Депутатско обзавеждане – нова кухня, нови коли

През т.г. парламентът е предвидил харчове за над 8,8 млн. лв.
6 мар 2014 08:20,
149
Депутатско обзавеждане – нова кухня, нови коли
Настоящите депутатски возила. Снимка: архив, Булфото

30 нови коли на стойност 1,2 млн. лв. ще купи парламентът през тази година.

Това става ясно от предварителното обявление, пуснато в сайта на Агенцията за обществени поръчки и цитирано от в. "24 часа".

Освен на нови лимузини депутатите ще се возят и на 3 нови бусчета, за които са заделени 300 хил. лв.

През т.г. парламентът е предвидил харчове чрез обществени поръчки с общ размер над 8,8 млн. лв. В обявлението са изброени 26 позиции, като транспортът е най-голямото перо.

Освен подмяната на автопарка в него са и доставката на бензин и на самолетни билети за нуждите на депутатите - и двете на стойност по 1,4 млн. лв.

За близо 88 000 пък ще се купува кухненско оборудване и домакински уреди за бюфетите и кухнята на парламента. 135 хил. ще отидат за хранителни стоки за служебните офиси. Букетите и венците за протоколни нужди трябва да се вместят в 75 хил. лв.

Предстои подмяна на дограмата в някои от депутатските апартаменти за 60 хил. лв. Големи ремонти ще има тази година и в почивната база на НС във Велинград. За 300 хил. ще бъдат ремонтирани тенис корт и спортно игрище, а за 30 хиляди ще се изгради детска площадка.

Там ще има подмяна на фасадни плочки, както и на тротоари по алеите - общо за над 350 хил. лв.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


149
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
103
0
 
4
 
! Отговори
гласоподавател преди 10 години
Не ги е срам,няма пари да купят апаратчета за 300 деца болни от диабет(около 2,2мил.лв.)които ще олеснят много техния живот,но ще наметят 8мил.лв за нови коли за да се возят,и то най вероятно това ще са лимозини, които 60% от хората никога няма да могат да си позволят и всичко това от нашите пари.Това ли е най наложащата им нужда питам и отговор не искам.Никакъв морал и достоинство при тези наши политици.
102
0
 
4
 
! Отговори
Доколенков преди 10 години
Правото черво не може да се наплюска!
101
0
 
0
 
! Отговори
Рали1 преди 10 години
До 140 винкел ,Аз имах друго страшно предвид .Това също не е за подценяване, но поне сме живи и трябва да продължим.
100
0
 
6
 
! Отговори
men преди 10 години
ОЛИО ДА ГИ ПОПАРИ ВСИЧКИТЕ !!
99
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
явно ,че на ония хич не им пука за нас ,*** интересно е какъв е минимума народонаселение при което ЕС ще спре да ни признава за държава и ще ни произведе в племе на което не се полагат субсидии и тогава ония ще увиснат - за една бълха ще изгори юргана - да ако тази бълха е ненаситна
98
0
 
6
 
! Отговори
излъган отново преди 10 години
Каква стана тя ? Нали щяха да си ходят след изборите през май?? Нямат такава нагласа сякаш...
97
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Дупетат да си в кенефстан ... ей това е еволюция.
96
0
 
11
 
! Отговори
Soldier of Fortune преди 10 години
Решението е само едно-на всеки *** от НС по 1 пълнител и контролен изстрел в главата!!!
95
0
 
6
 
! Отговори
1234 преди 10 години
Крайно време е някой вместо пеперудки да им достави някоя бомба! Тези освен физически не виждам как иначе ще бъдат изметени от парламента.
94
0
 
8
 
! Отговори
тя преди 10 години
За какво са ни тия депутати които симулират някаква дейност повече от 25 години?Депутатите не трябва да са повече от 100 човека и да се събират само веднъж годишно за поправка на някой закон и толкоз. Каква работа вършат всеки ден по 8 часа , всяка седмица , месец , години , четвърт век? ЛЕЖАЧКА И ЛУКСОЗЕН живот на гърба на бълг. народ.
93
0
 
15
 
! Отговори
избирател преди 10 години
Депутатите продължават да си живеят така, както редовия българин само може да мечтае. Обяснете ми защо такъв човек/депутат да си прави усилия да променя нещо за добро в ежедневието на хората, след като на него нищо не му липсва, всичко му е подбрано и заплатено наготово и той даже не се сблъсква с проблемите на практиката в магазина, транспорта, банката, болницата, аптеката, пътищата и т.н. Какво го интересува него крепостната такса мощност например, която хората плащат за парно без да ползват?!
92
1
 
3
 
! Отговори
Рали1 преди 10 години
До ВинкелДано не се случва най-страшното ! Сърцата ги имаме и ние, които сме ви дали живот !
91
0
 
7
 
! Отговори
тя преди 10 години
депутатите задават ли си въпроса , защо народа толкова много ги мрази? Те знаят много добре и затова гледат да грабят колкото може повече , че после може и да няма такава " баня".
90
0
 
5
 
! Отговори
НЕ НА ШИЗОФРЕНИЯТА 3 преди 10 години
Всичко е до СИСТЕМАТА-МУТРЕНСКО-ОЛИГАРХИЧНА!Да не мислите че Мажоритарни избори ще оправят нещата?Глупости...искате добри-интелигентни и доказано специалисти?Еми хайде да ги изберем така и после гледайте кои са зад тях...тези КОИТО ИМАТ ПАРИ...ние без пари ще ги изберем но после те стават зависими от МУТРИТЕ защото в тях са парите и бухалките.Разберете ВСИЧКО ОПИРА ДО СИСТЕМАТА..а относно изборния кодекс лакърдии да минава времето и да се вземат кинти за същото.РАДИКАЛНА ПРОМЯНА НА СИСТЕМАТА
89
0
 
5
 
! Отговори
Рали1 преди 10 години
До Гневен българинНещо много силно трябва да изкара много хора на площада.Но 97 няма да се повтори,ситуацията е много различна от тогава до сега.Видя от лятото до сега какво се случва,провокации,информационно затъмнение по важни въпроси,арести,спиране на големи групи от хора,пращат жандармерията срещу мирни протести..Прибави бежанската криза,около страната ни какво става.Не ми се мисли какво може СЕГА да се случи.Все си мисля,че има и друг начин,колкото и да сте против това,което казвам.
88
0
 
7
 
! Отговори
възмутена преди 10 години
Как не ги е срам тия безбожници , на фона на най- бедния ,ограбен народ да живеят по- луксозно от европейските си колеги.Господ да ги накаже за делата им.
87
0
 
10
 
! Отговори
до 125 преди 10 години
парите , които харчат безогледно за луксозен живот не падат от небето , взимат ги от нас.- народа.
86
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Не се наситиха на луксове , а пенсионерите с най- ниски пенсии в света.
85
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
75 хиляди за цветя и венци ? Ако е за погребението им ние ще ги съберем.
84
0
 
6
 
! Отговори
до дидо преди 10 години
Тук ти е грешката.Не да не глсуваме,а да гласуваме "ПРОТИВ".И ако съберем 60 % "ПРОТИВ" тогава да ги питаме кой ще влезе в парламента.Иначе и негласувалите 90% да сме останалите 10% ще ни изберат управници.Това става досега.И затова сме наникъде.Акато глсуваме против самопредложилите се партиици,после ще можем да предложим и изберем ние хората живеещи в България.Това трябва да направим.