Депутатско обзавеждане – нова кухня, нови коли

През т.г. парламентът е предвидил харчове за над 8,8 млн. лв.
6 мар 2014 08:20,
149
Депутатско обзавеждане – нова кухня, нови коли
Настоящите депутатски возила. Снимка: архив, Булфото

30 нови коли на стойност 1,2 млн. лв. ще купи парламентът през тази година.

Това става ясно от предварителното обявление, пуснато в сайта на Агенцията за обществени поръчки и цитирано от в. "24 часа".

Освен на нови лимузини депутатите ще се возят и на 3 нови бусчета, за които са заделени 300 хил. лв.

През т.г. парламентът е предвидил харчове чрез обществени поръчки с общ размер над 8,8 млн. лв. В обявлението са изброени 26 позиции, като транспортът е най-голямото перо.

Освен подмяната на автопарка в него са и доставката на бензин и на самолетни билети за нуждите на депутатите - и двете на стойност по 1,4 млн. лв.

За близо 88 000 пък ще се купува кухненско оборудване и домакински уреди за бюфетите и кухнята на парламента. 135 хил. ще отидат за хранителни стоки за служебните офиси. Букетите и венците за протоколни нужди трябва да се вместят в 75 хил. лв.

Предстои подмяна на дограмата в някои от депутатските апартаменти за 60 хил. лв. Големи ремонти ще има тази година и в почивната база на НС във Велинград. За 300 хил. ще бъдат ремонтирани тенис корт и спортно игрище, а за 30 хиляди ще се изгради детска площадка.

Там ще има подмяна на фасадни плочки, както и на тротоари по алеите - общо за над 350 хил. лв.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


149
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
43
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Пари за изграждане за ограда с Турция нямат,за пенсии иза децата дават колкото техните джобни пари за ден.А си вдигнаха заплатите ,сега коли нови , ремонти.Така ще е и вие младите интелигентните докога ,ще ги търпите, и ще пишете по форумите ми не дигнете народа да ги измете .Чашата прелива с търпението ни
42
0
 
8
 
! Отговори
Насо преди 10 години
До Гневен българинИменно, подкрепям казаното от теб с 2 ръце. Няма алтернатива на изборите, това се прави с цел. Само че господата дето дирижират нещата са непресметливи. Налягането в обществото се увеличава, взривът е неминуем.
41
1
 
9
 
! Отговори
Рали1 преди 10 години
До АнонименИ защо трябва децата ни да живеят навън?Защо трябва да оставяме РОДИНАТА си,дължим го заради кръвта на милионите ни предци,загинали за тази страна,за вековните робства,за униженията които са търпели в миналото.Имаме държава,имаме корени,имаме СОБСТВЕНОСТ!Това,което трябва да премахнем са всички онези,които в последните години вилнеят из страната и паразитират на наш гръб!Не децата ни да стават заложници и слуги в чужди държави!Научете историята си и не допускайте грешките от миналото
40
1
 
3
 
! Отговори
Насо преди 10 години
До джорджетоНе чакай народа да накаже заедно тези изчадия на ада в парламента, ще трябва да действаш сам. Служи като един истински пример за подражание, покажи ни на дела, това което ни призоваваш самият ти! Стига с тоя колективизъм, покажи че си силен индивид!
39
0
 
8
 
! Отговори
джорджето преди 10 години
ще го кажа на български,аферим машала на тез нашите момчета и момичета да са живи и здрави да се возят в лимузини и да ядат дебели кебапи.ама на тоз просто народ още търпи.ако беше в нормална цивилизована страна до сеега да имаше обесени а тук в бг,страната на абсурдите всичко е позволено.тези мутри искат линч но някой ден и това ще се случи.искренно се надявам хората да с е обиденим и да направим това което им се полага.некка бъдем поне веднъж единни и сполотенни.
38
1
 
7
 
! Отговори
Рали1 преди 10 години
До Гневен българинРешението трябва да бъде на изборите.И този път да сме единни,вкараха ни в едно сиво ежедневие и безверие да мислим само за насъщния,и резултатите ги виждаме и усещаме.Не мисля,че българинът е изпаднал до там да мисли само за скотското си съществуване и е крайно време да се вземем в ръце сами.Няма кой да ни оправи къщичката.Гласувайте ,объркайте им плановете на стари и на новоизлюпени драпачи за власт и пари.Ядат и живеят от нашите пари.Те са ни слуги,не ние.Малко повече вяра
37
0
 
17
 
! Отговори
крадците от паветата преди 10 години
София е град с два милиона жители и има 20 линейки!!!А крадците които живуркат доста добре на гърба на най-бедната нация щели да си купуват 30 нови коли-ЩО ЗА НАГЛОСТ?Но пък иначе разни нечленоразделно сричащи обикалят по телевизиите да обясняват как не можело да се вдигне заплатата и каква криза било,а в същото време разни измислени мутро депутата плащат по 3 хил.евро наеми за палати в Бояна.Да ги питаме тия"Европейци" в парламента в Австрия колко депутати има и колко коли имат?Ще отговорят ли?
36
0
 
7
 
! Отговори
НИКИТА преди 10 години
До Мирослав - Миро, хубаво го казваш, ама никой не мърда, всеки чака друг да свърши работата... Вземи изказването на М.Манолова за референдума - 3 месеца ще проверяват подписите, съмнявали си в истинността им и щели да проверяват по къщята дали са истински, по сайтовете ще размятат имена и ЕГН-та, че някой да каже, че не се е подписвал,Конституционен съд ще питат за нещо си...на какво то прилича това -УМИШЛЕНО БАВЕНЕ ЗА ДА НЕ СЕ СЛУЧАТ НЕЩАТА. НАРОДЪТ не трябва да го позволява това
35
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
докато не се изрине тази *** ,така ще е.вече 24 год не можаха да измислят законите и парламента да стане не постояно действащ.ами.....
34
0
 
16
 
! Отговори
Случаен преди 10 години
Да ви е честито отново 5-те лева увеличение на пенсиите. Да ви е честито обещаващото намаление на тока. Е вече ни подготвят за бъдещото увеличение на тока. Бавно и полека обработват хората . Ще има, ама няма да има увеличение. А те си увеличиха заплатите, ще си купят нови коли и ново обзавеждане. Най -доходната професия е политик. Хора казвайте на малките си деца от сега да избират професия политик. Всичко друго не си струва да работиш. Ама те не работят, а са всеядни Кръвопийци!
33
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До Анонимен 43Да ,но остават за деца и внуци,примера е такъв за съжаление.
32
0
 
8
 
! Отговори
ELI преди 10 години
Това тяхното е пир насред чума,ние се чудим как да си плтим сметките и прехраната ,а те пряждат.Но търпеливите и глупави сме ние,седим си и се жалваме един на друг и дотам. Но понеже сме раяпокорна ,те се гаврят с нас. Къде другаде има такова чудо? Нагли и безочливи иззедници.
31
0
 
15
 
! Отговори
болести преди 10 години
Депутати, винаги е тъжно, когато на гърба на беден и нещастен народ пирувате... да, обаче не сте безсмъртни. И вас може да ви застигне болест и семействата ви, а тогава и да се тръшкате и по църкви да ходите, връщане няма - Бог има и ще въздаде справедливост колкото и да не ви се вярва. А всеки достен и честен българин сам да реши дали си струва да живее в такава държава.
30
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
8 800 000 лева, делено на 240 депутата е равно на 36666 лева харчове за депутат на година. Или 3055 лева за депутат на месец....
29
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Каквото щат да си купят, на оня свят нито колите, нито кухнята ще занесат, но лошото е, че това са грешни пари, с които пак народа ще бъде ощетен по един или друг начин!Повдига ми се вече, само от произнасяне на думата депутат, а те как сами се понасят, не знам!!
28
0
 
5
 
! Отговори
Човек преди 10 години
Крайно време е този парламент да влезе в нормални параметри,брой на депутати 80 за какво са ни тези продажни и мижави души в парламента.За какво са им толкова автомобила,те не могат да съберат кворум,ако всички се юрнат на някъде. Трябва да се разбият бетонните глави и да се гласуват много промени,но всичко трябва да започне от броя на депутатите и това което вършат за страната.
27
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
От името на Аллах ДПС-то поискало нови бидета. Били безкомпромисни.
26
0
 
7
 
! Отговори
Мирослав преди 10 години
До 35 : Тъжно, но факт.. Всеки се бори да избяга от България или поне децата си да изпрати навън, за да не се сблъскват с реалноста в родината.. Според мен проблема не е само в тези палячовци които споменах по долу. Проблема си е и в нас, защото им позволихме да ни направят роби в собствената ни държава! Спим 25 години вече... Засилим се за 3 дни и после.. Трябва да сме единни и да сложим нашите условия на масата, защото тези горе имат трудов договор с нас и шефовете сме ние!
25
0
 
7
 
! Отговори
Мирослав преди 10 години
Нови коли, апартаменти.. А дали са заслужили поне малко заплатата си? Според мен от 25г никой от тези палячовци не си е заслужил парата! А за нас какво? Намаление на заплатите всеки ден, увеличение на всичко друго и така.. Нали се казваше "Всеки с проблема си"! За нас проблема е как да си купим хлян, а за господата управляващи как да си купят служебна кола, че старата е на 2 г и не става.. Тези хора живеят в "друга държава"...
24
6
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Нека да не се разсейваме с тези глупости и да се съсредоточим върху това което мислим всички, но не всички го казваме открито.А то е как да изкараме децата си извън България за да живеят нормално и да бъдат европейци.Всичко друго е на заден план за един истински родител.