Сметната палата рови как са давани парите за общините

Одитът обхваща разпределянето на 500-те млн. лв. за развитие на регионите
Обновена: 26 фев 2014 15:31 | 26 фев 2014 15:31,
15
Сметната палата рови как са давани парите за общините
Снимка: архив, МВР

Сметната палата ще проверява как са разпределени 500 млн. лв. за развитие на регионите по Публична инвестиционна програма „Растеж и устойчиво развитие на регионите”.

На заседание днес палатата е взела решение да бъде извършен „Одит на процедурата за избор на проекти и програми за целите на Публична инвестиционна програма „Растеж и устойчиво развитие на регионите”, съобщават от одитиращата институция.

Одитът ще обхване процесите по оценяване, определяне на приоритети и подбор на проекти и програмни предложения за разпределянето на близо 500 милиона лева за изпълнение на програмата.

Одобряването на трансферите за развитие на регионите стана с решение на кабинета в началото на февруари.

От Сметната палата уточняват, че целта на одита е да се отговори своевременно на очакванията на обществото и на въпросите, зададени в публичното пространство от Националното сдружение на общините в България, икономисти и др., за липсата на прозрачност и ясни критерии при избора и оценката на проектите, които ще бъдат финансирани по програмата.

Одитът се включва в Програмата за одитната дейност на Сметната палата за 2014 г., тъй като става дума за сериозни по размер публични средства, за които има риск да бъдат похарчени неефективно.

Припомняме, че финансовият министър Петър Чобанов отговори на обвиненията на опозицията, че няма държавни средства за населени места с кметове от ГЕРБ, като посочи, че парите от публичната инвестиционна програма не са разпределени по партиен критерий и не са раздавани предизборно. Той беше категоричен, че парите са достигнали до всички региони на страната и че програмата изпълнява намеренията, с които е създадена.

Още икономически новини вижте в Investor.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


15
Още по темата: общиниСметната палата
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
13
0
 
3
 
! Отговори
бай Иван преди 10 години
Комунист като ви каже добър ден,погледнете къде в зенита е слънцето.С тия *** майка България загива,а народа оскотява.Докато в парламента има такива като бат Саали и севернокорееца Сергей.плаващите пясъци ще бъдат под краката ни...
12
1
 
3
 
! Отговори
лъжливото овчарче ВД преди 10 години
След като близо половин година прави всичко възможно да опази благинките, Валери Димитров и слугинажа около него като осъзнаха провала на протестите решиха, че посредством медийна атака ще спасят кожата - НЕ БИ!Сега се сетиха за това което трябваше да вършат цяла петилетка спрямо ГЕРБ, ама късно е либе за китка - мандалото лопна и момчетата закусвали досега като шампиони от клуб "Бистришки тигри" отиват по дяволите или при майките си.Това е толкоз просто и логично.
11
2
 
15
 
! Отговори
Реалисти преди 10 години
Докога ще търпим нагли комунистки да се разпореждат с власт и пари ,които влагат в простотия и ***, така няма да влезем в Европа, те са престъпнички като намерения, манталитет ,лъжливи ***
10
4
 
20
 
! Отговори
изнервен преди 10 години
Сега разбрахте ли защо искат да махнат шефа на Сметната палата?
9
5
 
4
 
! Отговори
сп преди 10 години
Как така решиха, че има риск при разходването им? Става дума само за рапределени средства на база Постановление.Освен това, твърдението, че одиторите извън София са се срастнали с местната власт, е недоказано и обидно за същите.
8
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Следвадействие на правителството - няма нужда от Сметна палата, закрива се!
7
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До ?!?EDVA LI !:(
6
2
 
6
 
! Отговори
макето преди 10 години
в кеш брой и на ръка
5
0
 
12
 
! Отговори
?!? преди 10 години
Браво на прокуратурата, сега остана да докажат за какво вземат заплати.
4
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
KAKVO IMA ZA ROVENE NA OBSJTINITE NA DPS SE DAVAT NAI MNOGO PARI, I DECATA GO ZNAIAT VECHE, SAMO SMETNATA PLATA NE GO E RAZBRALA OSHTE
3
10
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
ПРЕДИ РЕВАХА ЕДНИТЕ КОМУНИСТИ/БСП/ , ЧЕ НЕ МОГАТ ДА КРАДАТ СЕГА РЕВАТ ДРУГИТЕ КОМУНИСТИ/ГЕРБ/ , ЧЕ НЕ МОГАТ ДА КРАДАТ
2
5
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
"..програмата изпълнява намеренията, с които е създадена." Да изпълняваги, нали беше създадена за да облагодетелства районите комадвани от ДПС и някои от БСП, останалите, със 75% от населението - кучета ги яли !
1
8
 
21
 
! Отговори
Ben преди 10 години
Далаверата с телената мрежа на границата може да бутне правителството.40% от стойността на средствата отпуснати от военното министерство за изграждане на телена ограда по границата с Турция са били буквално откраднати от фирмите, получили преференициално поръчката чрез договаряне. Kакво стана сега..? Ще резнат Гелето, ама той е комплект с Мая(Общата) тогава - няма Изборен комикс, няма, кой да лае, няма кой да лъже. Ще вземат Геле и Мая да направят ново АБВ. Пардон, АБВ е запазена марка на Гоце.