Поредният напуснал ГЕРБ - умен и красив? Освен мен, друг няма!

Борисов: Томислав Дончев сигурно ще води евролистата ни
Обновена: 22 фев 2014 12:40 | 22 фев 2014 12:30, Анисия Иванова
447
Поредният напуснал ГЕРБ - умен и красив? Освен мен, друг няма!
Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов. Снимка, архив: Булфото

Политическата отговорност в спечелилата изборите партия трябва да се носи от нейния председател, това е най-логичното за една партия, другото е бягане от отговорност, каза председателят на ГЕРБ Бойко Борисов пред „Дарик”.

Според него премиерът Пламен Орешарски не носи никаква политическа отговорност и не управлява. „Той не може да си направи една смяна и да си назначи един човек в управлението, без да го съгласува с БСП и ДПС. Няма по-голяма лъжа и лицемерие от това да си политически лидер на една партия, тази партия да управлява, и да се слага друг за премиер. Но при положение, че има ГЕРБ, хората имат ясна алтернатива на това управление", допълни експремиерът.

Според него най-логичното за една партия е председателят й да бъде премиер, ако спечели изборите. „Иначе няма кой да носи политическата отговорност. А това го направи и Иван Костов, по същия начин направи Доган с Местан, по същия начин и царят направи, това е задкулисие", коментира Борисов.

Той посочи като много възможен водач в листата за евроизборите Томислав Дончев.
„Искаме за евроизборите да участват хора, които са запознати с европейската действителност, с еврофондовете и е много важно водачът да бъде дете на партията, да бъде отгледан от партията, да го обича партията, за да може хората да гласуват за него, за да може и хора, които не са симпатизанти, да искат да гласуват също за него", каза Борисов.

„Аз винаги съм бил демократ и считам, че когато има напрежение в обществото, особено ако не можеш да изпълниш ангажимент, най-правилното е да подадеш оставка, както направих аз, и съм благодарен на българския народ. Те след това ни поставиха като първа политическа сила. Най-добрият социолог и политолог е народът", заяви Борисов и допълни, че според него ГЕРБ е единствената заплаха на това управление.

По отношение на напускането на депутати от ГЕРБ, той заяви, че вероятно има процеси, които се случват. "Неприятно ми е, защото съм гласувал доверие на тези хора, но... Пожелавам им успех! Красимир Стефанов продължавам да го гледам като експерт, но ще бъде експерт другаде. Чух, че следващият напуснал ще е висок, умен, красив..., но освен мен за друг не се сещам?!", заяви още Борисов.

За промените в ГЕРБ Борисов каза, че новите заместник-председатели са деца на партията. "Фандъкова от директор на училище, виждате после какво направи за столицата. Димитър Николов показа как от един сравнително изостанал град направи най-добрият град за живеене." даде като пример той.

За Цветанов обясни, че се е разбрал с него - "ако си невинен, оставаш в партията, ако е виновен, сам ще си тръгне." До този момент обаче никой не можел да го убеди в неговата вина.

"Цветанов има един от 11-те гласа в Изпълнителната комисия, която се състои от личности, които никога няма да си променят мнението, само защото някой иска нещо от тях. Точно обратното - тежестта на Изпълнителната комисия в момента ще измести възможността, включително и моята, някой да взима погрешни решения, които да не са в полза на държавата и партията", категоричен бе Борисов.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


447
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
345
3
 
1
 
! Отговори
joanalaki@abv.bg преди 10 години
Г-н Борисов ако не заложите в програмата си с какви пенсии ще бъдем от 1-ви юни 2014 г,както е заложил Волен Сидеров, да знаем пенсионерите как ще живеем занапред,няма да гласуваме за ГЕРБ!!!!!Вие мислите само за вас,а ние дето сме работили цял живот-няма да умираме от студ и глад!Искаме 500лв пенсия,спрете да крадете хората,2,5 милиона пенсионери чакат вашата програма и я прочетете във ефир!!!!!До нови срещи!
344
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Избягаха от тая помийна яма! От умните останаха само тези които лесно биха се продали..
343
1
 
1
 
! Отговори
evgeni преди 10 години
Vlizam vyv vsqkakvi saitove ama tolkova negramotni hora, da nemogat da pishat e stramota chak se chudq kakvo stana s umnite hora.
342
2
 
5
 
! Отговори
бай колю-полицая преди 10 години
Немъ ' ъ псувате началнико, оти палим патрулката и у кауша.Е, па он е учил у Симеоново за джандар, а не у Софийскио за държавнико.
341
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Ти си един обикновен сикаджия, който се е самовлюбил, но си е просто една *** ретро мутра, ама от онея, най селските, дето даваха по 20 кинта на диджеите в чалготеките да им повтарят имената през 5 минути.Същия *** селянин си, Бойке.Ако не спреш да ни досаждаш ежедневно ще ни изнервиш до такава степен, че ако народа те линчува някой ден няма да се учудя ве, ***.Аз не знам ти що за *** си и мазохист. Цеееелият народ те мрази в дъното на душата си, ЗАПОМНИ ГО, *** .
340
8
 
4
 
! Отговори
БОЙКО преди 10 години
ВСЕКИ МЛАД И ДОБРЕ МИСЛЕЩ ЧОВЕК ПРЕЦЕНЕНЯ,ЧЕ ОТ НАЙ ГОЛЯМОТО ЗЛО,БСП,ДПС,ПРЕДПОЧИТА БОЙКО,ЗАТОВА НАПРЕД КЪМ ПРОМЕНИТЕ!
339
4
 
6
 
! Отговори
сега преди 10 години
Влезте в Афера и прочетете дума по дума какво точно е говорил месията-слънце ама дума по дума.Ще се насладите на едно наистина художествено произведение на "изкуството" сътворено от най тъпия министър-председател който сме имали.Но уверете се сами,влезте в сайта на Афера и прочетете ще има какво да научите.
338
6
 
3
 
! Отговори
Българин преди 10 години
тука май се крие отчайваща олигофрения... В младежкото БСП ли ви промиха и малкото останало мозъче в главите ви,или просто за това в момента се плаща?
337
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
ТИА ДЕТ СИ ОБЯСНЯВАТ НЕШТАТА С ЦВЕТОВЕТ ОТ ДАГАТА СА ОТ ДРУГИЯ БРЕГ, МЕКИ КИТКИ СА, БОЙКО, БОЙКО НЕЖНО МАЛВЯТ, ДОКАТО МУТРАТА ИМ ГО СЛАГА, ДОКАТО МУТРАТА РАЗБИ БИЗНЕСА С ДАНЪЧНИ РЕВИЗИИ И ПРОВЕРКИ
336
3
 
5
 
! Отговори
АБВ - ТВА Е преди 10 години
ТОА Е НАЙ КРАСИВИО, НАЙ ВИСОКИО И НАЙ УМНИО В ГЕРБ, ИЗВОДА Е ЗА ВАС, ГЕРБ Е ПАРТИЙКА, КОЯТО Е ДОШЛА ОТ НИШТОТО И ОТИВА В НИШТОТО, НЕШТО КАТО ЦАРЧЕТО, ВАПРОС НА ВРЕМЕ, БАРЕКОВЦИ, ОНЯ С ДВИЖЕНИЕТО ДЕТ ША СПАСЯВА БАЛГАРИЯ ОТ ПРОВАНСА, ОНАЯ КУНЕВИЦАТА ДЕТ ЗАГРОБИ НЕК С КРЕДИТА ОТ ЕДНА БАНКА И ПОСЛЕ СТАНА ЧЛЕН НА БОРДА НА ДИРЕКТОРИТЕ НА САЩАТА БАНКА. ТОА РАМАДАНЧО, Е НЕМА ТАКАВА ДАРЖАВА, ***, ТВА Е . БЕСЕПЕТО СА ОМАЗА, НО ВИЖДА СЕ КОРЕКТИВ, ВИЖДА СЕ РАЗУМ, СТАНИШКАТА И ГЕЙОВЕТЕ ОКОЛОНЕГО АУТ.
335
8
 
2
 
! Отговори
Б преди 10 години
..".Как не разбирате нискоинтелигентния" ..."подкрепяте безпринципно" ---" олигофрения" Прекалено много тъмночервени петна в мозъка имаш, че да можеш да мислиш нормално...Този човек "низкообразования" построи за 3 години за обикновения българин това , което Твоите хора не можаха да откраднат за 25
334
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
В герп няма умен и красив.
333
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
АБЕ, ТОА Е ТОЛКО ВРЕДЕН, ЧЕ НЕМА НА КАДЕ, НЕМА ТАКАВ МИНИСТЕР ПРЕДСЕДАТЕЛ, НЕМА НА ЕДНО МЕСТО ТОЛКОВА САБРАНА ПРОСТОТИА И ВИЕ МУ СЕ ВАЗХИЩАВАТЕ, БАСИ, НЕ ЕИСТИНА, ТАА ДАРЖАВА, ТОА НАРОД, КОЛКО МНОО ИЗПРОСТЕ, ЕЙ ТОА ЗАДМИНА ТОДОР ЖИВКОВ, АБЕ ДОСТА СИ ПРИЛИЧАТ, ТВА Е ЗА АНТИ КОМУНИСТИТЕ ДЕТ МУ СА ВАЗХИЩАВАТ
332
6
 
1
 
! Отговори
Шоп преди 10 години
До :)Именно. Разбиращият и можещият е д-р Борисов.
331
2
 
3
 
! Отговори
???????????? преди 10 години
Без коментар!п.п.С едно изключение: А, де!?!?!?
330
1
 
12
 
! Отговори
:) преди 10 години
Г-н Борисов примиер на една държава трябва да е разбиращ и можещ човек. Затова в БГ сме на това положение, защото всеки си мисли че знае и може да прави всичко!!!
329
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
АБЕ, ТОА, moli, АБЕ, ТОА БОЙЧЕ ДА НЕ ТИ ГО СЛАГА, ГОЛЕМ СИ МУ ФЕН, ГОЛЕМ КЕФ, А?
328
14
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
тука е фрашкано със аматьори социолозиопитват се троловете да прогнозират изборитеаз ще ви кажа: Бойко е 1 пак ...
327
6
 
20
 
! Отговори
Хр. Ботев преди 10 години
Жалка картинка,една трета от българите ще гласуват за доказан престъпник,наркотрафикант и главен виновник за геноцида половин милион българи да загубят работата си в Бг. и напуснат страната.Това е възможно само в Абсурдистан.В белите страни такива като тоя са в затвора...
326
5
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
ХАХАХА КАДРИТЕ НА ГЕРБ, БАСИ ЯКОТО, НЕКЪВ ОТ ГАБРОВО , ДАЛБОКАТА ПРОВИНЦИЯ, ЕГАТИ ЕКСПЕРТА, ХАХАХАХА, ЕЙ КРИЗА БРАТЧЕ, ГОЛЕМА КРИЗА, НЯКОЙ БЕШЕ КАЗАЛ КАДРИТЕ РЕШАВАТ ВСИЧКО, ОБАЧИ ТАКИВА В ГЕРБ НЕМА, ХАХАХАХА. САМО КАТ ГО ВИДЯ КРАТУНАРА УМИРАМ ОТ СМЯХ