Младите са умни, искат да променят държавата!

Плевнелиев се включи в инициативата "Мениджър за един ден"
Обновена: 13 мар 2014 13:50 | 13 мар 2014 13:50,
27
Младите са умни, искат да променят държавата!
Снимка: БТА

Младите хора в България имат мнение, те са компетентни, умни и желаят да си променят държавата. Това каза президентът Росен Плевнелиев, който посрещна днес на "Дондуков" 2 седем студенти и ученици в рамките на инициативата "Мениджър за един ден".

Администрацията на президента участва за трета поредна година в проявата, организирана от "Джуниър Ачийвмънт-България". Плевнелиев изрази надежда, че гостите на президентската институция ще подпомогнат дейността й с нови идеи.

Още по темата
12 мар 2014 17:33
11
"Президент за един ден" тази година е дванайсетокласничката Нина Гаджева от търновската Професионална гимназия по туризъм "Д-р Васил Берон", която разказа, че е успяла да "заеме поста" след участие в различни състезания, конкурси и инициативи.

"Гордеем се, че участваме в инициативата "Мениджър за един ден", тя е едно много смислено действие", каза президентът Плевнелиев и си пожела този ден, който младите хора ще прекарат в президентството, да им помогне и да отвори нов хоризонт за тяхната работа.

Като посочи, че младежите са от различни региони на България - Велико Търново, Варна, Русе, Пирдоп, президентът отбеляза, че това е показателно отново, че "България не е само София" и че младите хора във всяко кътче на страната ни имат отношение и искат да го покажат.

"Президентът за един ден" Нина Гаджева изрази надежда да успее да вземе колкото се може повече от опита на президента и най-вече вдъхновение и мотивация, така че да може да мотивира своите колеги, когато се върне във Велико Търново.

"Първият президент за един ден" Полина Неделчева, тогава студентка в Техническия университет, сега е в САЩ и завършва престижна образователна програма, стана ясно на срещата. Президентът коментира, че когато младите хора имат отношение, когато вярват в себе си, когато са компетентни и можещи, светът се отваря пред тях, а по този начин те обичат и работят за България, където и да са.

В рамките на инициативата днес младите хора ще разговарят на работна среща с държавния глава и ще участват в дейността на президентския екип в областта на външната политика, правните въпроси, социалната политика, младежта и спорта и икономиката и иновациите.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


27
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Ти в ред ли си бе Плевньо! На младите им се повдига от вас, повдига им се от това, което представлява България в момента. Искат, но не могат да променят нищо и като го осъзнаят или си стягат багажа заедно със семействата си или се давят в алкохол, та да забравят.
3
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Ас не изкам зед ми да е млат меринджеи!!!
2
5
 
7
 
! Отговори
историк-анализатор преди 10 години
Мили ми сънародници, как не разбрахте за 70 години , че проклятието на България е БКП-БСП-ДС. За какво се радвате на терористите от БКП-БСП-ДС , затова , че избиваха хора без причина или за това, че им отнеха имотите. Гласувайте за който си искате, но запомнете от мен никога няма да живеете достойно и с нормални пенсии.
1
6
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
със сто годишна партия промени кога ще има ?