Сидеров за скандала във Варна: Скалъпена история!

Националистът се яви в следствието, за да му повдигнат обвинение
Обновена: 12 мар 2014 12:35 | 12 мар 2014 12:00, Анисия Иванова
143
Сидеров за скандала във Варна: Скалъпена история!
Волен Сидеров. Архив, Булфото

Скалъпена история, каза Волен Сидеров пред събралите се медии пред Столичната следствена служба по повод скандала на летище Варна в началото на януари. Лидерът на „Атака” се появи днес пред следствието, където трябва да му бъде повдигнато обвинение за хулигански прояви и нанасяне на средна телесна повреда на полицай.

До разследването срещу лидера на „Атака“ се стигна, след като на 6 януари по време на полет от София за Варна той обиждал френски дипломат и се сбил последователно с един от пасажерите, както и с униформен полицай на летището. Лидерът на „Атака“ тогава бе придружаван от Десислав Чуколов, Деница Гаджева и почти цялата парламентарна група на националистическата партия.

Още по темата
Сидеров днес се оплака, че отношението към него от страна на медиите било тенденциозно. „Бях осъден от медиите“, заяви той.

По думите му няма как да бъде доказано, че той е удрял полицая, тъй като това не се е случило. Лидерът на "Атака" допълни, че това е много порочна практика – полицай да лъже. "Ще стане ясно и кой го е подтикнал към това“, закани се Сидеров.

Той обвини полицая в лъжа и заяви, че от профила му в социалната мрежа ставало ясно, че е почитател на Бойко Борисов. „Неговите лъжесвидетелства са смехотворни, един 120 - 130 кг юнак, трениращ бойни изкуства, а аз, който съм 70 кг с дрехите, съм го ударил и той е залитнал... От една страна, е ласкателство за моята сила, но от друга е недостоверно”, допълни атакистът
Сидеров е категоричен, че му е лепнато петно с политическа подбуда, защото целта е „влияние върху хората, които гласуват за мен, да се отдръпнат”.

Той определи досъдебното производство странно. "На 22 януари свалих имунитета си, днес сме 12 март, а до момента не бях призован", обясни Сидеров. Според него има теч от следствието и много от журналистите вече са знаели, че ще бъде обвинен.

"Не би трябвало информация да излиза от следствието, не би трябвало също така да излизат показания. Но ние прочетохме показанията на стюардесата на самолета, които ги нямаше в Народното събрание, така че не би могъл депутат да ги изнесе. Това е изключително нередно и смятам, че трябва да бъде разследвано", обясни Сидеров.

Той обясни, че в момента са на фаза досъдебно производство, до която не са разпитани още четирима свидетели от колегите му от „Атака”, които били свидетели на случката.

"Ще поискам от следствието да бъдат разпитани, но не знам дали то ще откликне", каза Сидеров. За показанията, които са взети във Варна, той обясни, че са взети неправомерно, в нарушения на НПК, тъй като свидетелите по лица с имунитет трябва да бъдат разпитани от следовател, а те са разпитани от полицай, т.е. нямало юридическа стойност.

Заедно с лидера на "Атака" пред следствието дойде и заместник-председателят на партията Десислав Чуколов, в двора бяха и десетина депутати от парламентарната група, за да подкрепят лидера си. Сидеров беше придружаван и от екип на партийната  си телевизия „Алфа“.

Заради скандала на 8 януари главният прокурор Сотир Цацаров внесе в деловодството на парламента искане за сваляне на имунитета на Сидеров. Обвинението беше за извършени непристойни действия, грубо нарушаващи обществения ред и изразяващи явно неуважение към обществото. Още същия ден, след като Цацаров внесе искането за свалянето на имунитета, „Атака“ организира митинг пред Съдебната палата, на който Сидеров обвини прокуратурата, че изпълнява политическа поръчка на "сини", "червени" и продажни медии. По повод обвиненията Цацаров коментира, че няма политически натиск, а хулигански действия, за които се полага наказателна отговорност.

На 22 януари Сидеров и депутатите от групата на националистите се отказаха от депутатските си имунитети от парламентарната трибуна, като подадоха заявленията си директно на председателя на парламента Михаил Миков.

След като националистът се отказа от имунитета си, обвинител номер едно се закани, че разследването срещу Сидеров ще влезе в съда и по случая ще се работи експресно.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


143
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
61
4
 
4
 
! Отговори
циганин преди 10 години
до 68... да разбирам че си фен на бойко?
60
5
 
12
 
! Отговори
tuuutt преди 10 години
скалъпен - ДА .. от ТЕБ ***
59
6
 
17
 
! Отговори
ВНИМАНИЕ !!! преди 10 години
ГЛАСУВАЙТЕ АБСОЛЮТНО ВСИЧКИ НА ВСИЧКИ ИЗБОРИ, ЗАЩОТО ГЕТОТО ЩЕ ГЛАСУВА ПОД СТРОЙ ЗА ДПС И АТАКА !!!
58
11
 
8
 
! Отговори
циганин (цинго) преди 10 години
Вижте не е перфектен така е но пък има смелоста да се изправи срещу крадците от запада и ги нарече "дебелобузи крадци" каза им го лично затова в евросъюза не го харесват, няма кой друг разберете всички са в политиката само за пари живеят си в техния филм и не познават проблемите на народа, Волен може да не е светец но има частици на любов към БЪЛГАРИЯ.
57
7
 
4
 
! Отговори
:) преди 10 години
До bocМного ясно - лъже. Всичко е една долна политическа поръчка от Борисов и Цветанов. Всички природни стихии са срещу сидер-ага :D
56
10
 
18
 
! Отговори
arhar преди 10 години
Болен от партия юруш е просто е един хулиган / рецидивист / . Нищо повече .
55
11
 
20
 
! Отговори
boc преди 10 години
Г-н Сидеров, и френското културно аташе ли лъже?Имали по-голям лъжец от теб, в цялата тази история?!
54
7
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До циганинСамо да не цъфне и това, че Бюлент Сидероглу е създаден от Илия Павлов, и Доган също, че двамата са замислени като скачени съдове за да си затягат стадото един на друг.
53
12
 
19
 
! Отговори
nnnn преди 10 години
Волен е абсолютен демагог,говори неща,за да се хареса,а върши простотии
52
9
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До do 52Ми гласовай си за този, кой ти пречи, Той ще води любовницата си в 5 звездни хотели и плажове, а ти ще подсмърчаш с 50 ст. в джоба със скъсаното палтенце на опашката за супа.И ще чакаш такива като тоя да те оправят, затова оправен ще си останеш.
51
9
 
9
 
! Отговори
:) преди 10 години
Атакисти, цитирате ли още бъзикилийкс? :D
50
12
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Гласувайте на евроизборите, защото гетото ще гласува под строй за ДПС и "Атака"!
49
14
 
16
 
! Отговори
циганин преди 10 години
братя българи ако изберем Сидеров ще цъфнат тонове *** за крадците които управляваха, само той ще изгони и ЧЕЗ и всички крадливи европейци, "трябвало да вдигнем тока защото европейските закони ни задължавали" абе ееееее, алооо ние кви балъци сме радват се че сме в евросъюза крадливите политици а не народа, ДА ГЛАСУВАМЕ ЗА АТАКА,НЯМА ДРУГИ РАЗБЕРЕТЕ САМО СИДЕРОВ ИМА СМЕЛОСТ ДА СИ ОТВОРИ УСТАТА И ДА КАЖЕ ИСТИНИ, А НАРОДА ТРЯБВА ДА КОНТРОЛИРАМЕ.
48
14
 
11
 
! Отговори
:) преди 10 години
Много анонимни *** защитават продажната ***. На събора им на 3-март имаше повече пенсии и *** от митинг на БСП! Евалла, патриоти!
47
2
 
8
 
! Отговори
do 52 преди 10 години
И за кого предлагаш да гласуваме, помогни ни силномозъчний човече?!
46
11
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До *** Сидеров има смелост да ви излъже и да се възползва вас ***. Браво гетото.
45
10
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
КАК МОЖЕ ДА ИМА ОЩЕ НЯКОЙ ДА ГО ПОДКРЕПЯ ТОЯ ВЪЗДУХАР? ЗАЩО СЕГА НЕ СЕ РЕПЧИ КАТО МАЛКО ГЕРЕС ПЕТЛЕ?ЗАЩОТО НЯМА ИМУНИТЕЕЕЕЕТ.ЩЕ ГЛЕДА ПАРЛАМЕНТА ПРЕЗ КРИВ МАКАРОН.СЛЕДОВАТЕЛНО И МИЛИОНИТЕ КОИТО МУ НАЛЯХА ДОКАТО ПРЪСТА МУ БЕШЕ ЗЛАТЕН.СЕГА МОЖЕ ДА СИ ГО НАВИРА НЯКЪДЕ ДРУГАДЕ И ПАК ДА МУ Е ХУБАВО.
44
9
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Всичко в политиката е битка за умовете на ***.Само на пълен *** и *** не му е ясно, че такива като този са просто едни пълни ***, ***, пудели и предатели.Само на пълен *** още не му е ясно, че такива като Бюлент Сидероглу и *** са фалшиви патици и марионетки...Но явно има такива.Борбата е за умовете и гласовете на ***, човек с поне пуешки мозък изобщо не би се излъгал да гласува за такива.
43
14
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Атака се наака за пореден път.
42
12
 
16
 
! Отговори
циганин преди 10 години
да живее Атака.. viva Атака viva Сидеров, поне има смелост да каже истината.