Май ще изскочат злоупотреби за оградата по границата

Орешарски: Страхувам се, че хипотезата ми е била основателна
Обновена: 5 мар 2014 15:54 | 5 мар 2014 15:53, Камелия Цветанова
56
Май ще изскочат злоупотреби за оградата по границата
Снимка: архив, Impact Press Group

Май ще се окаже, че е имало опит за злоупотреби по изграждането на телената ограда по границата ни с Турция, чиято цел е да спре бежанския поток. Това стана ясно от думите на премиера Пламен Орешарски, който преди седмици назначи пълна финансова ревизия, защото се оказа, че съоръжението поскъпна.

„Докладът е в начален етап и не бих искал да го коментирам, но се страхувам, че хипотезата ми е била основателна за проверката на оградата”, заяви той.

В края на седмицата окончателният доклад на проверяващите ще е готов и той ще бъде публичен, обеща премиерът.

Отпуснати са 9,6 милиона, но при условие, че се плащат само при проверени разходни документи, което също е превантивен контрол. Сумата от 22 милиона вероятно включва целия пакет от мерки, които са финансирани за справяне с бежанската  вълна, отговори Орешарски на депутата от ГЕРБ Александър Ненков, който поиска да знае как се харчат парите за оградата.

Още по темата
Премиерът защити решението на военните изграждането на съоръжението да става с процедури по договаряне, защото в противен случай вероятно още щяха да се чакат обществените поръчки.

Лидерът на „Атака” Волен Сидеров използва блиц контрола, за да попита премиера Пламен Орешарски защо се е срещнал с външния министър на Турция Ахмет Давутоглу преди няколко дни, след като  дипломатът е с по-нисък ранг от него.

По време на визитата на министъра националистите отново показаха антитурските си настроения, като издигнаха плакати „Не на Турция в ЕС”, „Турция, извини се” пред сградите на Министерски съвет и президентството по време на срещите му с премиера и с държавния глава Росен Плевнелиев.

Орешарки обясни днес, че не е необичайна практика при посещение на външни министри те да се приемат от премиери и президенти.

”Посещението беше кратко и в по-големи детайли отношенията са се обсъждали на ниво външни министри. При посещението при мен обсъдихме напредъка в сектора на превозите, където имахме малки проблеми по-рано тази година и се уточнихме, че ще се проведе смесено заседание на двата кабинета по-късно през тази година, което беше отложено от миналата година. Най- вероятно то ще се проведе след евроизборите”, съобщи още премиерът.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


56
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
49
0
 
2
 
! Отговори
софиянец преди 10 години
И така- ето какво разбирам аз от тази статия- 2+2 в елементарната математика е 4. Но...според петорното счетоводство на черните каси на политическите партии може да е и 1,5 :) Вярно е, че не съм математик, не съм изгризал с кориците формулите в учебниците по теория на вероятностите/т.е. висшата математика/, но все си мисля, че при математиката, преподавана в 1-4 клас, 2+2 винаги прави 4:) Изобщо...."АЗ СЪМ ДЪРТА ПИЯНИЦА/ ПИЯ АЙРАН СЪС БАНИЦА...":)))))
48
0
 
7
 
! Отговори
анонимен преди 10 години
То злоупотребите вероятно ги има, но по-лошото е, че оградите все още ги няма!Докато се натуткат, ето - пролетта почти дойде, а със затоплянето на времето има вероятност да дойде нова, още по-голяма вълна от нелегално преминаващи границата ни.В крайна сметка ще се окаже, че парите ги няма, оградата също, а само много нови нелегални.
47
0
 
11
 
! Отговори
RIP BG преди 10 години
От май на май и минало още един мандат на кражби, далавери, нищоправене и затъване! Демографският часовник тиктака другари - скоро няма да остане абдали да ви слугуват ;) Какво ще правите тогава?
46
0
 
16
 
! Отговори
37755 преди 10 години
Всеки ден на това правителство са безумни кражби. Тази ограда е само какпка в морето от кражби на ДПС-БСП.
45
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Кой е консултанта на тая ограда ? Нема начин да нема такъв !
44
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До STARBUCKS-USA Орешарски гради хипотези за неща, които би трябвало да знае със сигурност. Нали се вършат под негово управление, да не говорим, че се води и икономист.
43
1
 
15
 
! Отговори
void преди 10 години
То ограда изобщо не ни трябва - да опънат само тел и на всеки 20 метра да виси табелка "Не влизай - комунисти" и това на няколко езика - и никой няма да припари в страната. Ама нали трябва да се източат едни пари...
42
13
 
1
 
! Отговори
Румен221 преди 10 години
Приятели,Че как ще влезем в Е.С.,Като, всеки ден рота Талибани пробиваше Боковата Шенгетска граница - С ТЯХ ТАЛИБАНИТЕ УСПЕШНО ПРОБИЛИ ШЕНГЕНСКАТА НИ ЗАЩИТА, по покана Боковия министър Н.Младен ДОСТИГНАТХА ЕДНА ДИВИЗИЯ ОТ 10 000 души...(Върховния главнокомандващ, Лъжльо Офшорналиев, само констатира пробива на Националната ни сигурност)- ДА ВИДИМ ЗА КОЛКО ВРЕМЕ В ПРОБИВА ЩЕ ВЛЕЗЕ ЦЯЛ ТАЛИБАНСКИ КОРПУС...(30 000 талибана... и Какво ще предприеме Лъжльо Офшорналиев).
41
0
 
11
 
! Отговори
s преди 10 години
не е май,сега още сме март а париците отдавна са го пооткраднали а ограда няма, и нема и да има,цирка в управлението на бг е пълен
40
0
 
7
 
! Отговори
Доколенков преди 10 години
ОЩЕ МЪЪЪЪЪЪНИЧКО И ЩЕ РАЗБЕРЕШ НА КОГО СЛУГУВАШ
39
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
А, има злоупотреби, ти сериозно... Не ти вярвам орех, вие сте все почтени меринджеи в това правителство, никой не би си позволил да злоупотреби...
38
0
 
19
 
! Отговори
софиянец преди 10 години
"... Сумата от 22 милиона вероятно включва целия пакет от мерки, които са финансирани за справяне с бежанската вълна, отговори Орешарски .." Абе, 'орех' , ти като финансист/ ако наистина си такъв/ с какво обичайно работиш - с думата "вероятно' или с писмени договори и писмени документи, в които стоят вписани точно определени цифри? КАК ЩЕ ИМА ДОГОВОР С ПИСМЕН ТЕКСТ И ЩЕ КАЗВАШ "ВЕРОЯТНО"?! Абе вие в ред ли сте? ОЩЕ МАЛКО И ПОЛИТИЦИТЕ ЩЕ ОТРЕЧЕТЕ И ЕЛЕМЕНТАРНАТА МАТЕМАТИКА...ПФУ- ЖАЛКА ***!
37
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
ОЩЕ НА СА Я ИЗГРАДИЛИ, НА КОГО СЛУЖИТЕ НА НАРОДА ,КОЙТО С МИЗЕРНИТЕ СИ ЗАПЛАТИ ВИ ИЗДЪРЖА ИЛИ НА ЧУЖДИ ОЛИГАРСИ
36
0
 
18
 
! Отговори
:) преди 10 години
Да не се окаже, че парите от изтегления заем са също оплюскани със злоупотреби. Хидроинженера се е хванал да твори отново?
35
0
 
15
 
! Отговори
БАБА ГИЦКА преди 10 години
ООО НЕ Е МАЙ, МАРТ Е И Е ИСТИНА ЧЕ ИМА ЗЛОУПОТРЕБИ И ТО ГОЛЕМИ.
34
0
 
22
 
! Отговори
STARBUCKS-USA преди 10 години
Добре,че Бойко повдигна въпроса за злоупотребите с тая ограда.А сега Орешарски,само как иска да си препише плюсовете за себе си. Хипотезата била негова......
33
1
 
23
 
! Отговори
Дупница преди 10 години
Май на Мая ще и се наложи да ходи със старите си модни парцалки и да носи на любимия цигари в затвора!
32
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Ко?!Ниие!Щом коматчиите са на власт няма такова нещо.Ама вие какво очаквате?Да няма далавера?ХА,ХА,ХА.
31
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Щом Орешарски избързва с признанието, значи всичко е ясно !
30
0
 
4
 
! Отговори
$$$$$ преди 10 години
злоупотреби такова животно няма в БГ.то няма цвят и мирис но папа гущери и понякога и еуро