Младите са умни, искат да променят държавата!

Плевнелиев се включи в инициативата "Мениджър за един ден"
Обновена: 13 мар 2014 13:50 | 13 мар 2014 13:50,
27
Младите са умни, искат да променят държавата!
Снимка: БТА

Младите хора в България имат мнение, те са компетентни, умни и желаят да си променят държавата. Това каза президентът Росен Плевнелиев, който посрещна днес на "Дондуков" 2 седем студенти и ученици в рамките на инициативата "Мениджър за един ден".

Администрацията на президента участва за трета поредна година в проявата, организирана от "Джуниър Ачийвмънт-България". Плевнелиев изрази надежда, че гостите на президентската институция ще подпомогнат дейността й с нови идеи.

Още по темата
12 мар 2014 17:33
11
"Президент за един ден" тази година е дванайсетокласничката Нина Гаджева от търновската Професионална гимназия по туризъм "Д-р Васил Берон", която разказа, че е успяла да "заеме поста" след участие в различни състезания, конкурси и инициативи.

"Гордеем се, че участваме в инициативата "Мениджър за един ден", тя е едно много смислено действие", каза президентът Плевнелиев и си пожела този ден, който младите хора ще прекарат в президентството, да им помогне и да отвори нов хоризонт за тяхната работа.

Като посочи, че младежите са от различни региони на България - Велико Търново, Варна, Русе, Пирдоп, президентът отбеляза, че това е показателно отново, че "България не е само София" и че младите хора във всяко кътче на страната ни имат отношение и искат да го покажат.

"Президентът за един ден" Нина Гаджева изрази надежда да успее да вземе колкото се може повече от опита на президента и най-вече вдъхновение и мотивация, така че да може да мотивира своите колеги, когато се върне във Велико Търново.

"Първият президент за един ден" Полина Неделчева, тогава студентка в Техническия университет, сега е в САЩ и завършва престижна образователна програма, стана ясно на срещата. Президентът коментира, че когато младите хора имат отношение, когато вярват в себе си, когато са компетентни и можещи, светът се отваря пред тях, а по този начин те обичат и работят за България, където и да са.

В рамките на инициативата днес младите хора ще разговарят на работна среща с държавния глава и ще участват в дейността на президентския екип в областта на външната политика, правните въпроси, социалната политика, младежта и спорта и икономиката и иновациите.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


27
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
24
0
 
1
 
! Отговори
Shisho Bakshisho преди 10 години
Интересно, защо тогава нито една от партиите не дава път на младите, а си използват все същите стари кучета. Плевнелиев също не използва млади и кадърни хора в администрацията си, а ги селектира на принципа близки до кръга Капитал, окупатори и пр.
23
1
 
1
 
! Отговори
Vanessа преди 10 години
Младите са си млади. Няма спор че са умни и могат да променят държавата за разлика от самия Плевнелиев който е много далече от представата за политически лидер и човек на промяната.
22
0
 
2
 
! Отговори
Cobain преди 10 години
Вижте го как се е ухилил, докато прибира парите от офшорките си, сигурно вади същата физиономия .
21
1
 
2
 
! Отговори
Моника преди 10 години
Ами да България, не е само София,но вие забравихте за хората в покрайнините, все едно нас ни няма не съществуваме. Колко големи открития е направил в този ден относно младите надежди на България-децата ни.
20
0
 
2
 
! Отговори
Вълкашин преди 10 години
Ох как ми се е дояло агнешко, така крехко и сочно. Хмммммм!
19
0
 
3
 
! Отговори
Кръговрата на живота преди 10 години
Открай време борбата е за сърцата и умовете на "младите"... докато "младите" още не са пораснали и разбрали, че ги заблуждават, и че те на свой ред трябва да заблуждават следващите "млади" :).
18
0
 
5
 
! Отговори
Хей, хлапета! преди 10 години
Дерзайте и не позволявайте да ви разиграват с думите, че още има много да учите. Така ни залъгваха нас. Например, някакъв извратен мозък беше постановил, че младите от сферата на науката и изкуството трябва да останат в комсомола до 35 год.възраст /демек, дотогава са все още негодни и незрели/. Техните *** обаче ставаха членове на БКП още по на 25-26г. и дръпваха напред в кариерата. Не им разрешавайте и от вас да направят "отместено поколение".Да ръководи и да напредва онзи, който може!
17
0
 
3
 
! Отговори
Бългaрин преди 10 години
Млaдите хорa сa много по умни и можещи от стaрите долни и нaгли политици, но не им се дaвa възможност дa покaжaт.
16
0
 
3
 
! Отговори
CET преди 10 години
До До 16По-простичко е! Работиш в България но в международна среда или компания и когато ти писне сменяш местоработата в друга държава. Сигурен съм, че не е лесно за разбиране когато примерите са мияч на чинии или берач на портокали, но има и такива хора...
15
2
 
1
 
! Отговори
Джедай Мастър преди 10 години
"Гордеем се, че участваме в инициативата "Мениджър за един ден", тя е едно много смислено действие". Може и да е смислено действие, за разлика от безсмислиците, които плещиш. "...това е показателно отново, че "България не е само София" и че младите хора във всяко кътче на страната ни имат отношение и искат да го покажат". Отношение към какво? И как се е нахилил като чобанин наш чехлю - срам.
14
0
 
2
 
! Отговори
До 16 преди 10 години
И като стане много зле и си на 45 години какво правиш? Отиваш някъде и започваш отначало - на 45 години отначало? Или отиваш някъде и със спестяванията от тук живееш добре там - жилище, кола, здравеопазване? Ами ако сложим и деца в сметката - издръжка, образование? Или просто отиваш там, за да мизерстваш до края на живота си? Или си мислиш, че там те чакат и за добре дошъл ще ти дадат по 250000евро в банковата ти сметка, та да започнеш?
13
2
 
8
 
! Отговори
CET преди 10 години
Искаме да я променим, ама няма как. Голямата част от умните избягаха в "лошият капитализъм", а малкото които сме тук си гледаме живота и кефа и не ни се занимава с циганизираните маси и пенсионери. Хич не ми пука за държавата, ако стане много зле просто се махам...
12
3
 
4
 
! Отговори
Росен Плевнелиев преди 10 години
Граждани нека бъдем позитивни-толерантни както демократични.Немога да разбера защо сте така гневни след като казвам -Младите хора в България имат мнение, те са компетентни, умни и желаят да си променят държавата.Разбира се ние които управлявахме и управляваме от сериозни ЕС политици няма да позволим това в предвид че МВР е репресивен апарат и за младите освен актове-фишове както и изгонване от работа в предвид че протестират-няма друго-Нашите деца и внуци ще управляват вашите.Бъдете позитивни!
11
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Искат, но как да я променят, като след вас другарю президент ще кацнат вашите деца, т.е. пак от стария комунистически дънер. Изкореняване трябва. Твърдо, незабавно и повсеместно.
10
1
 
10
 
! Отговори
АНТИ преди 10 години
МЛАДИТЕ НЕ ИСКАТ РАН-ЪТ!СТИГА ЦИОНИСТСКИ ЕКСПЕРИМЕНТИ С БЕДНИЯ БЪЛГАРИН!
9
0
 
7
 
! Отговори
Ристе преди 10 години
До 3 историк-аналСпоред ваша милост е по добре да се радваме на тия дето избиха невръстните деца , родители и старци в с.Ястребино , които запалиха домовете им и избиха хиляди други българи. Това е причината драги.На фашистките ***, като ваша милост ли да се радваме господине.
8
1
 
9
 
! Отговори
Анонимният преди 10 години
Господин Плевнелиев сега се убедих, че сте един ***, вие не сте ли чели история, не знаете ли какво представлява тази велика държава, няма ли кой да каже на този наш президент(***)че ако Росия се изпикае, ще ни удавят. Крайно време е да се иска оставката на този ***, докато не ни е вкарал в някоя война. Позор за тези от Герб където го избраха с измама.
7
1
 
12
 
! Отговори
Анонимният преди 10 години
Нашият президент все повече ми заприличва на *** селският ***.Той така се закани и на Великобритания, относно емигрантите.А това пък ми напомня един виц: Седяло си зайчето на една полянка и се провиквало:Къде е Баба Меца, искам да я изклатя.Покрай него минали всички горски животни и ето, че стигнало до ушите на въпросната възжелана. Тръгнала тя към полянката с тежки стъпки и отдалеч се провикнала: Ето ме, какво искаш и за какво говориш!? Аааа, нищо, нищо! Седя си тук, пиля си ноктичките и си говоря глупости, отговорилотворкото-президент!
6
1
 
14
 
! Отговори
Анонимният преди 10 години
Как е възможно тази долна, отвратителна *** Роско с подсъзнателни хомусексуални наклонности в пасивна роля на Ирландска пастирка и открити жестове, маниери и излъчване да ни бъде президент, пък избран, по-точно поставен от Мутрата с измама, а ние стадото все още да го търпим и да му позволяваме да ни срами пред целия свят, а после се чудим защо нас Българите всички ни гледат с презрение ..
5
0
 
14
 
! Отговори
Суека преди 10 години
Плевито е същият като ОБАМА и всеки друг "лидер" пълен *** под налягане от хората които го управляват ... тоя не е президент понеже не върши нищо за народа си а ПР МАГАРЕНЦЕ дето се издава звуци и трупа дивиденти ! Жалко за българите ,че са лишени от бъдещето което заслужават малко или много ... жалко наистина :( !