"Атака" зове за неутралитет по кризата в Украйна

Там беше извършен един държавен преврат, убеден е Сидеров
197
"Атака" зове за неутралитет по кризата в Украйна
Волен Сидеров Снимка: архив, БТА

"Атака" поиска парламентът да излезе с декларация за неутралитет на България по кризата в Украйна.

Според лидера на партията Волен Сидеров има опасност да бъдем въвлечени във военни действия, защото съществува риск военните бази у нас, ползвани от САЩ, да бъдат използвани за действия срещу други страни.

„Предлагаме декларация, в която се изразява безпокойство от намесата на външни фактори в политическия живот на Украйна”, каза Сидеров.

Имаме предвид това, че в последните седмици в Киев действаха въоръжени и финансирани от други страни терористи, които извършиха убийства, палежи и грабежи, добави той.

Според него "тези терористи бяха пряко подстрекавани от официални лица на други държави, например помощник държавния секретар на САЩ, сенатори от САЩ и други официални лица, представляващи държави от ЕС". Тези организации и лица подпомагаха пряко групи и елементи, които изразяваха открито фашистки и семитски възгледи, бяха просто криминални елементи, обвини лидерът на националистите.

В Украйна всъщност беше извършен един държавен преврат, каза Сидеров и настоя България ясно да каже, че е „против държавни преврати, където и да било по света”.

Същевременно Сидеров попита каква е позицията на българското правителство. Той отправи остра и критична бележка към външния министър Кристиан Вигенин, че е направил изпреварващо изявление за Украйна и би трябвало да му бъде потърсена отговорност.

„България трябва да осъди всяка форма на екстремизъм и радикализъм и в частност опитите за дискриминиране и асимилация на българите от страна на днешните управляващи в Киев, заяви Сидеров. Трябва да кажем ясно, че в Украйна има наши сънародници, които трябва да защитим при всички условия”, добави той.

По-рано от ГЕРБ също настояха правителството да излезе с ясна позиция относно ситуацията в Украйна, както и премиерът и външният министър да настояват за помощ и съдействие от европейските страни в случай на икономически последици от мерките, които могат да предприемат европейските страни и Русия при задълбочаване на конфликта в Украйна.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


197
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
65
9
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Атакисти, явно и на вас са ви спуснали "опорни точки". Давайте с минусите !
64
6
 
10
 
! Отговори
radostina.koleva.35 преди 10 години
АТАКА е категорично против участието на РБ в евентуална въоръжена намеса.Събитията, разтърсили Република Украйна, все още не са получили адекватна и обективна оценка от страна на международните организации и националните правителства. Легитимността на новите власти в Киев е твърде спорна предвид едностранното нарушаване от страна на опозицията на постигнатото на 21 февруари 2014 г. споразумение за примирие, подписано и от външните министри на Германия, Франция и Полша. Има голяма намеса на външни фактори в политическия живот на Украйна- САЩ и организации, финансирани от САЩ". Нека парламентъ
63
9
 
22
 
! Отговори
Петър Петров преди 10 години
ПП АТАКА пак излезе с най- правилната и честна позиция, за разлика от останалите парламентарни партии...
62
15
 
11
 
! Отговори
Демократ преди 10 години
Каквото иска Сидеров винаги обратното действие ще е правилното.
61
5
 
11
 
! Отговори
Станислав Стоименов преди 10 години
отново Атака е с правилната позиция,...пълен неутралитет!!! АТАКА се обявява категорично против участието на Република България в евентуална въоръжена намеса.Събитията, разтърсили Република Украйна, все още не са получили адекватна и обективна оценка от страна на международните организации и националните правителства. Първо, легитимността на новите власти в Киев е твърде спорна...В състава на това правителство участват 4 министри (един от които вицепремиер) от Всеукраинско обединение Свобода екстремистка партия, изповядваща неонацистка идеология, чиито представители отправят заплахи срещ
60
6
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
уж е против ама си подкрепя правителството
59
5
 
8
 
! Отговори
Стамат преди 10 години
-ДЪРЖАВНИТЕ БОЛНИЦИ ТРЯБВА ДА СА БЕЗПЛАТНИ-ОТКРАДНАХА НИ БЕЗПЛАТНОТО ЗДРАВЕОПАЗВАНЕ-ПЕНСИОННИТЕ ФОНДОВЕ СЕ ИЗТОЧВАТ КЪМ ШВЕЙЦАРИЯ-ДЪРЖАВАТА НИ Е НАЙ-ГОЛЕМИЯ ПРЕСТЪПНИК-БЪЛГАРИЯ СЕ САМОИЗЯЖДА-ОСНОВНИЯТ ПРОБЛЕМ: БОЛШЕВИШКАТА СЪДЕБНА СИСТЕМА-НЕ СА ВИНОВНИ ***, ВИНОВНА Е ДЪРЖАВАТА-ТРЕНЧЕВ Е ГНУСЕН *** И ЧЕНГЕ-СТОПАНСКАТА КАМАРА: КУПЧИНА СКОПЕНИ ЧЕНГЕТА-ВОЛЕН СИДЕРОВ: С ОСКАР ЗА ГЛАВНА ЖЕНСКА РОЛЯ-ДОГАН И МОНТЕРЕЙЦИ УПРАВЛЯВАТ БЪЛГАРИЯ И ТЯ Е ЗАПРИЛИЧАЛА НА АНАДОЛСКИ КЛОЗЕТ
58
8
 
8
 
! Отговори
Иха преди 10 години
В целия свят замириса на вотка .. Русия се събуди - горките каубои.. приятен фалит.
57
15
 
9
 
! Отговори
ПАРТИЯ = МАФИЯ преди 10 години
Болен Ибрикчиев като го видя в мен напира желанието да му ковна само една, бързо и яростно в брадичката, и да му увисне фашисткото чене лицемерно, гнусно !
56
7
 
22
 
! Отговори
Гакя преди 10 години
И с кое от действията си показва, че е на страната на Русия, още повече пък на Турция, вие луди ли сте, *** ли сте, какви сте? Това, че не иска България да пострада от цялата история, не означава, че го прави, защото е на страната на някого си. А от друга страна няма как да е хем за Русия, хем за Турция
55
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Не мога да разбера едно:Защо българите не искаме да получаваме отстъпки в цени на горива такива каквито получаваше до сега Украйна от Русия?Защо не искаме при нас да се налеят 15-20 милиарда долара ако и да е заем от Русия след като не сме виждали за 25 години преход такъв от европартньорите!Какво лошо има да се възстановят предприятия и заводи,които да работят с руски суровини и да имат осигурен пазар,такъв какъвто не видяхме за 25 години преход?Защо ще плащаме един реактор на цената на 2 руски
54
7
 
14
 
! Отговори
пенсия преди 10 години
Този път Сидер - ага е прав.Онзи туземец от хамерика взел акъл да дава.
53
4
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Ами да ви кажа аз се моля на Бога, АТАКА да я спонсорират Руснаците и Путин!Ама ме съмнява!Само АТАКА+Путин може да ни извади главата от гьола!А простата логика е следната, Волен може да ви обещае по-високи заплати, може и мерцедеси, въпросът е, че обещава нещо конкретно за разлика от другите, ако не го изпълни можете да го свалите веднага, а другите само ви клатят в абстрактните приоритети на модерното ни общество и напредък!
52
2
 
7
 
! Отговори
хаха преди 10 години
Модерния *** да не е от роми, а от национални предатели.. викам аз.В украйна предатели гепиха салама от цуцорковци - на топа пак е народа.В България всички са хем цуцорковци хем предатели - народа омотан и тегли ли тегли, сега и позиция да даваме .. САЩ, Русия, Еврото да се таковат у таковата.. ние трябв да излезем от всякъде, да върнем казармата и златния лев .. боли ме фара за чужди инвестиции, боли ме фара за ЕРП-тата и за Сидера ме боли .. Една дъжава е силна когато се справя сама.
51
9
 
5
 
! Отговори
dan преди 10 години
За сетен път им лъсва проруския *** затова Станишев се чуди къде да си го завре/имам предвид *** си/
50
11
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
*** - нали беше националист - що подкрепяш Русия и турците?
49
2
 
2
 
! Отговори
ха преди 10 години
До АнонименТотално омотан си брат.
48
10
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
какво стана с Евро заплатите и пенсиите
47
12
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Изключително адекватна позиция на един истински политик.
46
1
 
8
 
! Отговори
До 45-и: преди 10 години
Само не знам кой колониализъм е по-лош като вариант - този, срещу който се "борят", или този, който им се налага в момента?! Съдейки по горчивия вече опит на милата ни татковина /а и не само на нея/ май вторият печели...