизъм, какви пет лева бе. Четвър век мина. Всичко е ламтеж за бели роби и по-големи печалби. Нас ни чака същото ако решим да имаме собствена икономика и скъпо-платена работна ръка.
29
21
 
2
 
! Отговори
евала преди 10 години
Евала на румънците, направиха правилното с Чаушексу. Украйна трябва незабавно да влезне в НАТО за да е независима от руските имперски интереси. След като има руснаци в Украйна или са за Украйна или си вземат куфарите и обратно в Русия. От такива предатели Господ да пази. Паси, България ти благодари че ни вкара в НАТО и така ни спаси от империята на злото. Нека комунистите да почнат сега да плюят. Бог да пази България и Америка!
28
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
А теб кога ще те съдят сатанинско еврейче
27
0
 
8
 
! Отговори
1331 преди 10 години
А бе защо си мислите ,че всички украинци са против власта и президенството, ами някои хора си ги подкрепят - то и затова избухват граждански войни - фифти фифти- половината народ подкрепят едните, а другата половина другите????
26
0
 
22
 
! Отговори
пет преди 10 години
Абе, пичове, откъде протестиращите имат снайпери? Май намирисва на това дето става в Сирия. Международни престъпници (наемници) от цял свят са се събрали в Киев да свалят властта. Така беше и в Либия, Косово и прочие. Не вярвам правителството само да въоръжава наемниците за да трепят правителствените войски. Не се връзва. Май ЦРУ отново има пръст в цялата каша.