Сидеров за скандала във Варна: Скалъпена история!

Националистът се яви в следствието, за да му повдигнат обвинение
Обновена: 12 мар 2014 12:35 | 12 мар 2014 12:00, Анисия Иванова
143
Сидеров за скандала във Варна: Скалъпена история!
Волен Сидеров. Архив, Булфото

Скалъпена история, каза Волен Сидеров пред събралите се медии пред Столичната следствена служба по повод скандала на летище Варна в началото на януари. Лидерът на „Атака” се появи днес пред следствието, където трябва да му бъде повдигнато обвинение за хулигански прояви и нанасяне на средна телесна повреда на полицай.

До разследването срещу лидера на „Атака“ се стигна, след като на 6 януари по време на полет от София за Варна той обиждал френски дипломат и се сбил последователно с един от пасажерите, както и с униформен полицай на летището. Лидерът на „Атака“ тогава бе придружаван от Десислав Чуколов, Деница Гаджева и почти цялата парламентарна група на националистическата партия.

Още по темата
Сидеров днес се оплака, че отношението към него от страна на медиите било тенденциозно. „Бях осъден от медиите“, заяви той.

По думите му няма как да бъде доказано, че той е удрял полицая, тъй като това не се е случило. Лидерът на "Атака" допълни, че това е много порочна практика – полицай да лъже. "Ще стане ясно и кой го е подтикнал към това“, закани се Сидеров.

Той обвини полицая в лъжа и заяви, че от профила му в социалната мрежа ставало ясно, че е почитател на Бойко Борисов. „Неговите лъжесвидетелства са смехотворни, един 120 - 130 кг юнак, трениращ бойни изкуства, а аз, който съм 70 кг с дрехите, съм го ударил и той е залитнал... От една страна, е ласкателство за моята сила, но от друга е недостоверно”, допълни атакистът
Сидеров е категоричен, че му е лепнато петно с политическа подбуда, защото целта е „влияние върху хората, които гласуват за мен, да се отдръпнат”.

Той определи досъдебното производство странно. "На 22 януари свалих имунитета си, днес сме 12 март, а до момента не бях призован", обясни Сидеров. Според него има теч от следствието и много от журналистите вече са знаели, че ще бъде обвинен.

"Не би трябвало информация да излиза от следствието, не би трябвало също така да излизат показания. Но ние прочетохме показанията на стюардесата на самолета, които ги нямаше в Народното събрание, така че не би могъл депутат да ги изнесе. Това е изключително нередно и смятам, че трябва да бъде разследвано", обясни Сидеров.

Той обясни, че в момента са на фаза досъдебно производство, до която не са разпитани още четирима свидетели от колегите му от „Атака”, които били свидетели на случката.

"Ще поискам от следствието да бъдат разпитани, но не знам дали то ще откликне", каза Сидеров. За показанията, които са взети във Варна, той обясни, че са взети неправомерно, в нарушения на НПК, тъй като свидетелите по лица с имунитет трябва да бъдат разпитани от следовател, а те са разпитани от полицай, т.е. нямало юридическа стойност.

Заедно с лидера на "Атака" пред следствието дойде и заместник-председателят на партията Десислав Чуколов, в двора бяха и десетина депутати от парламентарната група, за да подкрепят лидера си. Сидеров беше придружаван и от екип на партийната  си телевизия „Алфа“.

Заради скандала на 8 януари главният прокурор Сотир Цацаров внесе в деловодството на парламента искане за сваляне на имунитета на Сидеров. Обвинението беше за извършени непристойни действия, грубо нарушаващи обществения ред и изразяващи явно неуважение към обществото. Още същия ден, след като Цацаров внесе искането за свалянето на имунитета, „Атака“ организира митинг пред Съдебната палата, на който Сидеров обвини прокуратурата, че изпълнява политическа поръчка на "сини", "червени" и продажни медии. По повод обвиненията Цацаров коментира, че няма политически натиск, а хулигански действия, за които се полага наказателна отговорност.

На 22 януари Сидеров и депутатите от групата на националистите се отказаха от депутатските си имунитети от парламентарната трибуна, като подадоха заявленията си директно на председателя на парламента Михаил Миков.

След като националистът се отказа от имунитета си, обвинител номер едно се закани, че разследването срещу Сидеров ще влезе в съда и по случая ще се работи експресно.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


143
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
41
7
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
С адекватната си и национално отговорна позиция по гео-политическите проблеми на деня, Украйна и Сирия, АТАКА трябва да ги издуха всичките на евро-изборите, пожелавам им го от сърце!Време е за солидарен шамар! Да ги видим после всички медии и крадци как ще мрънкат като на интервю!
40
9
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
ДА ЖИВЕЕ ВОЛЕН СИДЕРОВ ТОЙ ЕДИНСТВЕН ПОКАЗВА ЛИЦЕТО НА СЛУГИТЕ НА МАСОНИТЕ НЕ БЪЛГАРСКИТЕ ПОЛИТИЦИ И ВСИЧКИ ДЪРЖАВНИ СТРУКТУРИ СА СРАСНАЛИ КАТО ОКТОПОД В ПИПАЛАТА НА МАСОНСТВОТО ДАЖЕ ПАРИТЕ СА НИ УСРАЛИ ТЯХНОТО СЕМЕНЦЕ МАСОНСКО,НЕ ИСКАТ ДА ИМАМЕ СИЛЕН ЛЕВ И ДЪРЖАВЕН ЗЛАТЕН РЕЗЕРВ ЗАЩОТО ТОГА ЛЕВА ЩЕ Е НЕЗАВИСИМ И ЩЕ ИМАМЕ РАБОТЕЩА ИКОНОМИКА ВОЛЕНЕ БОРИ СЕ ЗА ЗЛАТОТО ДА ПРЕЧУПИМ ГРЪБНАКА НА ПРЕСТЪПНИЦИТЕ КОИТО 25 ГОДИНИ ОГРАБВАТ БЪЛГАРИЯ.
39
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Кой е преводача от турски?
38
10
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Няма такъв инфантил....
37
11
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Ох горкичкия. "Света вода не напита". Още малко Воленчо, вече подготвят да те сменят с другия шизофреник Бареката. После ще си безгласна буква.
36
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До Анонимен30 А ТИКВАТА дето гушна за 4-ри години това което другите гушкахаза 20г.Защо мълчиш за ТИКВАТА, за Аиоотряд28, за КУГЪР,за ловните стопанства , за БИСТРИШКИТЕ ТИГРИ ,Поне Сидеров от години говори едни и същи неща ,и сега всички говорят като него като дойдат избори.И Тиквата говореше като него и сега Бареков повтаря ,като папагал и СКАТ -аджиите реват ,ама техният Сл. гласувал в Брюксел за педераските бракове и права. НАРОЧНО ЗАБРАВЯШ тИКВАТА.Най- младият член на БКП-НА 18 г.и 2дни
35
8
 
7
 
! Отговори
s преди 10 години
Ще замени стаята с решетки със стая с меки стени! Меркантилно джудже и антибългарин!
34
11
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Волен Сидеров е престъпник, мястото му е в пандиза. В затвора ще му правят компания и Павел Шопов, както и Десислав Чуколов.
33
13
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Единствено Волен Сидеров се държи донякъде адекватно на политическата сцена! Другите мислят само за лобитата, далаверите, кинтите и тн.
32
8
 
6
 
! Отговори
Томахавко преди 10 години
Волен ***...с шалалалала! Воооолен ***...с шааа ла ла ла ла ла!
31
9
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
На снимките си личи че, дебелото, анаболн, стригано прасенце полицай Колев не е дори ухапан от пепердуа!Тиквения ГЕРБер ще го гризне, противното мутренце, пфу бе!!!
30
6
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
След като всички социологически агенции отчетоха рязък растеж в доверието към партия Атака и след като единствено от останалите партии в парламента Атака излезе с декларация ,че случващото се в Киев на майдана и като цяло в Украйна е въоръжен метеж платен и подготвен от сащ ,веднага започнаха отново поръчковите репресии срещу Сидеров .
29
0
 
2
 
! Отговори
до 25 преди 10 години
Не те разбрах. Повтори ако обичаш. Ако можеш да си го преведеш това което съм написал на собственния си език.
28
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До Анонимен 20Прав си ! По-добре е ! СУЧИ ОТ ТРИ МАЙКИ ! Друг е въпросът как им се отплаща !
27
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
В НС са пеевски-дансаджията, сидеров-пакосника, сестра-галева, добрев-контрабандиста, местан-доносника, .. има ли смисъл да продължавам да изброявам жалката банда която се крие зад полицейските заграждения и граби труда на народа.
26
8
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Луд е Волен, така си е.Кой друг ще поеме ударите да иска по-висок стандарт?Вие ако си мислите, че ще ви го дадат без преди това да си го поискате, надълбоко спите!Планът Сидеров е елементарен и работещ, но взима милиардите на олигархията!То не става само с ' #ФОСТАВКА' и 'КооОООооооООООооОоой?'
25
9
 
11
 
! Отговори
Мария преди 10 години
Ама се изкефих как Волен му го отпори на Тиквата и си остана опозиция.Яко му го върна на ония със семките в главата.
24
8
 
9
 
! Отговори
Само питам преди 10 години
Луд бил. Според уж българите, готвещи се да заминават при първо възможност в чужбина.А всеки ден ревете, че заплатите в Турция били по-високи и пропагандирате, колко по-добре е да си богат турчин, вместо беден българин.Така да ви питам: Горди ли биха били предците ви с отношението ви към България?
23
2
 
10
 
! Отговори
ГЕРБСП преди 10 години
Моля *** и мутро-комунделите да започнат да ръсят нелепите си опорни точки сега и малко по-разнообразно, моля :))
22
6
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До Българин"Като Волен обиди френския дипломат какво навреди това на Българския гражданин ?"Ако беше маааалко по-умничък ,щеше де разбереш .........и да пишеш по-грамотно !