Мафията създава алтернативи на себе си, скочи Кънев

"България не е сбъркала посоката"
47
Мафията създава алтернативи на себе си, скочи Кънев
Снимка: Булфото, архив

Мафията в България си създава алтернативи на самата себе си – гласовити политици се правят на опозиция, влизат във властта, а след това заиграват с когото трябва. Такива „брокери, чрез които мафията да търгува влияние в следващия парламент” са Волен Сидеров и Николай Бареков, обясни пред bTV говорителят на Реформаторския блок Радан Кънев.

По думите му, схемата при подобни политически сценарии е ясна – и Сидеров, и Бареков преди избори отричат за възможни съюзи с управляващите партии, но след попадане във властта се хвърлят в сътрудничество с „когото трябва” според задкулисните интереси.

„Създават се умишлено предпоставки да се монополизира земята у нас – с нормативи и закони, като Закона за акционерните дружества, който създава данъчен рай за окрупняване на земеделски масиви. Решението за мораториума беше стъпка в същата посока – да се защитят монополистите, ако някой реши да ги конкурира”, добави той.

Той потвърди ангажимент на реформаторите, обявен преди ден – че те от своя страна няма да сътрудничат с ГЕРБ. „Те имаха седмица по-рано от нас национална конференция, на която казаха, че не искат да се променят, а просто искат отново властта. Това поне го казаха открито. По това ГЕРБ носи белези на специфични режими в Западните Балкани – като Албания, Косово, Босна”, каза още говорителят на десния блок.
Той разкритикува социалистите за позицията им от техния национален конгрес, че България е „сбъркала посоката”. Според Кънев, посоката и пътят са верни, просто вървенето по тях умишлено е спирано досега и страната е стояла на едно място.

„Те – социалистическата партия и мафията не сбъркаха посоката, а направиха всичко възможно да опорочат посоката. Коя посока е сбъркана? Към ЕС ли? Те искат посока към Източна Украйна, иска го Орешарски, който вечеря с Янукович и прави кампания на Милошевич. МВР е най-нереформираната система. Правосъдието е крайно нереформирана система. Там има политически контрол, наследен от комунистическия режим. Не е сбъркана посоката, а не се върви по този път, трябва най-после да тръгнем по него”, поясни Радан Кънев.

Той увери, че ще заведе дело за клевета срещу лидера на „България без цензура” Бареков заради думите му, че „формацията на Кънев се финансира от Ердоган”.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


47
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
21
2
 
3
 
! Отговори
иви преди 10 години
Той и без това за нищо не става, освен да приказва.
20
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Пазарна икономика-има търсене и предлагане.Предлагането е повече,затова и борбата е по-сериозна.,обещанията и общите приказки нямат граница."Ние сме добрите" а "другите" са лошите.Радан Кънев нека си каканиже,но ако това което казва и мисли,го направят( много съм мнителен за реаниматорското им обединение),то ГЕРБ трябва сериозно да се замислят за след това.Защото изборите ще минат и ще бъде инкасирана ПЪРВАТА загуба на Борисов и ще ми е много интересно да чуя коментара на най-най-най.....жалкия лидер.
19
7
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Бойко е генерал нее буква шума,така че оная работа ще му хванете.Той нее *** той си остава абсолютен генерал министърпредседател кмет на София главен секретар на МВР,и бъдещ президент така че несе пукайте пак Бойко щее министър председател още малко.Бойко просто несие разбойник както другите влечесиго истината и честноста. Само напред всички сме със Бойко СЪС сТАНИШЕВ И дОГАН СА САМО ПЛАТЕНИТЕ ИМ ЕНИЧАРИ.БОЙКО СЪС ВАС СМЕ САМО НАПРЕД.
18
3
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Иван Пушкаров. Никога не трябва да забравяме 1992г. Първата работа на МС беше да научи от финансовия министър Иван Костов колко е държавният резерв. - И колко беше той? - 60 милиона!? Цялата държава беше оглозгана до 60 милиона, дори за аспирин нямаше. Направо ни се разтрепераха краката. А само преди година резервът е бил 4 милиарда. След обявения от Луканов мораториум по дълга бяхме в пълна изолация,никоя държава не искаше да преговаря с нас. Луканов бог дъго прости и Иван Костов и БКП, бяха наистина гениални злодей.А сега Кънев наследява Костов как да стане това
17
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Уважаеми сънародници, и аз искам всички хора да са богати и доволни , но не знам някъде да е станало.Няма държава от бившия соц.лагер да е добре, и това е така защото думите за братство, равенство, социализъм галят слуха но са неверни.Например Станишев,Цацаров ОрешарскиУУовчев,Бареков ,Първанов,Алексеи Петров.Р.Овчаров,Кънев,Кунева,костов , .РПетков,Масларова,К.Нинова,М.Манолова и всички около тях са милионери.Е как да стане този социализъм с такива ***.Докато БКП-БСП-ДС не се махнат от политиката в България няма да има управия.
16
2
 
0
 
! Отговори
меконг преди 10 години
Кънев скрии се не си прав и си грозен
15
4
 
0
 
! Отговори
Владимир Попски преди 10 години
Ти ли бе, който откакто си се явил работиш все против родината си бе!
14
4
 
0
 
! Отговори
Веско преди 10 години
Очевидно говори в първо лице единствено число за себе си!
13
5
 
0
 
! Отговори
tannq.petkowa преди 10 години
Рамадан Кунев да ходи да се сбръчка някъде. Всички разбрахме, че е Бойкова ***.
12
5
 
0
 
! Отговори
Tanq преди 10 години
Ти ли сще говориш за мафия бе, банкянска бърсалко?
11
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
само 2% от българите не са свързани с комунистическата мафия и не искат да са й слуги, затова сме в това положение
10
2
 
2
 
! Отговори
До 8 преди 10 години
Чудя се, как ли изглежда изход като теб- руски гъ,золизец?
9
4
 
4
 
! Отговори
Боев преди 10 години
След 15 г. в СДС напуснах отчаян и омерзен.Най-тежкото икономическо престъпление срещу българският народ извърши ментора на тези недоразумения иван костов.Напомням че тъмния драгалевски субект хариза най-голямото и скъпо БГ предприятие "Нефтохим" на съмнителна руска фирма за около 90 млн.долара при пазарна цена над 3 милиарда,а тогава доларът беше поне 3 пъти по-скъп от сега.Да не говорим за хилядите далаверизирани и унищожени фабрики и заводи. И тези *** ще ми говорят за Борисов.Да той далеч не е идеален но е хиляди пъти по-свестен от тях.
8
2
 
6
 
! Отговори
ilitio преди 10 години
Това до известна степен е наистина истина като цяло статията!
7
6
 
2
 
! Отговори
до 5-ти преди 10 години
Аланкоолу! Кви руски интереси те гонят бе?! И ти като герберастката *** си търсиш виновници! ДА ОТИДЕШ И ДА ЦЕЛУНЕШ НА-БЛИЗКИЯ ДО ТЕБ РУСКИ ПАМЕТНИК, ЗАЩОТО АКО НЕ БЯХА РУСНАЦИТЕ, ДНЕС ТИ ЩЕШЕ ДА СИ *** *** С МОХАМЕДАНСКО ИМЕ, ЖЕНА ТИ ЩЕШЕ ДА Е ЗАБУЛЕНА КАДЪНА С РАЗПРАН Г_З ОТ СТАРЕЙШИНИТЕ НА РОДА ТИ - БАЩА ТИ, ЧИЧО ТИ, БРАТ ТИ И ЦЯЛАТА ИЗ*ОДСКА МЮСЮЛМАНСКА ***, В КОЯТО ТИ ЩЕШЕ САМО ДА СИ ОНЯ, КОЙТО НОСИ ВОДАТА НА ДЪРТИЯ ПЕЗЕВЕНК!
6
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
ДСБ са единствените и истински Д Е М О К Р А Т И !
5
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Хора! Прогледайте! Тези се наричат реформатори?! Кунева, която договори затварянето на 3-ти и 4-ти блок, тя ли е реформаторка?! Тая *** на Костов - и той ли е реформатор - с криминалната касова приватизация и уникалното предателство Нефтохим, БГА Балкан и кой знае колко други подобни мръсотии?! СДС, и те ли са реформатори - с опорочената Синя идея, задушена в лакомия, реституция и прочие празни фрази, но фрази, от които си напълниха джобовете?! Я се събудете!!!
4
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Умните хора разбират, че единствено ДСБ защитава българските интереси,а не РУСКИТЕ!
3
4
 
2
 
! Отговори
dimitar преди 10 години
vsichki v reformatorskiyat blog sa biti karti nachelo s kuneva.tova sa sigurni predateli na nacionalnite interesi veche provereni na delo.vednaj predatel vinagi predatel.
2
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
УСПЕХ НА РБ!С ВАС СМЕ!БОГ ДА ПАЗИ БЪЛГАРИЯ!А М И Н !