Сидеров за скандала във Варна: Скалъпена история!

Националистът се яви в следствието, за да му повдигнат обвинение
Обновена: 12 мар 2014 12:35 | 12 мар 2014 12:00, Анисия Иванова
143
Сидеров за скандала във Варна: Скалъпена история!
Волен Сидеров. Архив, Булфото

Скалъпена история, каза Волен Сидеров пред събралите се медии пред Столичната следствена служба по повод скандала на летище Варна в началото на януари. Лидерът на „Атака” се появи днес пред следствието, където трябва да му бъде повдигнато обвинение за хулигански прояви и нанасяне на средна телесна повреда на полицай.

До разследването срещу лидера на „Атака“ се стигна, след като на 6 януари по време на полет от София за Варна той обиждал френски дипломат и се сбил последователно с един от пасажерите, както и с униформен полицай на летището. Лидерът на „Атака“ тогава бе придружаван от Десислав Чуколов, Деница Гаджева и почти цялата парламентарна група на националистическата партия.

Още по темата
Сидеров днес се оплака, че отношението към него от страна на медиите било тенденциозно. „Бях осъден от медиите“, заяви той.

По думите му няма как да бъде доказано, че той е удрял полицая, тъй като това не се е случило. Лидерът на "Атака" допълни, че това е много порочна практика – полицай да лъже. "Ще стане ясно и кой го е подтикнал към това“, закани се Сидеров.

Той обвини полицая в лъжа и заяви, че от профила му в социалната мрежа ставало ясно, че е почитател на Бойко Борисов. „Неговите лъжесвидетелства са смехотворни, един 120 - 130 кг юнак, трениращ бойни изкуства, а аз, който съм 70 кг с дрехите, съм го ударил и той е залитнал... От една страна, е ласкателство за моята сила, но от друга е недостоверно”, допълни атакистът
Сидеров е категоричен, че му е лепнато петно с политическа подбуда, защото целта е „влияние върху хората, които гласуват за мен, да се отдръпнат”.

Той определи досъдебното производство странно. "На 22 януари свалих имунитета си, днес сме 12 март, а до момента не бях призован", обясни Сидеров. Според него има теч от следствието и много от журналистите вече са знаели, че ще бъде обвинен.

"Не би трябвало информация да излиза от следствието, не би трябвало също така да излизат показания. Но ние прочетохме показанията на стюардесата на самолета, които ги нямаше в Народното събрание, така че не би могъл депутат да ги изнесе. Това е изключително нередно и смятам, че трябва да бъде разследвано", обясни Сидеров.

Той обясни, че в момента са на фаза досъдебно производство, до която не са разпитани още четирима свидетели от колегите му от „Атака”, които били свидетели на случката.

"Ще поискам от следствието да бъдат разпитани, но не знам дали то ще откликне", каза Сидеров. За показанията, които са взети във Варна, той обясни, че са взети неправомерно, в нарушения на НПК, тъй като свидетелите по лица с имунитет трябва да бъдат разпитани от следовател, а те са разпитани от полицай, т.е. нямало юридическа стойност.

Заедно с лидера на "Атака" пред следствието дойде и заместник-председателят на партията Десислав Чуколов, в двора бяха и десетина депутати от парламентарната група, за да подкрепят лидера си. Сидеров беше придружаван и от екип на партийната  си телевизия „Алфа“.

Заради скандала на 8 януари главният прокурор Сотир Цацаров внесе в деловодството на парламента искане за сваляне на имунитета на Сидеров. Обвинението беше за извършени непристойни действия, грубо нарушаващи обществения ред и изразяващи явно неуважение към обществото. Още същия ден, след като Цацаров внесе искането за свалянето на имунитета, „Атака“ организира митинг пред Съдебната палата, на който Сидеров обвини прокуратурата, че изпълнява политическа поръчка на "сини", "червени" и продажни медии. По повод обвиненията Цацаров коментира, че няма политически натиск, а хулигански действия, за които се полага наказателна отговорност.

На 22 януари Сидеров и депутатите от групата на националистите се отказаха от депутатските си имунитети от парламентарната трибуна, като подадоха заявленията си директно на председателя на парламента Михаил Миков.

След като националистът се отказа от имунитета си, обвинител номер едно се закани, че разследването срещу Сидеров ще влезе в съда и по случая ще се работи експресно.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


143
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
101
0
 
0
 
! Отговори
ицо преди 10 години
Когато форумците спореха за бъдещето на българския fhrer, един белоглав старец мобилизираше симпатизантите си, като им пращаше съобщения по мейлите от партийната централа на псевдопатриотската шайка Юруш. Заслепени от вожда, едни скандираха, че вождът им е тяхната кауза. В това време, Винету още беше го яд за държавната баница, а Серсемчо, като лидер на евро социалисти, взе разрешение от Местан ага да подкупи пенсионерите по Великден. Агент Павел бе зает с други грижи, мислеше как да излъже мюфтиите, а те от своя страна- как да излъжат мюсюлманите......
100
0
 
0
 
! Отговори
12321 преди 10 години
Сидеров бърка сметките на статуквото и затова му скрояват такива номера, защото им е неудобен и защото у нас съдът пуска престъпниците и топи и осъжда невинните
99
0
 
0
 
! Отговори
куби преди 10 години
Аз пък си мислих, че вместо да му повдигат обвинение , съдът ще му наложи принудително лечение.... а то.
98
0
 
0
 
! Отговори
киро преди 10 години
И аз и Сидеров сме нормални
97
0
 
0
 
! Отговори
ели преди 10 години
Вкарайте го....в психиатрията този ненормалник..
96
0
 
0
 
! Отговори
еми преди 10 години
Нека си се занимава с фотография.Да напусне политиката,не му се отдава!Пък и е ненормален...Ако бях на мястото на полицая просто щях да си го гръмна-както се прави в белите държави.
95
0
 
0
 
! Отговори
митко преди 10 години
Защо Волен се усмихва при гръмотевична буря? Защото смятат, че го снимат:).
94
0
 
0
 
! Отговори
тони преди 10 години
Айде кукундрела след два месеца взима 1 процент на изборите и да гаси пурата!!!
93
0
 
0
 
! Отговори
ицо преди 10 години
Няма да го осъдят - ще пледира невменяем.
92
0
 
0
 
! Отговори
12321 преди 10 години
Приятел, мене ме е срам от такава прокуратура. Сидеров казал нещо обидно и бутнал някого - за 12 часа главния прокурор му поиска имунитета и днес-утре ще съдят Сидеров. Един друг младеж искал да уплаши и унизи Доган - ще му искат 17 години затвор. Една банда депутати и други бабаити пред погледа цяла България пребиха почти до смърт този младеж с явното намерение да го убият - главния прокурор мълчи повече от година. Ето от това *** е срам, а и тебе трябва да те е срам.
91
0
 
0
 
! Отговори
куби преди 10 години
Срам ме е,че съм Българин. Срам ме е,заради такива "депутати", заради такива партии,заради такъв министър председател, заради хилядите Българи бягащи извън страната си. Срам е е..........
90
0
 
0
 
! Отговори
киро преди 10 години
Франсето не си поплюва, "големи" обиди,"голяма"работа,сякаш са били на официална вечеря!Двама непознати "имунизирани"се срещнали в самолета и се спречкали и сега кой е по,по най!И ние,още не можем да се примирим с Ньойския договор,как франсета били отмъстили за граф дьо Ньой,за един граф орязяха наши възстановени територии с толкова много жертви.
89
0
 
0
 
! Отговори
ели преди 10 години
Тоя *** ходи с цялата си глутница до прокуратурата.*** работа!
88
0
 
0
 
! Отговори
еми преди 10 години
2008г. на Ботевите тържества, на 2 юни полицията изключи генератора на Волен Сидеров докато псуваше тогава премиера Станишев, а в последствие прокуратурата образува дознание не срещу Сидеров за хулиганство, а срещу полицаите охраняващи мероприятието за кражба на генератор.
87
0
 
0
 
! Отговори
митко преди 10 години
Що за елементарни циркове се разиграват за пред народните маси! Кворумът в парламента вече се държи от хората на Барековата измислена партия и Сидеров стана излишен. Сега може и да се пресели трайно на Варадеро, мястото наистина е хубаво, там е имал къща и милиардерът Дюпон (понастоящем национализирана и превърната в туристически обект).
86
1
 
1
 
! Отговори
Ох преди 10 години
Днес от агенти на ДАНС и ЦРУ постъпи информация че от партия ГЕРБ ежедневно купуват провокатори и плащат на хора от цял свят по 10 еврона ден на човек.Всекикойто вземе пари трябва да провокира Г-н Сидеров ако случайно го види.По данни на ЦРУ партия ГЕРБ плаща по 90 милиона евро всеки ден на хора по света зада са спокойни че ако някой някога презживота си види Г-нСидеров ще го омаскари и инсценира сбиване
85
0
 
2
 
! Отговори
Ох преди 10 години
Абекаквсе на него бе горкия човек.Той с нокти и зъби се бори за България единствения реален политик нито крие че лъже нито че не може.Защо му правят такива заговори че чак стюардеси та сега и аташета вече замесват само за да го омаскарят.Кому е нужно цял свят да участва в заговора срещу няшия вожд .Та не разбраха ли че слънцетооще грее на замятя по негова заповед.Земята е плодородна по негово нареждане.Защо му го причинявате бе
84
0
 
2
 
! Отговори
1 преди 10 години
Повреда в мозъците на простолюдието, нанасяна ежесекундно от медии като тази.
83
2
 
0
 
! Отговори
1 преди 10 години
Много лъжлива статия, за каква средна телесна повреда става дума?Според член 129 (2)Телесната повреда е средна, ако е причинено: трайно отслабване на зрението или слуха;трайно затрудняване на речта, на движението на крайниците,снагата или врата, на функциите на половите органи без причиняване на детеродна неспособност;счупване на челюст или избиване на зъби, без които се затруднява дъвченето или говоренето;обезобразяване на лицето или на други части от тялото; постоянно разстройство на здравето
82
2
 
5
 
! Отговори
OLE преди 10 години
Ха Сидероглу, ,наздраве и да живей!!!! Не се кахъри,чоджум,че те ругаели оттук и оттам,кахър йок му... Те не те разбират,аракадашТи си трудноразбираем аркадаш!? Те не знаят какво е да си бедно журналистче от ямболските сокаци,не знаят какво е да си правиш дибидюс голи снимки сам пред огледалото...,не знаят какво е да си 1,58 с токовете барабар(отврат)Не се кахъри чоджум,удари една йени ракЪ и вер а селям аркадаш...