"Атака" зове за неутралитет по кризата в Украйна

Там беше извършен един държавен преврат, убеден е Сидеров
197
"Атака" зове за неутралитет по кризата в Украйна
Волен Сидеров Снимка: архив, БТА

"Атака" поиска парламентът да излезе с декларация за неутралитет на България по кризата в Украйна.

Според лидера на партията Волен Сидеров има опасност да бъдем въвлечени във военни действия, защото съществува риск военните бази у нас, ползвани от САЩ, да бъдат използвани за действия срещу други страни.

„Предлагаме декларация, в която се изразява безпокойство от намесата на външни фактори в политическия живот на Украйна”, каза Сидеров.

Имаме предвид това, че в последните седмици в Киев действаха въоръжени и финансирани от други страни терористи, които извършиха убийства, палежи и грабежи, добави той.

Според него "тези терористи бяха пряко подстрекавани от официални лица на други държави, например помощник държавния секретар на САЩ, сенатори от САЩ и други официални лица, представляващи държави от ЕС". Тези организации и лица подпомагаха пряко групи и елементи, които изразяваха открито фашистки и семитски възгледи, бяха просто криминални елементи, обвини лидерът на националистите.

В Украйна всъщност беше извършен един държавен преврат, каза Сидеров и настоя България ясно да каже, че е „против държавни преврати, където и да било по света”.

Същевременно Сидеров попита каква е позицията на българското правителство. Той отправи остра и критична бележка към външния министър Кристиан Вигенин, че е направил изпреварващо изявление за Украйна и би трябвало да му бъде потърсена отговорност.

„България трябва да осъди всяка форма на екстремизъм и радикализъм и в частност опитите за дискриминиране и асимилация на българите от страна на днешните управляващи в Киев, заяви Сидеров. Трябва да кажем ясно, че в Украйна има наши сънародници, които трябва да защитим при всички условия”, добави той.

По-рано от ГЕРБ също настояха правителството да излезе с ясна позиция относно ситуацията в Украйна, както и премиерът и външният министър да настояват за помощ и съдействие от европейските страни в случай на икономически последици от мерките, които могат да предприемат европейските страни и Русия при задълбочаване на конфликта в Украйна.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


197
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
85
7
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Ако Русия успее да направи заплатите в България 700 евро чрез съживяване с 15-20 милиарда долара европейската ни икономика,да възстанови заводи,предприятия,фабрики,осигури пазар и нови работни места-пикая моментално без да се замислям на европейските ви ценности,демокрация,директиви,комисии и комисари от Брюксел!!!А излизането от съюза на тарикатите-ЕС,които ми дава право на свободно придвижвани като роб и камериер на цялата му територия,прави това напълно реално и постижимо!!
84
2
 
11
 
! Отговори
езичник преди 10 години
наемниците от сирия се прехвърлиха в Украйна. на заплата са в цру и мосад. целта е тотално поробване на хората и унищожение на християнството.
83
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Абсолютно прав е Сидеров в случая.
82
2
 
15
 
! Отговори
Tina преди 10 години
Прав е."Първите" "мъже" в страната за пореден път подложиха България на срам с изказванията си.Просто да замълчат. По-престижно е.Подобието на главнокомандващ да внимава много, защото и един български войник изпратен в Крим ще му струва главата.
81
1
 
8
 
! Отговори
до 89 преди 10 години
Тия войски там мой човек, не са там слуайно - те са там по едно споразумение на руся с украйна, оон и нато - имаше смяна на власта нормално е войските по право там да се услушат има ли промяна в нагласата на местните..Ако Украйна нападне базите на Русия там .. Украйна ще наруши правилата а не Русия. Това дали някой се е разходил с пушка там или не са спекулации.
80
6
 
5
 
! Отговори
ViturStSt преди 10 години
Неутралитет? Егати крайното типично националистическо изказване.Много е остър Волен, много.
79
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До 83Да да има радио шоу ..Понеже бях в Сан Антонио а той е от околията, не знам колко е известен в целите щати .. но там по-улицата се говори за него тук като за луд фашист, ту като за националист и затова го сравних със Сидера.
78
14
 
3
 
! Отговори
? преди 10 години
Позицията на Китай и Турция е,че Украйна е тема на украинците,без чужда намеса.Казахстан и Беларус-също.А руските войски в Крим и Източна Украйна,руските ,,отряди за самозащита'' в чужда страна, какво правят там?Такава трябва да е и нашата позиция,защото Хитлер при окупацията на Судетите също e отишъл да помага и е провел референдум.2014 не е 1938.
77
6
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
НА МИТИНГА НА АТАКА ИМАШЕ ЕДИН НАДПИС НА СЦЕНАТА НЕ НИ ОСВОБОДИ EU А РУСИЯ БРАТСКА РУСИЯ КОЛКО ОТ ДНЕШНИТЕ ПОЛИТИЦИ ГО КАЗВАТ ТОВА НА 3 МАРТ. СТРАХУВАТ СЕ ДА НЕ ИМ ОПЪВАТ УШИТЕ ОТ ВШИНГТОН ЖАЛКИ СЪЩЕСТВА НА ХОРА
76
4
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Атака става все по-силна и обичана от българите партия. Въпреки медийните опити, да се внуши на народа, че Сидеров работи срещу него, очите на хората са отворени и различават ясно плитката заблуда, дирижирана от ционистки течения, чиито зли сили са на изчерпване ... Затова и дращят.
75
7
 
4
 
! Отговори
Пешко преди 10 години
До АЗОбаче Сайдера не противопоставя САЩ на РУСия, а ЕС на Русия.
74
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До АЗАлекс Джоунс - infowars
73
7
 
3
 
! Отговори
Рали1 преди 10 години
Я за момент си оставете опорните точки и вижте реалността.С бази,ползвани от САЩ ще сме на страната на Русия и ще се бием срещу украинците, които в огромната си част са потомствени българи?Или ще пазим неутралитет,как?Като сме си подложили задните части на кого ли не.Зависими от САЩ,Русия,Турция.И ще защитим украинците ,като ще им затворим границата за да не идват тук?Молете се да не се случва най-лошото,че с всичките ни политици,дето ги имаме,сме за никъде .Поредните кьорфишеци за наивници.
72
10
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Лошо е когато не си пие хапчетата - много болни мозъци има в парламента
71
5
 
12
 
! Отговори
АЗ преди 10 години
Бил съм в щатите и в Мегаполис и в кънтри сайта и знам кви са ***, бил съм в Москва, другаде в Русия не.. разлика в хората е голяма - Руснаците са точно толкова добре колкото и масата американци - но са много по-умни и по-единни от холивудците. Защо пиша това ли - за да разберете на кой вярвам. В щатите има един Алекс Джун ли беше - нещо подобно на Сидера, но не е политик , и той ги яде големи *** там.
70
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Ей, аре оставете ги гласоподавателите на комунистите, остваете ги!ГЕРБерстите и БСПарите са кръвожадни изнасилвачи, искат да колят глави в Сирия, да избиват дечица, да превземат държави и да се лее кръв!Кой води дебат с такива изверги!Нашия дълг е да сме на страната на истината и на правото дело!Много ясно, че ще умират от злоба като го видят, нали Сидер им се кани да ги вкара в зандана, нали иска да ренационализира сектора, за да има пара за народа, не за частна мутра с 100 джипа и 6 къщи
69
12
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
сидерооооооооооов, мишко недна!
68
0
 
11
 
! Отговори
radostina.koleva.35 преди 10 години
Нека парламентът излезе с позиция, че епротив извършването на държавни преврати по насилствен начин, в която и да е държава по света.В Украйна всъщност беше извършен един държавен преврат...."
67
11
 
5
 
! Отговори
Браво преди 10 години
на руските партии в БЪЛГАРИЯ.В Украйна на първа страница на вестник се яви ,,Адолф Путин''а тоя що не иде да го цунка.Възрожденците са казвали-КОЙТО ТЕ ПОКРОВИТЕЛСТВА,ТОЙ ТИ СТАВА ГОСПОДАР,другарю сидеров,че и АГА.
66
2
 
8
 
! Отговори
Станислав Стоименов преди 10 години
В състава на това правителство участват 4 министри (един от които вицепремиер) от Всеукраинско обединение Свобода екстремистка партия, изповядваща неонацистка идеология, чиито представители отправят заплахи срещу малцинствата в Украйна и се борят за ограничаване и дори забрана на употребата на малцинствените езици, вкл. българския.....и т.н. и Вие драги ми управници, искате да вземем отношение- да ги пратим на сигурна смърт ли, какво?