"Атака" зове за неутралитет по кризата в Украйна

Там беше извършен един държавен преврат, убеден е Сидеров
197
"Атака" зове за неутралитет по кризата в Украйна
Волен Сидеров Снимка: архив, БТА

"Атака" поиска парламентът да излезе с декларация за неутралитет на България по кризата в Украйна.

Според лидера на партията Волен Сидеров има опасност да бъдем въвлечени във военни действия, защото съществува риск военните бази у нас, ползвани от САЩ, да бъдат използвани за действия срещу други страни.

„Предлагаме декларация, в която се изразява безпокойство от намесата на външни фактори в политическия живот на Украйна”, каза Сидеров.

Имаме предвид това, че в последните седмици в Киев действаха въоръжени и финансирани от други страни терористи, които извършиха убийства, палежи и грабежи, добави той.

Според него "тези терористи бяха пряко подстрекавани от официални лица на други държави, например помощник държавния секретар на САЩ, сенатори от САЩ и други официални лица, представляващи държави от ЕС". Тези организации и лица подпомагаха пряко групи и елементи, които изразяваха открито фашистки и семитски възгледи, бяха просто криминални елементи, обвини лидерът на националистите.

В Украйна всъщност беше извършен един държавен преврат, каза Сидеров и настоя България ясно да каже, че е „против държавни преврати, където и да било по света”.

Същевременно Сидеров попита каква е позицията на българското правителство. Той отправи остра и критична бележка към външния министър Кристиан Вигенин, че е направил изпреварващо изявление за Украйна и би трябвало да му бъде потърсена отговорност.

„България трябва да осъди всяка форма на екстремизъм и радикализъм и в частност опитите за дискриминиране и асимилация на българите от страна на днешните управляващи в Киев, заяви Сидеров. Трябва да кажем ясно, че в Украйна има наши сънародници, които трябва да защитим при всички условия”, добави той.

По-рано от ГЕРБ също настояха правителството да излезе с ясна позиция относно ситуацията в Украйна, както и премиерът и външният министър да настояват за помощ и съдействие от европейските страни в случай на икономически последици от мерките, които могат да предприемат европейските страни и Русия при задълбочаване на конфликта в Украйна.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


197
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
165
2
 
2
 
! Отговори
Ха ха преди 10 години
Русофилът Сидеров нещо се е превъзбудило на тема Русия и България. Ще остави на мира гейовете за известно време.
164
0
 
0
 
! Отговори
Сидеров преди 10 години
*** като 90% от българите.
163
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Сидеров крещя няколко дни срещу злите украйнци и сега се кротна и зове за неутралитет.
162
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
ВСИЧКИ ГОЛЕМИ СЪБИТИЯ СЕ ПРЕДИЗВИКВАИ И УПРАВЛЯВАТ В ЕДИН ЦЕНТЪР В НЮ ИОРК ОТ Т.Н ЗАДКУЛИСИЕ/ .Т.Н СОЦ .СТРАНИ,ПЕРЕСТОЙКАТА,АРАБСКАТА ПРОЛЕТ,СИРИЯ И СЕГА УКПАЙНА.ТОВА ЗАДКУЛИСИЕ ИСКА ДА УПРАВЛЯА ЦЯЛ СВЯТ.И УСПЯВА ЗА СЕГА.СВАЛЯНЕ НА ЕДНИ ДИКТАТУРИ И ЗАМЕНЯНЕТО С ДРУГИ.МИРЪТ Е ВОЙНА И ВОЙНАИА Е МИР.КРЪВТА СТАВА ЗЛАТО БЕШЕ КАЗАЛ ЕДИН.
161
2
 
4
 
! Отговори
Миленка Драганова преди 10 години
ПП АТАКА пак излезе с най- правилната и честна позиция, за разлика от останалите парламентарни партии...
160
2
 
4
 
! Отговори
Мирослав Недялков преди 10 години
Нека парламентът излезе с позиция, че е против извършването на държавни преврати по насилствен начин, в която и да е държава по света. В Украйна всъщност беше извършен един държавен преврат....", за това Атака иска пълен неутралитет!!!
159
0
 
4
 
! Отговори
Константин Близнаков преди 10 години
АТАКА е категорично против участието на РБ в евентуална въоръжена намеса.Събитията, разтърсили Република Украйна, все още не са получили адекватна и обективна оценка от страна на международните организации и националните правителства. Има голяма намеса на външни фактори в политическия живот на Украйна- САЩ и организации, финансирани от САЩ".Легитимността на новите власти в Киев е твърде спорна...В състава на това правителство участват министри, koito отправят заплахи срещу малцинствата...
158
3
 
2
 
! Отговори
radostina.koleva.35 преди 10 години
В Украйна бе извършен държавен преврат! Украинци убиваха СВОИ! Патриоти наши, превратаджиите забраниха БЪЛГАРСКИЯ ЕЗИК, КАКТО ЗАБРАНИХА РУСКИЯ! Вашият отговор сега какъв ще е- пак ли да взимаме отношение? -Не! За това подкрепям Атака- пълен неутралитет.ЕДИНСТВЕНО АДЕКВАТНА НА СИТУАЦИЯТА е АТАКА. ТОВА ДА НАКАРАШ НАРОДИ КАТО РУСКИЯ И УКРАИНСКИЯ ДА ВОЮВАТ ПОМЕЖДУ СИ... НЯМАМ ДУМИ! "ДОБРЕ" СИ СВЪРШИХА РАБОТАТА МРЪСНИТЕ ЦИОНИСТИ, НО ДАНО ДА ИМ ИЗЛЯЗАТ КРИВИ СМЕТКИТЕ И ДА СИ ГО ПОЛУЧАТ И ТЕ НЯКОЙ ДЕН.
157
2
 
3
 
! Отговори
Красен преди 10 години
Бъдещето на България- АТАКА
156
8
 
2
 
! Отговори
любо преди 10 години
Както е подкарал, той и ваканция в Париж и Куба ще поиска ...
155
8
 
4
 
! Отговори
ник преди 10 години
Спри да лъжеш хората и се засрами ! Какво ли не правят хора като Сидеров ,за да се докопат до същинската власт !
154
3
 
3
 
! Отговори
любо преди 10 години
Всеки нормален българин би искал минимална заплата 700 евро на месец и пенсията да стане 500 лева ,но това в България няма как да стане ,поради ред причини !
153
7
 
6
 
! Отговори
любо преди 10 години
Волене ,откажи се от политиката ,всяка твоя дума е нереална !
152
3
 
4
 
! Отговори
ник преди 10 години
Ние не можем да си оправим вътре в държавата проблемите, как може да се месим в политиката на Украйна.
151
3
 
1
 
! Отговори
ник преди 10 години
И какво трябва да се направи, да влезем във война ли и да има още повече кръвопролития.
150
7
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Лудото джудже Сайдеров е ***, от най-долно качество! На него предателството, русофилството и лакомията са му в кръвта...
149
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Когато водачите на *** в България, са в съюз с комунисти и турци - резултатът е ..налице ...
148
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Сидер-ага наричаше Евросъюза - "Империя на Антихриста", а гуляе на воля из локалите на европейската столица и тропа по вратите на Европарламента.
147
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Тоя е уникално кух. Не му ли омръзна да се излага ?! *** с *** е сиромашкия....
146
8
 
1
 
! Отговори
Лумпени винаги има преди 10 години
Докато има балъци, които да вярват на Воленчо, "Атака" ще е в парламента. Явно тия хора са глупави и като чуят 1 милион минимална заплата и се чувстват богаташи. Те не знаят и не са чували какво е инфлация и ще се закачат много лесно на въдицата на Сидеров.