Сидеров за скандала във Варна: Скалъпена история!

Националистът се яви в следствието, за да му повдигнат обвинение
Обновена: 12 мар 2014 12:35 | 12 мар 2014 12:00, Анисия Иванова
143
Сидеров за скандала във Варна: Скалъпена история!
Волен Сидеров. Архив, Булфото

Скалъпена история, каза Волен Сидеров пред събралите се медии пред Столичната следствена служба по повод скандала на летище Варна в началото на януари. Лидерът на „Атака” се появи днес пред следствието, където трябва да му бъде повдигнато обвинение за хулигански прояви и нанасяне на средна телесна повреда на полицай.

До разследването срещу лидера на „Атака“ се стигна, след като на 6 януари по време на полет от София за Варна той обиждал френски дипломат и се сбил последователно с един от пасажерите, както и с униформен полицай на летището. Лидерът на „Атака“ тогава бе придружаван от Десислав Чуколов, Деница Гаджева и почти цялата парламентарна група на националистическата партия.

Още по темата
Сидеров днес се оплака, че отношението към него от страна на медиите било тенденциозно. „Бях осъден от медиите“, заяви той.

По думите му няма как да бъде доказано, че той е удрял полицая, тъй като това не се е случило. Лидерът на "Атака" допълни, че това е много порочна практика – полицай да лъже. "Ще стане ясно и кой го е подтикнал към това“, закани се Сидеров.

Той обвини полицая в лъжа и заяви, че от профила му в социалната мрежа ставало ясно, че е почитател на Бойко Борисов. „Неговите лъжесвидетелства са смехотворни, един 120 - 130 кг юнак, трениращ бойни изкуства, а аз, който съм 70 кг с дрехите, съм го ударил и той е залитнал... От една страна, е ласкателство за моята сила, но от друга е недостоверно”, допълни атакистът
Сидеров е категоричен, че му е лепнато петно с политическа подбуда, защото целта е „влияние върху хората, които гласуват за мен, да се отдръпнат”.

Той определи досъдебното производство странно. "На 22 януари свалих имунитета си, днес сме 12 март, а до момента не бях призован", обясни Сидеров. Според него има теч от следствието и много от журналистите вече са знаели, че ще бъде обвинен.

"Не би трябвало информация да излиза от следствието, не би трябвало също така да излизат показания. Но ние прочетохме показанията на стюардесата на самолета, които ги нямаше в Народното събрание, така че не би могъл депутат да ги изнесе. Това е изключително нередно и смятам, че трябва да бъде разследвано", обясни Сидеров.

Той обясни, че в момента са на фаза досъдебно производство, до която не са разпитани още четирима свидетели от колегите му от „Атака”, които били свидетели на случката.

"Ще поискам от следствието да бъдат разпитани, но не знам дали то ще откликне", каза Сидеров. За показанията, които са взети във Варна, той обясни, че са взети неправомерно, в нарушения на НПК, тъй като свидетелите по лица с имунитет трябва да бъдат разпитани от следовател, а те са разпитани от полицай, т.е. нямало юридическа стойност.

Заедно с лидера на "Атака" пред следствието дойде и заместник-председателят на партията Десислав Чуколов, в двора бяха и десетина депутати от парламентарната група, за да подкрепят лидера си. Сидеров беше придружаван и от екип на партийната  си телевизия „Алфа“.

Заради скандала на 8 януари главният прокурор Сотир Цацаров внесе в деловодството на парламента искане за сваляне на имунитета на Сидеров. Обвинението беше за извършени непристойни действия, грубо нарушаващи обществения ред и изразяващи явно неуважение към обществото. Още същия ден, след като Цацаров внесе искането за свалянето на имунитета, „Атака“ организира митинг пред Съдебната палата, на който Сидеров обвини прокуратурата, че изпълнява политическа поръчка на "сини", "червени" и продажни медии. По повод обвиненията Цацаров коментира, че няма политически натиск, а хулигански действия, за които се полага наказателна отговорност.

На 22 януари Сидеров и депутатите от групата на националистите се отказаха от депутатските си имунитети от парламентарната трибуна, като подадоха заявленията си директно на председателя на парламента Михаил Миков.

След като националистът се отказа от имунитета си, обвинител номер едно се закани, че разследването срещу Сидеров ще влезе в съда и по случая ще се работи експресно.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


143
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
81
2
 
3
 
! Отговори
:) преди 10 години
До СоняАбе атакисти, защо все на герб оная работа ви е в устата? Нали щяхте да мачкате турците?Това за скалъпената история в бъзикилийкс ли го пише? Големи конспирации срещу един луд, леле-мале!
80
3
 
4
 
! Отговори
Соня преди 10 години
А някой тук да не би да се е съмнявал, че цялата тая истерия около летище Варна беше скалъпена и то по много смешен начин. Купен заядлив студент, който е от ГЕРБ, купен заядлив полицай, който е от ГЕРБ и някаква смешна френска кокошка, която явно има нужда от мъжки ласки, че е тръгнала да се заяжда по самолетите. И нито един безпристрастен очевидец, как става това?
79
4
 
1
 
! Отговори
Ниа преди 10 години
Ясно е,че този,т.нар. скандал е скалъпен. Излязоха снимки на набития полицай,половин час след случилото се. Ами или той е магьосник,или лъже,защото следи от наранявания нямаше. Моля ви се смешно е да вярваме,че човек 70кг. ще пребие друг с тегло 120кг. Ще кажете биячите на Волен,ами драги ми,ако бяха те сега те щяха да са на подсъдимата скамейка,но не са.
78
5
 
5
 
! Отговори
Станислав Славчев преди 10 години
Защо нападате Волен бе само той остана, който мисли доброто на този народ, ако не е той няма да се чуе гласа на българския избирател в парламента нито някой ще ви каже за тайните уговорки на управляващите, за измамите които вършат и всички останали неща, защото в България до сега не е имало демокрация, а неолиберализъм! Вижте, че новните не са новини всичко е поръчково заседанията на парламента масово не се дават по телевизията, нито заседанията на комисии какво пък остава за КСНС на президента!
77
4
 
4
 
! Отговори
националист преди 10 години
Медиите са главните виновници те зомбират българите от 24 години като манипулират новините представят ги по друг начин изкривяват ги и цензурират неудобните новини за да не се събуди случайно населението на страната. Те са нанесли невероятни вреди на Волен, защото правят всичко възможно за да го компрометират и да го изкарат най-черния от всички без дори да е имал и 1 ден в управлението именно за това той си направи вестник, телевизия и радио за да отразява по тях истината, но все пак другите са медиен монопол и хората вече са се зомбирали по тях свикнали са като се приберат да си пуснат БНТ и
76
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Джуджето с феса! Червен ***!
75
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
ЛУД ЗА ВРЪЗВАНЕ, А НЕ ЗА СЪДЕНЕ! Мястото му е НЕ в парламента а на червърти километър!
74
3
 
10
 
! Отговори
волен-болен преди 10 години
ТОЗИ ШИЗОФРЕНИК МАЙ СКОРО НЕ СИ Е ВЗИМАЛ ХАПЧЕТАТА.
73
3
 
12
 
! Отговори
мими преди 10 години
Волене косаат ти побеле от завист и гняв ,за това ,че си господин никой !
72
3
 
11
 
! Отговори
лудият преди 10 години
Пълно куку си ти бе ***
71
3
 
5
 
! Отговори
k.o. преди 10 години
и накрая чичко Волен ше излезе сух от водата,после ще ви покаже среден пръст за сетен път ,и нещата ще си продължат по старому............добре че не живея вече в България , както винаги казвам- СПОЛАЙ ви.
70
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До Анонимен 43 Майсторе ,бегааааай ! Дувара пада !
69
5
 
3
 
! Отговори
e преди 10 години
НЕВЕРОЯТНО,НО ФАКТ! Съвременното РОБСТВО е Религиозното,налагано чрез Ционизми,Масонство и провокаторски МАЙМУНИ опитвайки се да наложат ТОТАЛНАТА ДИКТАТУРА на ИКОНОМИЧЕСКО РОБСТВО-стационарно и обезпечено.Това е ОКТОПОДА на Сатана!
68
0
 
1
 
! Отговори
e преди 10 години
И на попа-Сопа.
67
4
 
11
 
! Отговори
гост преди 10 години
Ямболски ***
66
2
 
7
 
! Отговори
st преди 10 години
То за всички вас там всичко е скалъпено хехехехехехех шушомиги.
65
5
 
15
 
! Отговори
Иво преди 10 години
Сидеров вечно прав вечно не разбран вечно не е виновен абе направо си е светят светих само трябва да забравим че и той е бил в ДС доносник и че продължава да обслужва интересите на ДПС и БСП а преди това и на ГЕРБ !
64
5
 
12
 
! Отговори
воленага преди 10 години
У затвора ще си играе на парламент. Ще му пъхат "бюлетини в урничката"
63
5
 
6
 
! Отговори
Мартин преди 10 години
Харесва ми когато виждам как 10 атакиста пишат по 1 коментар , а не 1 гербераст по 10 коментара ! И си мислят че са много !
62
1
 
5
 
! Отговори
циганин преди 10 години
Е...добре оставям ви да се карате, АЗ ОТИВАМ ЗА ЖЕЛЕЗО и ако ви спре тока да знаете че сам объркал кабела.