"Атака" зове за неутралитет по кризата в Украйна

Там беше извършен един държавен преврат, убеден е Сидеров
197
"Атака" зове за неутралитет по кризата в Украйна
Волен Сидеров Снимка: архив, БТА

"Атака" поиска парламентът да излезе с декларация за неутралитет на България по кризата в Украйна.

Според лидера на партията Волен Сидеров има опасност да бъдем въвлечени във военни действия, защото съществува риск военните бази у нас, ползвани от САЩ, да бъдат използвани за действия срещу други страни.

„Предлагаме декларация, в която се изразява безпокойство от намесата на външни фактори в политическия живот на Украйна”, каза Сидеров.

Имаме предвид това, че в последните седмици в Киев действаха въоръжени и финансирани от други страни терористи, които извършиха убийства, палежи и грабежи, добави той.

Според него "тези терористи бяха пряко подстрекавани от официални лица на други държави, например помощник държавния секретар на САЩ, сенатори от САЩ и други официални лица, представляващи държави от ЕС". Тези организации и лица подпомагаха пряко групи и елементи, които изразяваха открито фашистки и семитски възгледи, бяха просто криминални елементи, обвини лидерът на националистите.

В Украйна всъщност беше извършен един държавен преврат, каза Сидеров и настоя България ясно да каже, че е „против държавни преврати, където и да било по света”.

Същевременно Сидеров попита каква е позицията на българското правителство. Той отправи остра и критична бележка към външния министър Кристиан Вигенин, че е направил изпреварващо изявление за Украйна и би трябвало да му бъде потърсена отговорност.

„България трябва да осъди всяка форма на екстремизъм и радикализъм и в частност опитите за дискриминиране и асимилация на българите от страна на днешните управляващи в Киев, заяви Сидеров. Трябва да кажем ясно, че в Украйна има наши сънародници, които трябва да защитим при всички условия”, добави той.

По-рано от ГЕРБ също настояха правителството да излезе с ясна позиция относно ситуацията в Украйна, както и премиерът и външният министър да настояват за помощ и съдействие от европейските страни в случай на икономически последици от мерките, които могат да предприемат европейските страни и Русия при задълбочаване на конфликта в Украйна.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


197
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
105
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Вижда се кой е жалка *** на американските фаишисти- това е ГРОБ и истинските патриоти антиционисти-Атака.
104
14
 
7
 
! Отговори
лилипут Сидерчо преди 10 години
От цял свят хора се стичат да искат убежище и по-добър живот в Куба, Русия и Китай - любимите държави на Сидеров! Империалистите от Европа и Северна Америка треперят само като си помислят за нашия смел-патриотар, скрит под маса. Абе вие акъл имате ли да слушате изобщо такъв ***!!
103
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До Герчо с метлатайес, йес, абсолютно вярно метльо, напра'о ти ка'ам 'начи-й, Бог си!, Не'ам думи...
102
10
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Този *** какъв морал има да говори за държавата?
101
10
 
9
 
! Отговори
Батман преди 10 години
До истинаНе миличък! Точно в Украйна движението е патриотично, борбата е на украинци срещу руснаци и те защитават родината си. Ама къде ще го разберем ние тук като знаме са ви националисти продажници като Сидеров!!!
100
12
 
8
 
! Отговори
bazooka преди 10 години
Още Захари Стоянов е казал, че не може да си патриот и да подкрепяш Русия - империята, която от повече от век ни е стъпила на главата и откъдето идват най-големите злини за България. Так че Сидеров не е нито националист, нито патриот, а продажен лилипут, *** на "рубладжии" и турци. Какъв патриотизъм, какви пет рубли!
99
4
 
6
 
! Отговори
Герчо с метлата преди 10 години
България могат да е вдигнат на крака и да и възстановят икономиката само партии като тази на Ссидеров и партийните секретари на Тодор Живков,Други- НЕ оти крадат
98
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Покрай кризата в Украйна, България се сдоби с един уникат - Неутрален националист
97
5
 
5
 
! Отговори
Случай за реванш преди 10 години
Сидер вожд да събере под знамето на атаката всички свой последователи и да направят опълченска чета или по-скоро опълченски полк, който да отиде да воюва срещу "преврата" в Украйна. Така да изпълни с подобаващ плам своя (интер)националистически дълг.
96
8
 
13
 
! Отговори
истина преди 10 години
Наи после почнаха,ами бавно,бавно да разбират,че в Украина беше един дьржавен преврат от група вьорьжени терористи.
95
8
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Бригадата на Местан Бей е в форума. Плюе здраво ибрика.
94
18
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Само *** може да зове за неутралитет!
93
3
 
11
 
! Отговори
Коктейл със Сайдер преди 10 години
"Атака" зове за неутралитет"...,но " в Украйна има наши сънародници, които трябва да защитим при всички условия !!!
92
6
 
5
 
! Отговори
бобо преди 10 години
До Шерлок: тоя *** Сидеров и шайка ако е националист значи аз, не съм българин!!!
91
8
 
3
 
! Отговори
бобо преди 10 години
евала *** сидеров!!! Така е,прав си щото там има държава!!! А,ние какво искаме като нямаме държава,а само парцали заградени в една сграда!!! Парцалите трябва да се горят!!!!!
90
16
 
4
 
! Отговори
Шерлок преди 10 години
През последните дни стана очевидно ясно какво в партия Атака не подхожда на определението й "националистическа".. Ами, че тя си е националистическа наистина, само че не българска, а руска!
89
4
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Правили ме РОБ!!Каква независимост ще градите бе,плюнка на световната карта???Какъв фактор сте в световната политика,че независимост да търсите??Затова ли се лашкате от съюз в съюз,кой от кой по-гаден и от национална катастрофи към следваща такава!!!Независимост!!!Питайте първо тези от новия съюз дали ще ви я дадат!!!!!
88
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Да се обвързват които и да е политици със сегашното правителство е неправилно. Не бива да сме посредник м/у ЕС и Украйна. Утре това терористично правителство може да падне, но поетите ангажименти си остават в очите на Европа. Ангажименти на БЪЛГАРИЯ към Украйна, а не ангажименти на ЕС, които ни принудиха да се нагърбим с тези ангажименти.Въобще всички родни депутати се представиха като п****. Само Волен оцени опасността от бъдещи подмолни действия на Европата срещу нас.Бог да ни пази и нас и Укр
87
3
 
10
 
! Отговори
Рали1 преди 10 години
86 Анонимен ,Който ни освободи,той ще ни пороби!" Васил ЛевскиНационалисти сме,българи сме,поне да си научим историята и да се поучим от грешките.Докато нямаме истински държавници в България ,политиката ни ще е все слугинска !
86
2
 
9
 
! Отговори
До 83 преди 10 години
Нима не знаеш, че Алекс Джоунс е ционистка пионка? Отдавна е разобличен . Ционистите си имат хора, даже които да ги плюят. Да плюят по периферията, но не и в дълбочина ;)