"Атака" зове за неутралитет по кризата в Украйна

Там беше извършен един държавен преврат, убеден е Сидеров
197
"Атака" зове за неутралитет по кризата в Украйна
Волен Сидеров Снимка: архив, БТА

"Атака" поиска парламентът да излезе с декларация за неутралитет на България по кризата в Украйна.

Според лидера на партията Волен Сидеров има опасност да бъдем въвлечени във военни действия, защото съществува риск военните бази у нас, ползвани от САЩ, да бъдат използвани за действия срещу други страни.

„Предлагаме декларация, в която се изразява безпокойство от намесата на външни фактори в политическия живот на Украйна”, каза Сидеров.

Имаме предвид това, че в последните седмици в Киев действаха въоръжени и финансирани от други страни терористи, които извършиха убийства, палежи и грабежи, добави той.

Според него "тези терористи бяха пряко подстрекавани от официални лица на други държави, например помощник държавния секретар на САЩ, сенатори от САЩ и други официални лица, представляващи държави от ЕС". Тези организации и лица подпомагаха пряко групи и елементи, които изразяваха открито фашистки и семитски възгледи, бяха просто криминални елементи, обвини лидерът на националистите.

В Украйна всъщност беше извършен един държавен преврат, каза Сидеров и настоя България ясно да каже, че е „против държавни преврати, където и да било по света”.

Същевременно Сидеров попита каква е позицията на българското правителство. Той отправи остра и критична бележка към външния министър Кристиан Вигенин, че е направил изпреварващо изявление за Украйна и би трябвало да му бъде потърсена отговорност.

„България трябва да осъди всяка форма на екстремизъм и радикализъм и в частност опитите за дискриминиране и асимилация на българите от страна на днешните управляващи в Киев, заяви Сидеров. Трябва да кажем ясно, че в Украйна има наши сънародници, които трябва да защитим при всички условия”, добави той.

По-рано от ГЕРБ също настояха правителството да излезе с ясна позиция относно ситуацията в Украйна, както и премиерът и външният министър да настояват за помощ и съдействие от европейските страни в случай на икономически последици от мерките, които могат да предприемат европейските страни и Русия при задълбочаване на конфликта в Украйна.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


197
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
145
7
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Мръсно нищожество, с огромно его без основание и физиономия на лалугер с прическа на пудел, жертва на несполучлив аборт. Господ го е наказал, но защо наказва и нас, да го търпим и да му срещаме уродливата физиономия с поглед насочен в нищото, на всеки километър ? Родоотстъпник и ***!
144
9
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Кога този криминален тип и крадец ще бъде в затвора, г-н Главен Прокурор?
143
14
 
7
 
! Отговори
Часовника преди 10 години
Абе Сидеров,понеже си много далеч от положението в България,след като си даде мнението за Украйна,изложи мнението си за положението на Молукските острови,за Северна Корея,за Египет,за други "напечени" части от планетата...за да стане ясно на твоите последователи, че си "голям" политик от най-дребен калибър...Оправи България,че даваш акъл и за другите държави?!В скоро време очакваме мненията ти и за ЛУната,за Юпитер,за Марс ...Не се отказ-вай- много си "полезен" на харода ни.Национален предател
142
14
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Европа подкрепя независимостта на Украйна. България също. Всяка държава, изпаднала в такава ситуация, заслужава правото си да решава сама своите въпроси. Нима ако се случи на нас, другите трябва да си мълчат. Атака да си прави пиара все по този начин и ще се ликвидира сама - докрай и завинаги. От такива като нея, дето само знаят да палят пожари, където се появят и да будят омраза, никой няма нужда. Популизмът й може да обърка само елементарни, неуки хора и да ги озлоби.
141
12
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Как е възможно да си и руско и турско ***?
140
7
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Efendito , e prav ! No toi ne e choveka koito trqbva da govori , dali Ukraincite sa rasisti ili teroristi ! Poneje toq otkacheniq ibrik ot turska toaletna vzet , ako e premier udavma da e napravil vatreshna voina v Balgariq , mejdu Turci Balgari i Romi i sled tova da e izcheznal za Kuba !
139
12
 
3
 
! Отговори
не син преди 10 години
Всичко до което се докосне белия *** се опорочава,дори да е приемливо ! Да се разкара по-скоро за да може тази иначе добра партия да се развива и да помага развитието на България !
138
4
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Истината бавно бавно ще излезе наяве. Русия си научи урока при войната с Грузия и сега се води информационна война с тази разлика че в момента руснаците са подготвени за ответен удар срещу лицемерният запад-европедали лизбийки педофили и прочие гнусняри!
137
16
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Много ми е кеф,че това недоразумение Сидеров няма да е в следващия парламент...А само как раздаваше надница от по 20 лв на ден.
136
10
 
8
 
! Отговори
П.Петров преди 10 години
Позицията на България трябва да е, Мирно разрешаване на конфликта, референдум и избори в Украйна в най-кратки срокове, гарантиране равенство на правата на всички граждани независимо от етническата принадлежност, Референдум в Кримската автономия.Неутралитет, когато става дума за намеса във вътрешните работи на друга държава, военен и икономически натиск, няма как да има, защото същия може да дойде и до нас.А Сидероглу е ясен, вече се обряза по нареждане от Москва. Който плаща поръчва музиката или квиченето...
135
17
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Това руско пресаташе и недоразумение Сидеров да вземе да се прибере в казармата си...
134
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Извадка от протеклия под тази статия форумен дебат ще бъде анализиран и използван по линия генерирани на определни обществени настроения.Аз,като върл атакист,признавам,че коментирате винаги са били максимум в 30% подкрепа за АТАКАТук виждам много над 50%. Изпитанието на събитията и фактите направиха много маски да паднат,да се види кой какво защитава и с кого наистина се коалира.Алтернативата на Орбан и Путин,Сидеров,отново ще бъде набутан в гнусен скандал много скоро. Неможе такова одобрение
133
0
 
4
 
! Отговори
:) преди 10 години
The recent threats by the US, sanctions against Russia, are beyond insane. Russia could sanction the US, not the other way around and the idea of isolating Russia is infantile, Gordon Duff wrote on Wednesday.He also noted that the disintegration of Ukraine was an aforethought plot devised by the US Central Intelligence Agency (CIA).Ukraine served as a Cold War battleground before the former Soviet Union collapsed in 1991.Destabilizing Ukraine was a CIA priority and working with Ukrainian groups in the US and expats around the world was a major effort for a number of intelligence agenc
132
13
 
8
 
! Отговори
агент преди 10 години
Оставете самите жители на Украйна да решат съдбата си. Атакистите проявяват двоен стандарт. Изобщо те приличат повече на подстрекателите от Майдана. Такива хора и организации нямат бъдеще.
131
15
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Браво на Волен Сидеров ! Отново единствено АТАКА заема точна, адекватна и разумна позиция !
130
5
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Снайперистите, които стреляха по протестиращите и по полицаите в Киев, са наети от някой от лидерите на Майдана. Това се чува във запис, разпространен в сайта за видеосподеляне Ютюб, между върховния представител на ЕС по външните работи Катрин Аштън и естонския външен министър Урмас Пает.
129
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Russia is in a strong position to harm the interests of the United States and the European Union should they decide to impose sanctions on Moscow over the crisis in Ukraine, an analyst tells Press TV.Eric Draitsers remarks come in reaction to threats by Washington and European governments to take punitive action against Moscow over its actions in Ukraine specially its military build-up in the Ukrainian territory of Crimea.If any such action were taken certainly Russia has plenty of tools that it could use that could very severely hurt both the United States and its European partners, the an
128
2
 
19
 
! Отговори
Иво преди 10 години
До 55И тук ще има! Всъщност ИМА! Ето, аз например съм твърдо зад руската политика - в Сирия спряха войната, онази ГОЛЯМАТА! Набиха Саакашвили (а аз силно симпатизирам на грузинския народ!). Показаха на японците кукиш за Курилите. И сега да допуснат някой да се *** със Севастопол? Ще има "Севастопольский вальс"! Китай и Индия тихо поддържат Русия.
127
3
 
22
 
! Отговори
Filip shopa преди 10 години
САЩ и ЕС са подготвяли случилото се на Площада на независимостта в столицата на Украйна в продължение на няколко години, заяви пред международен канал Прес ТВ бившият служител на американското разузнаване Скот Ричард.Според него, преките държавни разходи на САЩ за протестите в Киев са надхвърлили 5 милиарда долара. Бившият служител на ЦРУ нарежда сред основните спонсори на държавния преврат в Украйна основателя на сайта за онлайн търговия eBay Пиер Омидияр и американския милиардер, и борсов спекулант Джордж Сорос.Според Ричард, причините за украински събития са икономически и геополитиче
126
3
 
10
 
! Отговори
Румен221 преди 10 години
Приятели, не спорете...Крим е автономна република със собствен Парламент и Правителство..., и още не е окупирала съседната и Киевска област...!!!- Кримските жители, АКО ИСКАТ ЩЕ СА В СЪСТАВА НА РУСИЯ..., макар че могат да поискат и да са в състава на България..., където са били по време на кубратовата Стара Велика България (заедно с Русия и Украйна)... Въпроса е:- Ако Путин ги приеме в Русия, дали ще поиска Кримската република да влезе в Русия заедно със северната си Киевска провинция!?!?!Но най-добре е - Да правят референдуми и да се връщат в България...