Поредният напуснал ГЕРБ - умен и красив? Освен мен, друг няма!

Борисов: Томислав Дончев сигурно ще води евролистата ни
Обновена: 22 фев 2014 12:40 | 22 фев 2014 12:30, Анисия Иванова
447
Поредният напуснал ГЕРБ - умен и красив? Освен мен, друг няма!
Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов. Снимка, архив: Булфото

Политическата отговорност в спечелилата изборите партия трябва да се носи от нейния председател, това е най-логичното за една партия, другото е бягане от отговорност, каза председателят на ГЕРБ Бойко Борисов пред „Дарик”.

Според него премиерът Пламен Орешарски не носи никаква политическа отговорност и не управлява. „Той не може да си направи една смяна и да си назначи един човек в управлението, без да го съгласува с БСП и ДПС. Няма по-голяма лъжа и лицемерие от това да си политически лидер на една партия, тази партия да управлява, и да се слага друг за премиер. Но при положение, че има ГЕРБ, хората имат ясна алтернатива на това управление", допълни експремиерът.

Според него най-логичното за една партия е председателят й да бъде премиер, ако спечели изборите. „Иначе няма кой да носи политическата отговорност. А това го направи и Иван Костов, по същия начин направи Доган с Местан, по същия начин и царят направи, това е задкулисие", коментира Борисов.

Той посочи като много възможен водач в листата за евроизборите Томислав Дончев.
„Искаме за евроизборите да участват хора, които са запознати с европейската действителност, с еврофондовете и е много важно водачът да бъде дете на партията, да бъде отгледан от партията, да го обича партията, за да може хората да гласуват за него, за да може и хора, които не са симпатизанти, да искат да гласуват също за него", каза Борисов.

„Аз винаги съм бил демократ и считам, че когато има напрежение в обществото, особено ако не можеш да изпълниш ангажимент, най-правилното е да подадеш оставка, както направих аз, и съм благодарен на българския народ. Те след това ни поставиха като първа политическа сила. Най-добрият социолог и политолог е народът", заяви Борисов и допълни, че според него ГЕРБ е единствената заплаха на това управление.

По отношение на напускането на депутати от ГЕРБ, той заяви, че вероятно има процеси, които се случват. "Неприятно ми е, защото съм гласувал доверие на тези хора, но... Пожелавам им успех! Красимир Стефанов продължавам да го гледам като експерт, но ще бъде експерт другаде. Чух, че следващият напуснал ще е висок, умен, красив..., но освен мен за друг не се сещам?!", заяви още Борисов.

За промените в ГЕРБ Борисов каза, че новите заместник-председатели са деца на партията. "Фандъкова от директор на училище, виждате после какво направи за столицата. Димитър Николов показа как от един сравнително изостанал град направи най-добрият град за живеене." даде като пример той.

За Цветанов обясни, че се е разбрал с него - "ако си невинен, оставаш в партията, ако е виновен, сам ще си тръгне." До този момент обаче никой не можел да го убеди в неговата вина.

"Цветанов има един от 11-те гласа в Изпълнителната комисия, която се състои от личности, които никога няма да си променят мнението, само защото някой иска нещо от тях. Точно обратното - тежестта на Изпълнителната комисия в момента ще измести възможността, включително и моята, някой да взима погрешни решения, които да не са в полза на държавата и партията", категоричен бе Борисов.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


447
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
7
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
т.е Боко е ***?
4
13
 
34
 
! Отговори
Млада българка преди 10 години
Много е готин Бойко Борисов!Много си падам по мъже с криминално минало и блестящо бъдеще.
3
23
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Бойко с неговите глупости ... Томислав Дончев е един от малкото в ГЕРБ, които са достатъчно грамотни и сериозни, сега да вземат и него да го пратят в Брюксел, донякъде ще е жалко.
2
21
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
ДОКАТО Е ЖИВ НАЙ-ГОЛЕМИЯ *** БОРИСОВ ТО БЪЛГАРИЯ И НАРОДА И ЩЕ СА ВИНАГИ ОПОЗОРЕНИ!
1
7
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Разсмях се...