Караянчева скочи на Башев. Сакън, спря я Миков

ГЕРБ винят ДПС, че реализират сценарий за напрежение в Родопите
83
Караянчева скочи на Башев. Сакън, спря я Миков
Цвета Краянчева. Снимка: ГЕРБ

Уволнението на директора на училището в село Рибново Манчо Джуркин предизвика скандал и в парламента.

От името на ГЕРБ депутатът Цвета Караянчева обяви, че БСП, ДПС и "Атака" участват в реализацията на сценарий за ескалиране на етническото напрежение в Родопите.

Още по темата
Според нея поредната провокация на този етнически сценарий е политическото уволнение на Джуркин под диктовката на ДПС и в частност на депутата от движението Ахмед Башев, който беше кмет на община Гърмен.

"От ГЕРБ питаме кой е Ахмед Башев, че да уволнява училищните директори в Гоцеделчевско, има ли министър на образованието и защо той позволява на един депутат да уволнява училищни  директори", попита Караянчева.

Според нея е очевидно, че изкуственото нагнетяване на етническото напрежение не е случайно и то обслужва предизборните интереси на ДПС и "Атака".

Ахмед Башев обаче не й остана длъжен.

"Днес разбрах, че мога всичко, за утре съм поръчал сняг, ще има, щом мога всичко", иронично й отвърна той.

Башев продължи с тирадата си и обяви, че депутат от ГЕРБ от предишния парламент го е обявил за народен представител, а той всъщност е бил само "един селски кмет".

"Искам да ви кажа, че знам много добре къде ви стяга вас чепикът. Докарахте един автобус на изборите в Гърмен, но загубихте изборите. Даже ме обвинихте в някаква световна конспирация - тръгнахте от Рибново и стигнахте до Ирак", нападна ги от своя страна Башев.

Според него не може и дума да става за каквото и да било етническо напрежение в Рибново, защото там живеят само помаци.

Башев беше категоричен, че директорът на училището е уволнен, защото са установени повече от 50 негови нарушения.

"Той е изпитвал учениците не в класната стая, а в столовата при чиниите и вилиците, какво искате вие - да унижава децата ли?! Вашата цел е да не се образоват нашите деца, да стоят мирно и кротко, няма такова нещо, те ще се образоват като вашите деца", отсече депутатът от ДПС.

Заради обвиненията пък Цвета Караянчева поиска думата и с това ядоса председателя на парламента Михаил Миков.

"Това заприлича на селска седянка, тук не е парламент с дебати, а всичко се превърна в лично обяснение, сакън някой да не се обясни", скара се той на депутатите.

Въпреки това Караянчева обвини от трибуната Башев в клевети, но Миков й отне думата, защото не я е поискала по правилната процедура от правилника на Народното събрание.

"Г-жо Караянчева, не с тези селски номера". С тези думи той я отпрати да си седне на място, но тя продължи спора си с Башев, което провокира Миков да я упрекне, че не е "на стадиона в Кърджали".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


83
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
54
21
 
13
 
! Отговори
ТИМ преди 10 години
" Цвета Караянчева скочи на Башев" !!!!Що не я разкарат от парламента тая разгонина ку--а !
53
11
 
5
 
! Отговори
да питам преди 10 години
Ахмед Башев е уволнил дирестора на Асим Адемов. Къде е тука етническата чистка ?
52
10
 
6
 
! Отговори
Оставка преди 10 години
Оставка и смърт за окупаторът русия........
51
14
 
9
 
! Отговори
федя преди 10 години
Кво ревете бе ,след като е назначен от партия ,която си избира лидерът с 100 процента гласове ,трябва задължително да бъде махнат,това че го махат толкова късно е голяма грешка,всички назначения от ГЕРБ трябва да бъдат изритани иначе държавата загива.
50
5
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Не разбирам какво лошо има да наврем комунделите от ГЕРБ и БСП и ДПС в панделата?!?!?Нали те са виновните, айде!Или имате конфликт на интереси, защото сте партийни далаверджии и нещастни рушветаджхии !!
49
3
 
18
 
! Отговори
Азззз преди 10 години
Няма наши ,няма ваши щом се чувстват българи да деистват по български да научат български език и да комуникират на него а не на турски, когато отидат в германия та турски ли комуникират или са принудени там да говорят немски дащото няма да им се разреши да се правят на чужденци. Просто колко са нагли но хак им е на БСП те го докараха до тук да се мразим защото им трябваше власт на всяка цена за да си разиграват както си искат коня а ние да ги търпим. Това е повече от наглост .
48
12
 
8
 
! Отговори
барбуха преди 10 години
ГЕРБ до вчера при Ердоган, днес реват какво било ставало в Рибново.
47
15
 
13
 
! Отговори
мими преди 10 години
Тази Караянчева ме впечатлява с простотията си.... Нахална, жлъчна . Явно е на Цецко верен човек.
46
0
 
8
 
! Отговори
бай вълю преди 10 години
то и в наш село нема ,ни турци ни ***,а се краде яко...
45
15
 
7
 
! Отговори
саруман преди 10 години
доста озлобяло лице има туй герберско същество
44
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До Гражданин Да бе, целия свят е срещу ГЕРБ.... Много ги надценявате - БСП/ДПС/ДС си ги създадоха ГЕРБ и с това напрактика ликвидираха и без това слабата опозиция която имаха срещу себе си. В парламента са само циркаджии...
43
4
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Хак да ви е червени ***. Тези нагли *** ще ви изядат целите един ден. Хак да е на псевдо националистите, които за 5 рубли или 5 турски лири са готови да лапнат всякакви близалки, включително и ***!
42
24
 
9
 
! Отговори
реалист преди 10 години
Тази *** ръси глупост след глупост.Сякаш ги отглеждат в инкубатор.Цецка , Деса , Менда и останалите кокошки в курника ГЕРБ , разбират че вече са на *** и кудкудякат за последно...Друг път няма да им се случи...Айде по дупките , там откъдето изпълзяхте преди 4 години!
41
0
 
8
 
! Отговори
MOLI преди 10 години
До АнонименМАЙ ЗАПОЧНАХТЕ ДА ОТКАЧЕ,А?ПРОЧЕТЕТЕ КОЙ КОЙ Е И ТОГАВА ПИШЕТЕ.ЗАСЛУЖЕТЕ СИ ПАРИТЕ ЗАЩОТО СТАВА ГОЛЯМА СМЕХУРИЯ.И ТИЯ ДЕТО ВИ ГИ ДАВАТ МАЙ СИ ОТБИВАТ НОМЕРА.
40
2
 
13
 
! Отговори
Гражданин преди 10 години
Лично мнение: едва ли на някой му е много ясно къде битува повече ченгеджийския и задкулисен стил на управление (в БСП, в ДПС или при управлението ГЕРБ), но е ясно че това са номера (може би предизборни), насочени, пряко или косвено, срещу ГЕРБ като политическа сила, като структура и като организация; сигурно ще сме свидетели и на други предизборни циркове.
39
1
 
31
 
! Отговори
Го4о преди 10 години
Падението на МИШО МИШОКА е стигнало до там, че от трибуната, като ПРЕДСЕДАТЕЛ НА ПАРЛАМЕНТА (втората висша длъжност в държавата) си позволява да използва ТУРЦИЗМИ като "съкън"!? Така го е обвзело турското, коалиционно присъствие в парламента, че някой ден може да "проговори" на чист турски език на някой митинг!
38
0
 
24
 
! Отговори
Владимир преди 10 години
значи Корумбашев дели децата на техни и наши ? Тоест на българчета и турчета така ли? Защото от изказването му точно това се разбира! Което автоматично ме кара да мисля , че той дори и да има българско гражданство той самия не се приема за българин което автоматично ме кара да мисля ...този човек защо е в парламета, защо е депутат, защо ваобще има каквито и да е права в тази държава... тази държава се казва България и в България живеят българи който няма нужда да се делят защото са Българи!!!!
37
3
 
42
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Този Башев насаждаше радикален ислям във Родопите , а те взеха че го направиха депутат във Българския Парламент.Божееее събери си вересиите от тези национални предатели.
36
25
 
6
 
! Отговори
Одоакър преди 10 години
Цвета Караянчева от ГРОБ скача на А.Башев щото ГРОБ подкрепят ислямиста и неоосманист Ердогант.е. Касим Дал а А.Башев е от по-умерените ДПС...
35
1
 
26
 
! Отговори
Рали1 преди 10 години
От трибуната на Народното събрание - "наши " и "ваши" ?Кой нагнетява етническото напрежение ?После следват декларации и обвинения,че българите са нетолерантни ?50 нарушения кои са -толкова са били вилиците и лъжиците ли ,аргументи другарю Башев ,други имате ли ?Грешката на хората от Рибново беше на изборите 2007-2008 г.,когато те избраха.